Hava Durumu

Prestij de kalmadı

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 17:26

Manevi olarak çok daha önce ligden düşen Bursaspor geçtiğimiz hafta alınan 1461 Trabzonspor mağlubiyetiyle resmi olarak küme düşmüştü.

Hal böyle olunca kalan maçların önemini yitirdiği düşünülebilir. Ama şampiyon apoleti taşıyan Bursaspor'un prestiji söz konusu olunca her maçın ciddiyetle ve galibiyet isteğiyle oynanması gerekiyor. Ancak bunun için saha da formanızı taşıyan futbolcularınız da bu ciddiyete ve sorumluluğa sahip olmalı.

Cumartesi günü rakip ligin güçlü isimlerinden Esenler Erokspor'du. Maç tarihi bir hezimetle 5-1 bitti. Sahaya çıkan futbolcular -ki bence sözde Bursaspor'un futbolcuları- zorla itekaka geliyor sanki.

Koskaca Bursaspor'un kaderi beceriksiz yönetici ve oyuncu grubunu bırakılınca maalesef ne prestij ne itibar kalmıyor.

Futbol tecrübe ve gözlem oyunudur. Şimdiye kadar küme düşen bir çok takımın maçını izledim. Bu takımlar genelde kalan haftalarda daha rahat futbol oynar. Oyuncular özellikle alt ligdelerse transfer yapabilmek ve kendilerini göstermek adına tüm sezon göstermedikleri performansı ortaya koymaya çalışır.

Bursasporlu futbolculardan da bunu bekledim. Takımları umurlarında değil belki kendileri için bir şeyler yaparlar diye ama onu da yapmıyorlar. Birkaç kişi belki futbol hayatına göz önündeki liglerde devam edecek, diğerleri ne yapacak düşünsünler.

Evet futbolculara yükleniyoruz da ya yönetime ne demeli? Ramazan bayramı geldi geçti. Bursaspor Yönetimi ile teknik heyet ve futbolcular arasında bir bayramlaşma organizasyonu yapılmadığı söyleniyor.

En altlarda mücadele veren mahalle takımlarında bile bayramlaşmanın yapıldığını bilen biri olarak Bursaspor'da böyle bir toplantının yapılmamasını gerçekten garipsedim.

Siz futbolcularınıza, çalışanlarınıza ne kadar değer verirseniz onlar da formalarına aynı oranda değer verir. Yarın öbür gün malzemeciler formaları yıkamadan maça hazırlarsa şaşırmamak gerek.

2003-2004 sezonunda 5'te 5 yaparak başı dimdik küme düşen Bursaspor'dan, gelen 3, gidenden 5 gol yiyerek küme düşen Bursaspor'a...

"Türkiye'nin en büyük camilarından birine sahip Bursaspor neden bu hale düştü?" diye soran olursa özellikle bu sezon başından beri çıkan haberleri tek tek bir incelesin. Yazdıklarımızı okusun, en iyi cevabı alacaktır.

Bursaspor artık hayalperestlere, işlerini büyütmek için başkanlığa soyunanlara kapısını kapatmalı. Yöneticilik tecrübesi ve futbol bilgisi yüksek olan, önemli isimlerden destek sağlayabilecek başkan ve adaylarına ihtiyaç var.

Haberlerde isimleri çıkan adaylar dışında çok sürpriz isimleri de ilerleyen günlerde duyacağımıza inanıyorum.

Konuyu daha fazla dağıtmadan toparlayalım. Belli ki kalan üç maç bizler için korku filmi edasıyla geçecek.

Ne yazık ki bizler de bitse de gitsek demeye başladık.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.