Hava Durumu

Milyonların hikâyesi…

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2023 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 10:07

Bu bir film ve AK Partili Vekil Serkan Bayram’ın hayatından esinlenmiş.

Filmin konusu; Serkan Bayram, henüz küçük bir bebekken buğday tarlasında çıkan elim yangında, ellerini kaybeder. Büyük mücadeleler vererek hayata tutunmayı başaran Serkan Bayram, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış. Aynı zamanda başarılı bir avukat.

Haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşı verdiği mücadele ile engelli insanlara umut olan bir birey. Bu filmde de konuyu öylesine güzel işlemiş ki izleyiciye birçok insani yönü hatırlatan bir olaya imza atmış.

Geçtiğimiz Pazar günü "Buğday Tanesi" adlı film gösterimi, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Filmi, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra basın mensupları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Tayyare Kültür Merkezi’nde film ile tanışanlardan biri olduk.

Film,  hem hüzünlendiriyor, hem düşündürüyor, hem de şükrettiriyor…

Engelli bireyin azmi ile neler yapabileceğini gözler önüne seren harikulade bir yapıt olmuş desek abartmış olmayız.

Filme kendi hikâyesini konu eden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, film sonrası gerçekleştirilen söyleşide bazı bilgiler paylaştı bizlerle…

Serkan daha bebek iken buğday tarlasında çıkan bir yangında iki elinin önemli bir kısmının yanması sonucu 41 gün yoğun bakımda kalıyor.

Olayın diğer önemli kahramanları ise, 41 gün boyunca yoğun bakımın önünden bir dakikalığına bile ayrılmayan eli öpülesi anne babası.

Unutulmayan yoğun bakım günlerinden sonra hayata tutunmaya çalışan Serkan Bayram için, asıl zorlu mücadele de başlamış oluyor.

İlk, orta ve lise hayatında her zorluğa göğüs gelen Bayram, hayalinde ve tek hedefinde hakim ve savcı olmak varmış; fakat nasip olmamış ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarılı bir şekilde tamamlayarak avukat olmuş.

Bundan sonra hayatına başka hedef koyarak üniversite de öğretim görevlisi olmak istemiş. Maalesef bu dileği de engelleniyor.

Yine yılmadan usanmadan mücadeleye kaldığı yerden devam diyerek, 2015 yılında Erzincan’da Milletvekili seçiliyor. Şimdilerde ise AK Parti İstanbul Milletvekili olarak hayatını sürdürüyor.

Milletvekilliğinde, kendisine konulan engeller başkalarına konulmasın diye TBMM’de çalışmaya başlayan Serkan Bayram, engellilerin hakim ve savcı olma hakkını yasa ile güvence altına alacak bir çalışma yapıyor ve oy birliği ile yasalaşmasına öncülük ediyor.

Bununla yetinmeyen Bayram, başından geçen talihsiz olaydan yola çıkarak engelli bireylerin sesi olmak için bu filmi çekmeye karar veriyor.

Mücadelesini beyaz perdeye taşıyan Bayram’ın senaryosunu yazdığı film, yakında 22 ülkede vizyona girecek. Sonrasında ise uluslararası film yarışmalarına katılacak.

Hayatı boyunca engeliyle hayata tutunmak için mücadele eden Serkan Bayram, toplumunun genel algısına da seslendi.

‘Neden ve nasıl olduğunu sorma, empati kur’ diyerek, engelli bireylerin toplumumuzun bu bakış açısına çok rahatsız olduğunu özellikle vurguladı.

Bize de bu sese kulak verip empati kurmak düşüyor.

*********************************************

BURSA YILIN VATANDAŞINI SEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında basına yansıyan sosyal sorumluluk hareketleriyle dikkat çeken vatandaşların ödüllendirilmesi amacıyla başlatılan ‘Ayın Vatandaşı’ uygulaması büyük bir iyilik hareketine dönüştü.

Daha önce duyurulan yılın vatandaşı seçme anketiyle binlerce vatandaş oy kullandı ve önceki akşam Merinos AKKM’de 2022 yılı boyunca belirlenen ayın vatandaşlarından biri, ‘Yılın Vatandaşı’ seçilerek ödüllendirildi.

Başkan Alinur Aktaş, ödül öncesi bir konuşma yaptı.

Dedi ki;

“Ayın Vatandaşı’ kapsamında Bursa’da yaşayan, farkındalık oluşturacak, örnek alınacak davranışlarda bulunan vatandaşlarımızı ödüllendirdik. Bu bazen bir kişi oldu, bazen bir çift oldu, bazen bir kurum oldu. Kim olursa olsun her biri, yaptıkları işlerle, yüzümüzü güldürdü, hepimize umut oldu. Her kesimden vatandaşımızın yer aldığı uygulamamızda ayın vatandaşları listemizin ortak özelliği; insani kaygıların, yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıkması, kendini değil başkalarını önceleyen davranışlar sergilemeleridir”

Yapılan oylamada ödülü hak eden ilk üç ise şöyle:

Bursa’daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri tarafından ABD merkezli "İklim Eylem Planı Projesi" (Climate Action Project) kapsamında yapılan faaliyetler, uluslararası geçerliliği olan ve yaklaşık 13 bin okul arasından 250 kuruma verilen "İklim Eylem Projesi Mükemmellik Okulları Ödülü"ne layık görüldü. Proje 146 ülkede 2 milyon 700 bin öğretmen ve öğrenci ile gerçekleştirildi. Ve yılın vatandaşı seçildiler Bursa’da.

İkinci olan, Sorgun Köyü Derneği.

Maddî durumu iyi olmayan öğrencilere destek olabilmek için 5 yıldır yardım gecesi düzenleyen dernek, köydeki gençlerin eğitimlerine katkı için test kitabı desteği sağlıyor, burs kazanan ve dereceye giren öğrencileri de altınla ödüllendiren bir yardım kuruluşu gibi hizmetiyle ödüle layık görüldü.

Üçüncü olan Dr. Hüsamettin Olgun,

UNESCO projesi için hazırladığı Barış temalı “Aynıyız” isimli şiiri tam 40 dile çevrildi. Bu şiiri Çekçeye çeviren Violin Virtüözü Jaroslav Sonsky’nin daveti üzerine İsveç’e davet edilmiş Dr. Olgun güzel bir başarıya imzaya atmış.

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, kentimize değer katan herkesi kutluyoruz.

Sağlıkla kalın!

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.