Hava Durumu

Timsah yürüyüşü alay konusu oldu

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 16:42

Bursaspor denildiğinde akla gelen sayılı simgesel hareketlerden biridir 'Timsah Yürüyüşü'. Bu sevinç gösterisinin mucidi, 1994-1997 yılları arasında yeşil beyazlı formayı giyen ve 2005 yılında aramızdan ayrılan Ugandalı Majid Musisi Mukiibi'dir.

O dönem İntertoto Kupası'nda fırtına gibi esen Bursaspor'un en önemli figürlerinden biriydi Musisi. Yine kupada Almanların köklü ekibi Karlsruhe karşında penaltılarla kazanılan tarihi maçta ilk kez timsah yürüyüşüyle tanıştırmıştı herkesi.

Zaman içerisinde yeşil beyazlılarla özdeşleşen bu kutlama şeklini önemli zaferlerin, önemli gollerin ardından izledik sevincimize sevinç katan bir ritüel gibi olmuştu adeta.

Gün geçtikçe saha içinde unutulmaya başlanmıştı nedense. Bursaspor'da forma giyip o formanın ruhunu benimseyemeyen futbolculardan mı yoksa başarısızlıklardan mı bilinmez... Çok nadir bu sevinçle kutlama yapıldı o kesin.

Şimdilerde ise Bursaspor'un aciz düşürülmesinden dolayı rakip futbolculardan görüyoruz timsah yürüyüşünü.

Bursaspor acıyla dolu sezonun bitimine bir hafta kala, Diyarbekirspor'a deplasmanda 2-1'lik skorla mağlup oldu. İki takım arasında yaşanan gerginlikler, saha olayları malum. Maç seyircisiz oynandı ve olaysız son buldu.

Yenilmekten çok rakip takım futbolcularının alay edercesine timsah yürüyüşü yapması gerçekten çok ağır gelen bir durum oldu.

Bursaspor'u öyle bir hale getirdiniz ki başkaları artık kendi simgelerinizle sizlerle dalga geçiyor.

Bir futbol kulübüne yakışacak şekilde sahada iyi futbolla rakibe en güzel cevabı dahi veremeyip üstüne bu şekilde madara edilmeyi bu taraftar hak etti mi? Futbolcuları, yöneticileri saymıyorum. Onlar haketti ama Bursaspor'a gönül verenler asla.

Artık ligin son haftasına geldik. Takımın durumu kimsenin umrunda da değil. Bir cezai yaptırımı olmasa inanın sahaya çıkmamayı kabul dahi edebilirler.

Herkesin gündemi, sayılı günlerin kaldığı genel kurul. Farklı isimler telaffuz ediliyor, farklı adaylar yönetime talip olduklarını açıklıyor.

İyi güzel de Bursaspor'un bir sezon içinde yaşadığı bunca utanç verici hadiseyi bizlere kim unutturacak.

Ya da gelecek yönetim bunları unutturmayı isteyecek mi? Neden bu şekilde soruyorum açıklayayım. Kulübün dairesini kendininmiş gibi kiraya veren, sokakta bulsanız eğilip almayacağınız meblağlara sponsorluk anlaşması yapan yöneticileri duyunca şüphelerim oluştu.

Bu ciddi iddiaları gerçekten yapan, yapmayı düşünen biri için Bursaspor'un durumu önemli olabilir mi?

Kepazeliklerle haber olan Bursaspor'dan bu şehir artık çok sıkıldı. Galibiyetlerle, başarılarla geçen günleri de özledik.

Onun içindir ki dürüstlükten öte ahlaki ve etik değelere sahip yöneticiler ancak Bursaspor'u yüceltebilir.

Umuyoruz bir daha rakipler tarafından yapılan bir timsah yürüyüşü izlemek zorunda kalmayız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.