Hava Durumu

Yazaki direnişçisi kararlı! Diğer işçiler için de direniyorum

Geçtiğimiz günlerde Gemlik Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Yazaki firmasından kovulan ve eylem yapan Dilek Gültekin, bugün basın açıklaması yaptı. Gültekin, "Kendimden önce Yazaki işçileri için direniyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yazaki direnişçisi kararlı! Diğer işçiler için de direniyorum

-Feyzi SARIKAYA-

Açıklamasında özellikle Gemlik Halkı'na seslendiğini belirten Gültekin, "Yazaki'de sıkıntılar çok büyük, orada bir çok çalışan yakınınız vardır, hem oradaki çalışanlara hem de bana destek olmanızı rica ediyorum" dedi.

Gültekin açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Yazaki'de çalışma koşulları çok ağır, büyük bir üretim baskısı da var, bununla beraber de işçilere karşı büyük bir baskı var. Hedef sayıları sürekli yükseliyor, hattan işçi azaltılırken bununla orantılı olarak iş yükü azalmıyor aksine artıyor. Hedeflerini alamayan hatlar molaya çıkamıyor. En küçük nedenlerle, yok yere işçilere tutanak tutuluyor ve hukuksuz biçimde yevmiyeleri kesiliyor. Sürekli ücretsiz izin dayatması var.

Yazaki'de kadın işçilerin çalışma koşulları daha ağır. Kadın işçiler kendilerine yönelik tacizden şikayetçi oluyorlar, fakat bunun üstü son noktaya, artık dönülemez noktaya gelinceye kadar fabrika yönetimi tarafından kapatılıyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan cinsel saldırı basına yansımasa tacizci formen işine devam edecek, bu iğrenç saldırıya uğrayan kadın arkadaşımız ise işten atılacaktı.

İşte ben içeride bunların mücadelesini verdim. Çalışma koşullarını iyileştirmek için sendikalaşmak gerektiğini savundum. Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası üyesiyim. Bundan kaynaklı olarak işten atıldım.

Neden direniyorum? Çünkü benimde Yazaki'de büyük bir emeğim var ve beni bu şekilde kapı önüne koyamazlar. Bu sömürü koşullarına karşı bir şey yapılabileceğini göstermek istiyorum. Onurum ve ekmeğim için direniyorum. Neden direniyorum? Kendimden önce Yazaki işçileri için direniyorum. Yazaki işçileri kendilerine güvenir ve birlik olurlarsa bu şartlardan kurtulurlar."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.