Hava Durumu

Coşkunöz’den büyük atılım!

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 21:42

Önceki gün; Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın davetlisi olarak Almira Otel’deydik.

Konu;  

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın hayata geçirdiği Avrupa Birliği projesi olan ‘ADDress For Future’ ile geleceğin teknolojilerinden katmanlı üretime yönelik eğitim ve işbirliği platformunun tanıtımıydı.

***

Konunun detaylarına inmeden Bursa’mızın ve ülkemizin önemli bir lokomotifi olan Coşkunöz Holding’i bir tanıyalım. Ne üretiyor, ekonomi ve sosyal hayata nasıl bir katkı koyuyor?

Onun için…

Holdingin web sayfasına baktığımızda; bizi ilk karşılayan çok etkileyici bir slogan görüyoruz. Yolunu bu şiarla çizen holdingin ne kadar önemli bir yerde olduğunu gösteriyor bu slogan.

“1950’den bugüne düşlüyor, çalışıyor ve geleceği beklemeden inşa ediyoruz…”

İşte bu bakışla otomotiv, savunma ve havacılık, enerji, çevre ve bilgi teknolojileri ile lojistik alanında ekonomiye ve aynı zamanda istihdama yönelik değer katan büyük bir aile olmuş Coşkunöz Holding…

Bunun yanında;

Eğitimde de önemli başarılara imza atıyor. Bunlardan biri de kurmuş olduğu Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ile binlerce öğrenciyi geleceğe hazırlıyor.

CEV, 34 yıldır aktif ve geçen sürede 34 bin kişinin hayatına dokunmuş.

Bu bağlamda…

Mesleki ve teknik eğitim alanında global ölçekte öncü kuruluş olmayı ilke edinen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), tanıtımını yaptığı projeyle de Türkiye’de sanayide katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesinin hızlandırılması ve bu alandaki nitelikli iş gücünün artırılmasını temel ilke olarak hedeflemiş.

Sanayi üretiminde geleceğin en önemli teknolojilerinden olan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretim yapılan katmanlı üretimi hem Türkiye’de hızlandırmak hem de Avrupa çapında ortak bir eğitim ve iş birliği platformu oluşturmak üzere ‘ADDress For Future’ projesini hayata geçiren Coşkunöz Holding ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, çalışmanın amacını ve gelecek ile ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı bizlere:

“Katmanlı üretim teknolojisi; otomotivden medikale, makine üretiminden savunma ve havacılığa kadar pek çok sektörde kullanılıyor. Sanayimizin dijital dönüşümüyle birlikte üç boyutlu yazıcı kullanabilen, katmanlı üretim mantığıyla düşünebilen nitelikli iş gücüne ihtiyaç her geçen gün daha fazla artıyor. Bu amaçla 2021 yılında Katmanlı Üretim Eğitim ve Deneyim Merkezimizi (KÜME) açarak geleceğin mesleklerine yatırım yapmaya başladık. Şimdi de ‘ADDress For Future’ projesi ile katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmak istiyoruz…”

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da proje ile ilgili şu detaya dikkat çekti:

“Daha önce açtığımız merkezimizle yurt dışında çok pahalı olan bu eğitimi yerelleştirerek, ülkemize hediye ettik. ‘ADDress For Future’ ise AB ile bu alanda ortak müfredat ve politikalar oluşturulmasına imkân sağlayacak bir platform olacak. Vakıf olarak amacımız, finansal zorluk yaşayan bireylere, mesleklerinde bir adım öne çıkabilmeleri ve iş bulabilmeleri için ücretsiz fayda sağlamak…"

Bu cümleler bile başta Bursa olmak üzere ülke için katma değer oluşturma arzu ve heyecanının göstergesi.

Geleceği şekillendirmek adına hazırlanan ve 30 ay sürecek olan projeyle; ortak müfredatla fırsatı olmayanlar da katmanlı üretim eğitimlerine dahil edilmiş durumda.

Yine imalat sanayinin katmanlı üretim teknolojisine yönelik farkındalığı ve uygulama seviyesinin artırılması da projenin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Ayrıca…

Projenin ortaklarına baktığımızda hem ülkemizden hem de Avrupa’dan önemli kuruluşlar yer alıyor.

Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi, İnfoTRON Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Üretim ve Ticaret A.Ş., Madrid Politeknik Üniversitesi (İspanya), Bolonya Üniversitesi (İtalya), İspanyol Kaynak ve Birleştirme Teknolojileri Derneği (CESOL), Avrupa Toz Metalurjisi Derneği (EPMA) (Belçika) ve LOT-CONSULT EOOD (Bulgaristan – sağlık ve iş güvenliği hizmetleri).

Hemen belirtelim;

Projenin ortağı olan tüm kuruluşların yöneticileri de toplantıda hazır bulundu. Ve hepsinin mutluluk kaynağı;

Projenin mimarı CEV’in çok önemli bir ilke imza atması ve böyle çalışmanın parçası olmaktı.

Projenin en başından beri Bursa Valiliği de verdiği destekten dolayı bu işin mimarlarından biri.

Toplantıda hazır bulunan Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, proje hakkında görüşlerini açıklarken şu ifadelere değindi:

"Bizim Avrupa Birliği'ndeki uzman arkadaşlara da teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje hem Bursa'ya hem de Türkiye'ye katkı sağlayacaktır. Gençlerimiz yeni teknolojiler konusunda çok azimliler. Dünya ile yarışacak düzeydeler. Ben bu projenin faydalı olacağına inanıyorum".

Sonuç olarak baktığımızda, günümüz üretim teknolojisinde önemli işlere imza atılıyor.

Cozkunöz Eğitim Vakfı da bu anlamda 34 yıldır gençlerimizin kendi potansiyellerini fark etmeleri, çok yönlü, eğitimli ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak hedefi ile eğitim programları ve sosyal projeler hayata geçiriyor.

Yazımızı Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Coşkunöz Holding Şirketlerinin Kurucusu M. Kemal Coşkunöz’ün bir sözüyle noktalayalım.

"Bir işi yapıyorsam, en iyisi olmalıyım."

Sağlıkla kalın!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.