Hava Durumu

Futbolcuları gelecek korkusu sarmış

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 18:28

Malumunuz Bursaspor 2'nci Lig'de mücadele verdiği sezonda hiç bir varlık gösteremeyerek 3'üncü Lig'e düştü. Yıllarca süre gelen hatalar, yetersiz başkan ve yönetimler, kötü kadro yapılanması gibi defalarca kez saydığımız sebeplerden ötürü bu düşüş yaşandı.

Bir spor kulübünde en yetkili kişi başkan daha sonra yönetim kurulu üyeleri gelir. Saha içinde ise teknik direktör ve onun teknik ekibi... Futbolcuların futbol dışında bir şey düşünmemesini sağlamak, morallarini yüksek tutmak, maaşlarını, primlerini gününde ödemek bu saydığım kişilerin görevidir.

Son zamanlarda Bursaspor'da bir çok konuda aksamalar yaşandı. Maaşlar ödenmedi, takım otobüssüz kaldı, tesislerde sıcak su akmadı. Yani futbolcuları olumsuz etkileyecek ne varsa hepsi üst üste geldi.

Bu trajedinin sorumlularını herkes biliyor, isimleri zikir etmeye gerek yok ama futbolcu da her şeye rağmen çıkıp görevini yapmalı değil mi?

Bunca maçta toplanan puan, atılan gol ortada. Belki de tarihin en kötü Bursaspor'unu bizlere izleten bir oyuncu grubunu gördük bu yıl.

"Lig bitti futbolculara yüklenmenin alemi ne?" sorusunu sorabilirsiniz. Cevaplayayım. Geçtiğimiz hafta içi edindiğim duyumlara göre bazı oyuncuları gelecek korkusu sarmış. Bursaspor'da mı kalacağız? "Bizi kim alır?" gibi.

Haklı olabilirler. Sonuçta bu işten para kazanıyorlar. Elestireceğim konu, bu korkuyu yaşamadan biraz sahada daha fazlasını yapmaya neden çalışmadınız?

Şu takımı ligde tutmak için ayaklarınızı biraz daha sıkıp 3 5 maçta yenilmeseydiniz bugün korkmanızı gerektirecek bir durum olmayacaktı belki de. Değil mi?

Dün ligde kalmayı garantileyen ekiplerden Afyonspor'u konuk etti yeşil beyazlılar. Maç sürpriz olmadan sonuçlandı. Rakip takım ilk golü top neredeyse yeşil beyazlıların ayağına deymeden 28'inci saniyede buldu.

Gelen şok golün ardından maçın tamamında yine sahada varlık gösteremeyen Bursaspor, ikinci yarıda kalesinde gördüğü iki golle birlikte karşılaşmadan 3-0 yenik ayrıldı.

Şimdi bu maç özeline gelelim yine. Gelecek korkusu olan futbolcu bare son haftalarda iki top oynayalım da göze girelim demez mi?

Her maç yenil Allah yenil. 34 hafta yani 102 puanlık bir süreçte toplanan sadece 20 puan. Atılan gol 24. Maç başına 1 gol ortalaması bile yok. Averaj eksilerde. Yani koskaca Bursaspor 2'nci Lig'de averaj takımı oldu.

Bu maçların kaç tanesinde istekli, çabalayan bir takım izlettiler bizlere... Kötü yönetilebilirsiniz, ama sahaya siz çıkıyorsunuz. Hepsinden önemlisi Bursaspor forması taşıyorsunuz.

Evet genç ve tecrübesiz bir ekip kabul ediyoruz. Ama sahada da biraz mücadele görsek iyi olmaz mı?

Önümüzdeki yılın kadro yapılanması içinde muhtemelen çok az bir isim yer alacak. Yer almayan oyuncular için de yolları açık olsun demekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Keşke hissettiğiniz gelecek korkusunu yeşil zeminde de biraz gösterseydiniz. Sizlerin istikbali için daha iyi olurdu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.