Hava Durumu

İnegöl’ün Teknofest’i göz doldurdu!

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 00:41

İnegöl, Bursa'nın merkez dışındaki en büyük ilçesi ve Güney Marmara'nın nüfus bakımından ikinci büyük kentidir. Ayrıca Sanayi İstatistikleriyle Bursa'nın en yoğun ve en büyük sanayi merkezlerinden biridir.

Birçok özelliğinden dolayı Balkanlardan, Kafkaslara ve Anadolu’nun her yerinden göç almış, güzel bir ilçemiz.

Bu günlerde il olma söylentileri var o da ayrı bir konu…

Bu özellikleriyle İnegöl, yakından da takip edilen bir kent…

Hal böyle olunca…

Başta İnegöl Belediyesi olmak üzere, İnegöl Kaymakamlığı ve kentin diğer dinamikleriyle birlikte güzel işlere imza atılıyor şehirde…

Kültürel değerleriyle de ön plana çıkan İnegöl, son yıllarda yaptığı kalıcı çalışmalarla da adeta göz dolduruyor.

Bunlardan biri de Türkiye’de yerel bazda ilk defa gerçekleştirilen ‘İnegöl Ulusal Teknoloji Festivali’.

Bu festivalin ilki 2019’da gerçekleştirildi.  Pandemiden dolayı sekteye uğrasa da, bu sene festivalin 3’üncüsü İnegöl Kültür Park’ta gerçekleştirildi.

Biz de önceki gün Ulusal Teknoloji Festivali için İnegöl’deydik.

Bu bağlamda;

Ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunmak adına her geçen yıl etkisini artırarak daha güçlü bir Teknoloji Festivali gerçekleştiren İnegöl Belediyesi’nin bu yıl düzenleyeceği festival teknoloji yarışmaları, konserler, kariyer söyleşileri ve proje stant sunumlarıyla 4 gün boyunca teknoloji ve bilim meraklılarının hizmetinde olacak.

Festivalin açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Kaymakamı Eren Arslan'ın yanı sıra parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın heyecanı görülmeye değerdi. Yerel anlamda İnegöl’de böylesine bir festivale imza atmasının gururunu yaşıyor kendisi.

Başkan Alper Taban konuşmasında, festivale 61 ayrı vilayetten başvuru, 5 bin civarında yarışmacı başvurusu ve burada 1500 tane yarışmacının olduğunu belirtti.

Başkan Taban’ın teknoloji odaklı festivallerle ilgili açıklaması da şu şekilde:

Biliyorsunuz milli ve yerli teknoloji kavramını Sayın Cumhurbaşkanımız gündemimize soktu. Şehrimizde en başta çok yetenekli gençlerimizin olduğunu görüyoruz. Bu gençlerimiz bizlere ilham kaynağı oldu. Onlar için fırsat ve imkânlar verdiğimizde onların neler yapabildiğini görüyoruz. Zira bugün savunma sanayinde ordumuz için yapılan çok kıymetli eserlerin olduğunu görüyoruz. Buna hep birlikte şahitlik ediyoruz ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. Yapanlar iyi ki yapmışlar diyoruz. Bugün teknolojiyle, yazılımla, bilişimle çok daha iyi bir noktaya doğru ilerlediğimizi görüyoruz. Şehrimizde proje ekipleri oluşturduk. Ortaokul yaş grubundan başlayarak üniversite ve üniversite mezun gruplarına kadar ekipler oluşturduk ve bu ekiplerimizle çeşitli projeler yapıyoruz. Bizler de kendileriyle gururlandık. Yine bu teknoloji ekiplerimiz bildiğiniz gibi Türkiye'yi namzet bir yatırım olan Bilişim Vadisi içerisinde ofis açma hakkını elde ettiler. Ben genç kardeşlerimizi kutluyorum. Ve tabii onların bizlere verdiği cesaretle biz de onları desteklemeye devam edeceğiz.”

Açılıştan sonra İnegöl kamu heyeti stantları gezerek birçok il ve ilçeden gelen teknoloji kahramanının icatlarını ve projelerini gördü. Biz de İnegöl Kültür Park’ta kurulan İnegöl Ulusal Teknoloji Festivali’nde önemli projelere şahit olduk.

4 gün sürecek olan İnegöl Teknoloji Festivali’nde Bursa’mızın önemli bir değeri olan Avrupa’nın en büyük uzay temalı merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) standı da daha açılış öncesi çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri oldu. GUHEM’i temsilen yetkililer, her yaş grubundan bilim severin uzay, havacılık ve teknoloji konularında bilgi vermeleri takdire şayandı.

Yine alanda denk geldiğimiz ve festivale Kayseri’den gelen, minik mucitlerin, yaptıkları elektronik ürünün anlatımı hayran bıraktırdı.

Bunun gibi birçok güzelliklere denk geldik.

Başkan Alper Taban’ın da belirttiği gibi teknoloji çağında İnegöl’ü çağın gerekliklerine göre hazırlamak elzemdir. Bu anlamda üretim ve istihdamda Türkiye’nin en önemli merkezi sayılan İnegöl, teknoloji odaklı hamlelerle geleceğe emin adımlarla adını yazdırmayı başardı bu festivallerle…

Bize de burada başta İnegöl Belediyesi belediye başkanı Alper Taban ve ekibi olmak üzere, paydaşlarından İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve diğer emeği geçen paydaşları kutlamak düşüyor.

Sonuç olarak İnegöl’de güzel şeyler hep oluyor, bu festival ise taçlandırdı diyebiliriz.

Teknoloji ile kalın!

Sağlıkla kalın!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.