Tanıtmak veya tanıtım bildiğimiz tüm kavramlar için gerekli bir araçtır.
Amacımızı kişilere veya kitlelere ulaştırmak için bu yolu deneriz hep…
Tabi bunu sağlam bir temel üzerine oturtmak, ve vizyoner bir bakışla sunmak amacımızı daha da anlamlı hale getirir.
Bu bağlamda bugün sosyal medyada Bursa’nın önemli kurumlardan birinde bir video görüntüsüyle karşılaştım. Benim de ilgimi çekti ve izlemeye başladım.
Sonuna kadar da izledim.
İzlediğim bu video bir tanıtım videosuydu.
Videoyu paylaşan isim ise Bursa medyasıyla sürekli iletişim halinde olan ve sosyal medyada çoğumuzun sayfa arkadaşı olan Bursa Uludağ Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde görev yapan Barış Gülkaya idi.
Biliyorum ki görüntüyü çoğu meslektaş arkadaşımız izlemiştir. Benim de ilk ilgimi çeken kısım ‘Tarih ve Kültür Başkenti Bursa’ diye başlayan bölümüydü.
Yazının başında da ifade ettiğim gibi tanıtım veya iletişimde ilk izlenim çok iyi olmalıdır diye…
Bu videoda da o kısım kaçmamış arkadaşların gözünden…
Biliyorsunuz ki;
Uludağ Üniversitesi Türkiye’de önemli bir eğitim kurumu… Kentimizde hem eğitim alanında hem de sanayi, istihdam ve kültür alanında önemli çalışmalara ortak olan ve imza atan bir kuruluştur.
Bu nedenle yaptığı her çalışma kayda değer bir anlam taşımalı…
Şimdi ismini Bursa’nın bir başka önemli değerinden, Uludağ’dan alan üniversitenin paylaştığı videoda neler var ne gibi çalışmaları olmuş ona bakalım?
Üniversitede 4 Enstitü, 15 fakülte, 15 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksekokul mevcut.
14 Bin 600 dönümlük kampüs alanıyla Araştırma Üniversitesi ve Kalite Yönetim Belgesi’ne sahip…
Üniversitemiz, 2225 doktora, 4584 Yüksek Lisans, 41510 Lisans, 21531 Ön Lisans, 2678 Akademik Personele sahip kocaman bir eğitim yuvası…
Ayrıca uygulamalı eğitim imkanıyla farklı alanlarda staj kolaylığı da sağlıyor.
Yine klasik ve modern sanat eğitimiyle mesleki gelişim programları sunarak gençleri hayata ve istihdama hazırlıyor.
Çift anadal imkanı ile kendi bölümlerinin lisans programlarına üstün başarı ile devam eden öğrencilerinin, aynı zamanda, Üniversitede yürütülen programlar arasında ikinci bir dalda da lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerine olanak sağlıyor.
Görükle’de 12500 kişilik yurt kapasitesiyle öğrencilerin barınmasında önemli desteği bulunuyor.
Üniversitenin 180 öğrenci topluluğu mevcut. Bu minvalde yılda 1500 civarı etkinlik gerçekleştiriyor.
Spor tesisleriyle olimpiyatlara giden yolu sağladı. Bunun en güzel örneği ise dereceyle Bursa’yı gururlandıran ve bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandıran, Hatice Kübra İlgün ve Eray Şamdan’dır.
Göze çarpan bir başka ayrıntı ise; 1 milyonu aşan online kaynak kullanımı ile modern kütüphaneleri hayata geçirip Uluslar arası değişim programlarında yerini alan bir üniversite.
Bilimsel ve Akademik altyapı desteği ile sağlık ve laboratuar işlemlerinde Bursa ve çevre illerinden gelen insanlarımıza ciddi anlamda sağlık hizmeti veriyor.
Üniversiteye değer katan bir başka özellikle ise gelişen teknolojiye bağlı olarak, online eğitim uygulamalarıyla sertifikalı eğitim programlarıdır diyebiliriz.
Burada dikkat çekilmesi gereken önemli bir konu ise üniversite bünyesinde ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’dir.
Bursa iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurarak, teknolojik hamlelerle ileriye dönük sağlam projeler üretmesi kente dair önemli bir gelişmedir.
Sosyal donatı alanlarıyla öğrencilere kültürel ve sportif aktiviteler sunan üniversite, sağlıklı bir nesil için çalışmalarını sürdürmeye de devam ediyor.
Kentlerin kalkınması öncellikle eğitim ile olur. Bunun en iyi örneği de o kentin üniversiteleridir. Bursa Uludağ Üniversitesi de kentimizin en önemli dinamiklerinden biridir.
Yaptığı çalışmalar da nitelik ve nicelik bakımından bir değer taşımalı…
Burada;
Üniversitenin basın birimi tarafından servis edilen bu videoda göze çarpan özellikleri sıraladık. Üniversitenin Youtube kanalında yayınlanan video kısa sürede çoğu kişinin dikkatini çekmiş diyebiliriz.
Sonuç olarak iyi bir tanıtım iyi sonuçlar getirir diyor, emeği geçenleri kutluyoruz.
Sağlıkla kalın!
Uludağ üniversitesi bahsettiğiniz gibi Bursa'nın önemli değeridir. Yazı da çok güzel kaleme alınmış. Tebrik ederim