Hava Durumu

Bari ligi bitirseydiniz

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 20:05

Futbolumuzun en büyük problemlerinden biri teknik direktör sorunu. Bu sorun teknik direktörlerin kendileriyle ilgili değil, takımın başına bir ismi getirip iki maçta değişim bekleyen yöneticilerde aslında.

Kimse sihirbaz değil, bir anda etkisini göstersin. Futbolcuları tanımak, onlara göre antrenman metodlarını oluşturmak, takım sizin oyun sisteminize uyuyor mu uymuyor mu gibi konuları tespit etmek en az iki ayınızı alır.

İki ay uzun bir süre. Lig yarışında birçok dengenin değişimesine yeter. Bu yüzden yöneticilerimiz sabırsız, bir takvim yılı dolmadan üç dört teknik direktör eskiten takımları, yine aynı şekilde üç dört takımda görev alan teknik adamları gördük.

Avrupa'nın önde gelen takımlarında bu durumu çok nadir görüyoruz. İngiliz ekiplerin Arsenal 1996- 2018 yılları arasında Fransız Arsen Wenger tarafından çalıştırıldı. Bu süre içerisinde sadece bir lig şampiyonluğu, bir UEFA Kupası finali ve bir Şampiyonlar Ligi finali oynatabildi takımına. Bunun ülkemizde yaşanma ihtimali yok.

Bursaspor özeline gelirsek şampiyonluk sezonu dışında kaç sezon aynı isimle bitirildi. Ali gitsin Veli gelsin mantığıyla takımın geldiği hal ortada.

Bitime üç hafta kala Teknik Direktör Ümit Şengül ile yollar ayrıldı. Neden ayrıldı? Zaten sezon bitmiş neyin ayrılığı. Tek sorunum bu muydu?

Hadi olan oldu diyelim, seneye kimle anlaşacaksınız. Mevcut yönetim devam etti ya da yeni bir yönetim göreve geldi. Takımı Guardiola'ya emanet etmeyeceklerine göre ne değişecek. Yada takım düşmeden böyle bir karar alınsaydı bir takım şeyler değişir miydi?

Bursaspor önümüzdeki yıl sıfırdan başlayacak. Sabırlı olunmadıkça da sıfırdan bire tek adım atılamaz.

Önümüzdeki yıl farklı bir sezon bekliyor yeşil beyazlıları. 3'üncü Lig'in kendine has futbolu ve yapısı var. Bu yapıyı iyi bilen teknik heyet ve futbolcu grubuna sahip bir takım oluşturulmak zorunda.

Öncelikle transferin önündeki engeller kaldırılmalı. Daha sonrasında teknik direktör ile anlaşılmalı. Takım oluşturulken de yönetim ve teknik direktör birlikte çalışmalı.

Son günlerde taraftar içinde Batalla sesleri yükseliyor. Onu Bursaspor'un başında görmeyi herkes ister. Bu yıl elde ettiği başarı da ortada... Futbolcuyken adını efsaneler arasına yazdırdı. Teknik adam olarak da yazdırmayı kendi de ister mi şu anlık bilemiyoruz.

Mayıs ayındaki kongrede göreve gelecek yönetim bunu belirleyecek. Sinan Bür ve yönetiminin, başkan adaylarının da aklında yada anlaştığı isimler de illa ki vardır. Ama belirttiğim gibi en büyük etken sabır. Bursaspor için bir sezonda dört beş kere teknik direktör haberi yapmayalım.

Velhasıl ilginçliklerle dolu bir yılın ardından her şeyin mümkün olabileceği bir Bursaspor ortaya çıktığı için bitime üç hafta  kala gelen bu habere şaşırmadım. Sadece nedenini merek ediyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.