Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’nun 4 ayaklı stratejisi

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 23:14

Seçim yaklaştıkça siyasilerin programları da sıklaştı, vaatleri de…

Bunu hem Bursa özelinde hem de ülke genelinde görüyoruz.

Yerelden baktığımızda Bursa’ya iktidarın ve muhalefetin ilgisi büyük.

Son olarak; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa programını tamamlayan lider oldu.

Bursa her haliyle gözde kentler arasında.

Bu nedenle siyasilerin sanayi ve üretimin merkezi şehirde programları da çok önemseniyor.

“Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinde ne gibi mesajları olacak?  Kimlerle görüşecek? Genel olarak Bursa bu ziyareti nasıl karşılayacak?”

Bu soruların cevabı doğrusu merak ediliyordu.

Biz de önceki gün Podyum Davet’te düzenlenen programdaydık.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehirdeki tüm programlarını takip eden biri olarak, cuma akşamı iş insanlarıyla buluşmasına baktığımızda;

Önceden de belirtildiği gibi programın ilk bölümü basına açıktı.

İYİ Parti’nin son Bursa programında olduğu gibi CHP de iş insanlarıyla buluşmanın ikinci bölümünü basına kapattı.

Bir basın mensubu olarak bu durumdan bilgimiz var mıydı?

Evet vardı!

Seçime doğru giderken söz konusu uygulama moda oldu açıkçası…

***

Yeniden salona dönecek olursak;

Bursa teşkilatlarının tam kadro hazır bulunduğu program, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın kısa selamlama konuşmasıyla başladı.

Ardından mikrofonu alan Kılıçdaroğlu, özellikle iş insanlarının sorunları ve beklentileri üzerinde durdu.

CHP Lideri, “dört ayaklı strateji” dediği başlıkları anlattı.

Peki bu stratejinin dört ayağı nelerden oluşuyor?

Özetle birincisi demokrasi, ikincisi üreten Türkiye, üçüncüsü sosyal devlet ve dördüncüsü sürdürülebilirlik…

Aslında Kılıçdaroğlu’nun saydığı bu dört madde her zaman duyduğumuz şeylerdi. Kendisi de sürekli bunları hatırlatarak, iktidara geldikleri zaman uygulayacakları yol haritası olarak belirtiyor.

Devlet yönetiminde olması gereken de aslında…

Kılıçdaroğlu’nun bu dört maddeyi detaylarıyla anlattıktan sonra basına ayrılan süre doldu ve programın sonraki bölümüne iş dünyasının temsilcileriyle devam edildi.

***

Kılıçdaroğlu iki günlük Bursa programına ertesi gün TR Düşünce Kulübü üyeleri ve basınla kahvaltıyla devam etti. Kılıçdaroğlu’nun buradaki konuşmasının ana teması ise; düşünce özgürlüğü üzerine olup, özellikle “Türkiye’nin kalkınması için tartışmamız gerekiyor” vurgusunu yaptı.

Toplantı merkezi düşünce kuruluşu olunca konuşmalar da tartışmanın, düşüncenin ve fikir alışverişinde bulunmanın önemi üzerine oldu.

Burada üyelerin çoğunda hâkim olan görüş, düşünce özgürlüğünün artık tamamen hayata geçirilmesi yönündeydi.

Türkiye Düşünce Kuruluşu Başkanı Ercan Yakut da konunun öneminden bahsederek, "Türkiye’deki bütün siyasi partileri insanlık adına sağduyuya, söz söylemeye davet ediyoruz. Sizin samimiyetinize güveniyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ise, "Artık Türkiye’nin yeni bir aşama kaydetmesi lazım. Hem demokrasi açısından hem ekonomi açısından; yeni bir aşama kaydetmesi lazım" karşılığını verdi.

Kısacası Kılıçdaroğlu’nun TR Düşünce Kulübü’ndeki vurguları genelde kimlik, inanç, yaşam tarzı gibi maneviyatı simgeleyen toplumsal konular üzerineydi. Zaten bu kavramlar yıllardır hep konuştuğumuz ama bir türlü içini dolduramadıklarımızdan değil mi?

***

Bu arada;

CHP Bursa İl Başkanlığı ve CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nın son dönemde sahaya inip halkla bire bir iletişim kurduklarını görüyoruz.

Fakat Yıldırım bölgesinde farklı kişiliğiyle o bölgenin sorunlarını zaman zaman sosyal medya hesaplarında dile getiren zaman zaman da Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıyan CHP Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Şahin Sevinç’in büyük rolü olduğunu düşünüyorum.

Yıldırım’da Ulus Mahallesi’nde kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, burada kalabalık bir salona hitap etti.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı o bölgelerde CHP’nin oyu geçen seçimlerde yüzde 2’de kalmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu da bunu dile getirerek, hatanın kendilerinde olduğunu açık açık beyan etti ve artık bunun böyle gitmeyeceğini belirtip, bölge halkına dikkat çeken mesajlar ve vaatlerde bulundu.

Programında bilindik söylemler ağırlıktaydı. Barış ve kardeşlik cümlelerinin çokça kullanıldığı konuşmada özellikle bölge ihtiyacına göre cümleler kullanmaya özen gösterdi.

Burada, en dikkat çekici iki başlık ise; biri o bölgede sorun olan binaların kamulaştırmadaki sorunların giderilmesinde kendisinin devreye gireceği, bir diğeri de aile destek sigortası idi. Aile destek sigortasına özellikle değinen Kılıçdaroğlu, bu sigortanın 51 yıldır bekletildiği ve iktidara geldiklerinde süratle yürürlüğe koyacağını ifade etmesi salonda büyük alkış aldı.

Kılıçdaroğlu’nun burada bir çağrısı da gençlere idi. 6,5 milyon gencin oy kullanacağını belirten Kılıçdaroğlu, gençlere ‘yarınlarımız için önce sizin desteğiniz, sonra da bizim desteğimiz’ diyerek çağrıda bulundu.

Evet! Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa izlenimleri böyle…

Diğerlerine oranla bu sefer ki ziyaret hem organizasyon olarak hem de katılımla iyiydi diyebiliriz.

Ülkemizde her şey siyasi liderlerin vaatleri gibi gönlümüzce olsun!

Sağlıkla kalın!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.