Hava Durumu

Aday adaylığı yarışı son sürat

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2023 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 17:16

Hepimiz biliyoruz ki 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin önemi çok büyük.

Uzun zamandan beri belki de en çok kıyasıya yarışın süreceği seçim bu olacak. Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı da Kemal Kılıçdaroğlu.

Cumhurbaşkanlığı yarışı en çok da bu iki isim arasında gerçekleşecek…

Diğer kuvvetli bir başka isim daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce.

Başka kimler var?

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal da sürpriz bir hamle yapabilir bu seçimde. Özellikle gençlere yönelik teknolojik vaatleri ve ekonomik anlamda önemli projeleri olduğunu söylüyor her platformda Ahmet Özal.

Bir başka ittifak ATA İttifakı.

Onun da cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan.

Bursa’da çeşitli temaslarda bulunan Oğan’ın 14 Mayıs’tan nasıl bir sonuçla çıkacağını zaman gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı tarafından ziyaret edilen Yeniden Refah Partisi, adayının Genel Başkan Fatih Erbakan olduğunu duyurdu.

Bu yazıyı kaleme alırken YSK Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı.

YSK’nın Cumhurbaşkanı adayı için başvurusunu onayladığı isimler şu şekilde:

"Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal."

İttifakların cumhurbaşkanlığı yarışındaki son durum bundan ibaret.

****

Biz gündemin sıcak konusu aday adaylığına dönelim.

Bursa yerelinde kimler aday adayı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi aday adaylığı başvuru sürecini tamamladığını duyurdu önceki gün. Öyle diğer partiler gibi kameralar önünde yapılan aday adaylığı açıklaması olayına çok şahit olmadık. Önümüzdeki süreçte adayların isimleri kamuoyuyla paylaşılacak.

****

İYİ Parti’de ise bu sene durum çok farklı

Her gün birkaç ismin adaylığını açıkladığını görüyoruz. Partiden yapılan açıklamada başvuru sürecin de Cuma gününe kadar uzatıldığını öğrendik.

Daha önce…

Hasan Toktaş, Selçuk Türkoğlu, Erdal Ay, Yüksel Yılmaz, Özgür Şimşek,  Zafer Milli ve Ankara’da görev yapan bürokratlardan Erol Afşin’in adaylıkları açıklanmıştı.

Önceki gün yine İYİ Parti İl Merkezi’nde aday adaylığı açıklama daveti vardı Biz de oradaydık.

Bu sefer Prof. Dr. Hasan Ertürk, Birgül Yıldız Günay, eski il başkanı Yahya Bahadır ve Uzman Dr. Evren Şahin gibi isimler yarışa katılan isimler oldu.

İlk açıklayan Prof. Dr. Hasan Ertürk oldu. Hasan Ertürk, Mustafakemalpaşa doğumlu iyi bir iktisatçı ve aynı zamanda başta Bursa Kent Konseyi’nin kuruluşunda 4 yıl başkan yardımcılığı yapan, bunun yanı sıra birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun içinde aktif görev alan bir eğitimci.

Milletvekilliğine aday ve özellikle ekonomi ve eğitim alanında hizmet etmeyi planlamış.

İkinci adaylık açıklaması ise; Birgül yıldız Günay yaptı. Burada adaylığı konusunda konuşan Birgül YıldızBİNTED’in eski Genel Müdürü. İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana partide hizmetlerde bulundu şimdi gözü Ankara’da

Birgül Yıldız konuşmasında; Bugüne kadar yapmış olduğum eğitimimi, bilgi birikimimi, deneyimimi paylaşmak için, toplum yararına kullanmak için, cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak için Atatürk’ün gençliğe hitabesinde ‘Bir gün istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen’ diye başlayan cümlesiyle eş değer amacıyla bende bu inançla ve güzel günleri hep birlikte görebileceğimize inandığım için bugün buradayım. Ve bu yolda gönlünü vatana millete hizmet aşkına veren bütün İYİ’lerle devam etmek istiyorum. 10 bin 820 kilometre kare olan yüz ölçümümüz, 17 ilçemiz, 1061 mahallemizle Türkiye ihracatında üçüncü sırada olan Bursa’mızı daha yüksek yerlerde daha iyi yerlerde ideal toplumu oluşturmak için üzerimize düşeni yapmak için buradayım.” dedi.

İYİ Parti’de son durum bu.

***

Aday adaylığı sürecinde başvurularda dikkat çeken iddialı isimler var.

AK Parti’ye baktığımızda

Fuat Alpaslan, Nazif Aydın, Cennet Cankılıç, Serkan Işık, Ali Yıldız, Cemile Yiğit, Mustafa Yavuz,  Ali Sait Adiloğulları ile eski belediye başkanları Süleyman Çelik, Bülent Hamdi Cingil, Refik Yılmaz, Sadi Kurtulan, Orhan Özcü ve Neşet Çağlayan başvuru yapan isimlerden.

****

CHP’de de adaylığını açıklayan ve açıklaması planlanan isimlere baktığımızda Bursa siyasetinin önemli isimlerini görüyoruz.

İsmet Karaca, Cevat Asa, Aytuğ Onur, Müberra Akgün, Erkan Dönmez, Gürkan Esen, Kıvanç Atmaca, Kayıhan Pala, Zafer Yıldız, Şahin Sevinç, Mehmet Yıldız, Şadi Özdemir, Jülide Akköprü isimleri dikkat çekiyor.

Yazının başlığında da ifade ettiğim gibi aday adaylığı yarışı son sürat devam ediyor. Adaylığını duyuran tanınan isimler de mevcut yeni isimler de.

Kimler adaylığı hak kazanacak onu da muhtemelen önümüzdeki hafta göreceğiz.

Sözün özü…

Adaylar da seçmenler de heyecanlı. Bizi çok farklı bir seçim bekliyor.

Biz de süreci sizler için takip edip, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sağlıkla kalın!

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.