Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Peki, salepli kek olur mu? İşte tarifimiz...
Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Salep ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Salep ile yalnızca içinizi ısıtacak bir içecek değil aynı zamanda leziz bir kek de hazırlayabilirsiniz.
Salepli kek tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tarçın (Tarçın sevmiyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz)
1 paket toz salep
Salepli kek nasıl yapılır?
Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.
Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.
Son olarak süt ve yağı ekleyin.
Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Salepli kek' nasıl yapılır?
Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Peki, salepli kek olur mu? İşte tarifimiz...
Salep ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Salep ile yalnızca içinizi ısıtacak bir içecek değil aynı zamanda leziz bir kek de hazırlayabilirsiniz.
Salepli kek tarifi
Malzemeler:
3 yumurta 2,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1-2 damla limon suyu 1 yemek kaşığı tarçın (Tarçın sevmiyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz) 1 paket toz salepSalepli kek nasıl yapılır?
Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.
Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.
Son olarak süt ve yağı ekleyin.
Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da motosiklet hırsızını vatandaşın motosikletiyle kovaladı
Antika otomobili ile antik şehirler turunda
Türkiye’de çocukların yüzde 30’u toksik ebeveyne maruz kalıyor
Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
Serbest piyasada döviz fiyatları
Sigaraya bir zam daha geldi!
Altın haftayı nasıl kapattı? (4 Mayıs 2024)
Palandöken: “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur”
“Daltonlar” suç örgütüne yönelik “Mahzen-37” operasyonları