Hava Durumu

Cevat Asa: “Biz samimi olacağız”

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2022 10:43

2023 seçimlerine doğru gittiğimiz bugünlerde genel ve yerel siyasette önemli anlara şahitlik ediyoruz.

Genel siyasetten Ekrem İmamoğlu için verilen karar gündemi allak bullak ederken, aynı zamanda Bursa’da da siyasi hareketlilik devam ediyor. Tüm partiler seçime yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

Bilinir ki; Bursa, Türk siyasetinde önemli bir kent.

Dolayısıyla kentin siyaset arenası da kulis bilgilerle her anı dolu dolu geçiyor dersek yeridir. Gerek iktidar cephesinde, gerekse muhalefet cephesinde hesap kitap çalışmaları başladı çoktan…

Durum böyleyken…

Seçim çalışmalarına hız veren isimlerden biri de CHP’li Cevat Asa oldu.

Cevat Asa, önceki gün gazetemizi ziyaret ederek hem adaylığını ilan ettiğini söyledi, hem de seçim planı ile ilgili konuştu…

Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için CHP Bursa İl Başkanlığı’ndaki görevinden istifa eden Eczacı Cevat Asa, ilk istifa eden isim olduğunu da belirtti.

Asa, 20 yılı aşkın süredir partisinin yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Geçmiş dönemlerde CHP Osmangazi İlçe Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra 2014-2019 yılları arasında Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü de yapan Asa, son yerel seçimlerde Osmangazi Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olmuştu.

Bunun yanında; 1961 yılı Bursa Kayhan doğumlu ve aynı zamanda Kestel’in ilk eczacılarından biri olduğunu belirtiyor. 36 yıldır eczacılık yapan Asa, Bursa Ecza Odası’nda 8 yıllık yöneticilik hizmetinin yanında Atatürk Düşünce Derneği’nde de 4 yıl başkanlık yapmış.

Şimdiki hedefi TBMM’ye gitmek…

TBMM hedefiyle yola çıkan Asa, Bursa için de önemli plan ve projeleri heybesine koyduğunu, bu şiarla gidip hizmet edeceğini özellikle belirtiyor.

Cevat Asa’nın gazetemize yaptığı ziyarette dile getirdiği konular ise; aslında her zaman duyduğumuz ve bütün Bursalıların müzdarip olduğu konular…

Bursa’nın çok hızlı göç aldığının altını çizdi. Kentsel dönüşüm meselesi başta olmak üzere, ulaşım, hava kirliliği ve yatırımların tam anlamıyla Bursa’nın hak ettiği şekilde gelmesi için mücadele edeceğini söyledi.

Bursa’nın yatırımlardan az faydalandığını da şu örnekle açıkladı: Güçlü sanayisi ve ekonomisiyle Türkiye’nin kalkınmasına katkı sunan Bursa’nın vergide ikinci olduğunu ancak iş yatırımlara geldiğinde on ikinci sırada yer aldığını, bu adaletsizliğin giderilmesi için var gücüyle çalışacağını beyan etti.

Yereldeki konulara da değinen Asa, bir dönem Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği yapan ve ilçeyi iyi bilen bir isim. Bunun için de şu sözleri kullanıyor: “Osmangazi Türkiye’de nüfusu, ekonomisi, sosyal ve kültürel anlamda birçok kenti arkasında bırakan bir ilçe. Ben her zaman şunu söylerim. Osmangazi’yi alan Bursa’yı alır, Bursa’yı alan Türkiye’yi alır. Bursa’nın eskisini de yenisi de biliyorum. Ve şuna inanıyorum bu kent her ilçesiyle birçok şeyi hak ediyor. Bütün işimiz Bursa’mızın geleceğine yönelik adımlar üzerine olacak” dedi.

Cevat Asa ile olan sohbetimiz sadece siyaset üzerine olmadı. Aslında şehri yönetenlerin veya yönetmeye talip olanlara mutlaka sorulan bir soru var: “Ne olacak Bursaspor’un hali?”

Bursaspor Kulübü’nün Divan Üyesi olduğunu belirten Asa, kendisi de herkes gibi ‘Bursaspor sahipsiz kaldı’ diyerek o klasik cevabı verdi.

 Bu cümleyi kullandıktan sonra da şunu ekledi.

“Bursaspor’a siyaset karıştı ve kötü yönetildi. Samimi olamadılar. Kulübün geldiği noktada hepimiz rahatsızlık duyuyoruz. Biz samimi yola çıktık. Bursa’mızın markası için de samimi olacağız” diyerek top yekûn sahip çıkmaya çağırdı.

Evet, yılın son ayı ve son günlerinde Türkiye’nin her anlamda gündemi çok yoğun. 2023’e sayılı günler kala siyasi arenada da hareketli günler yaşanıyor.

Bursa’da da durum hiç farklı değil. Bursa’ya hizmet için yola çıkan Cevat Asa’yı ağırladık. Bizler heyecanını gördük. Plan ve projelerini dinledik, ‘Bursa’ya biz samimi olacağız’ dedi, biz de samimiyetine inanmak istiyoruz.

Umarım hedefine ulaşır Sayın Asa… Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.