Hava Durumu

Bursa’ya dair önemli açıklamalar…

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:28

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gazetecilerle ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

İlk toplantıda genel bir değerlendirme yapmış ve incelemelerinin devam ettiğini belirtmiş, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 25 milyar TL borçlu olduğuna değinmişti.

Bu toplantıda yeni hak edişlerle borcun 1,6 milyar TL daha arttığını söyleyerek söze başladı. “Uygulama dışı ve yasal olmayan ne varsa bunları tek tek kontrol edip, denetleyip ilgili arkadaşlarımızla ilgili yerlere bildiriyoruz” dedi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşı memnun edecek güzel haberler verdi.

Şöyle ki;

Öncelikle yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle arife gününden itibaren şehir içi toplu ulaşım ücretsiz olacak. Mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Bursaray hatları ile ilgili de açıklamalarda bulundu Başkan.

Teknik nedenlerle Bursaray’ın gece 2’ye kadar çalıştırılamadığını ancak aynı hatlara paralel olacak şekilde otobüslerle Bursalılara gece 2’ye kadar destek olunacağını belirtti.

Hafta sonları ise Bursaray’ın 24 saat hizmet vereceğini söyledi.

Bu arada 4 yaşına kadar çocuğu olan anneler için ulaşımın ücretsiz olacağını, öğrencilerin 160 biniş hakkının 200 olarak revize edildiğini ve toplu taşımada emeklilere uygulanan kotanın da kaldırıldığını söyledi Başkan Bozbey.

***

Önceki dönemde Çalı bölgesinde yol genişletme çalışmaları başlamıştı ve yapılan çalışmaların henüz tamamlanmadığını biliyoruz.

Kaldı ki yapılan çalışmalarda ışıklandırmanın yetersiz oluşu sebebiyle bölgede pek çok trafik kazası da yaşandı.

Bu konuya da değindi Başkan. Çalı Yolu’nda genişletme çalışmalarının Karayolları tarafından yapıldığını, kamulaştırmaların önemli bir kısmını ise Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini söyledi. Aydınlatma direkleriyle ilgili sorun olduğuna değindi ve şunları söyledi:

Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti bulunan elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi olarak kabul etmiyoruz. Aydınlatma direklerinin montajında inanılmaz hatalar var. Teknik raporu da aldık. Şu anda ilgili firmaya ödeme yapmıyoruz.. Aynı zamanda UEDAŞ da bunu kabul etmeyeceğini ve elektrik vermeyeceğini bize bildirdi. Eksikliklerden dolayı kavşak uygulamasında önemli kazalar yaşanıyor. Çok şükür şimdiye kadar can kaybı olmadı. Konuyu arkadaşlarımızla görüştük ve çalışma başlattık. Karayollarıyla görüşmeler yapılıyor. O kavşağın en azından bayram süresince kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde her an ölümlü bir kazaya sebebiyet verilebilir. Orada bir uygulama yapılacaktır.

***

Malum havalar ısındı ve Bursa’da en çok şikâyet edilen konulardan biridir sinek problemi.

Larva mücadelesi zamanında yapılabilirse kontrol altına alınarak şikâyetler en aza indirgenebilir.

Haliyle Başkan’da bu konuya vurgu yaptı. Sinekle mücadele işleminin ocak, şubat aylarında başlaması gerektiğini belirterek “Ocak ve Şubat ayında rögarların tamamının ilaçlanması gerekiyordu. Biz yıllarca Nilüfer’de bunu yaptık. Doğrusu da bu ama yapılmamış. Bunun da getirdiği sonuçlar oldu. Kullanılan ilaçta da sorunlar vardı. Biz ilacı değiştirdik. Şikâyetleri elbette çözeceğiz. Önümüzdeki yıl tüm hazırlıklarımızı yaparak mücadeleye Ocak-Şubat ayında başlayacağız” dedi.

Yaz ayları boyunca hepimizi rahatsız eden bir konu bu ve kontrol altında tutulabilmesini ümit ediyoruz elbette.

***

Merak edilen bir diğer konu da ihtiyaç sahibi emeklilere verilecek 2 bin TL bayram çekleri ile ilgili idi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Bozbey ““Emekli hemşerilerimize bayramda 2 bin TL destek olmak istedik. Kart16 destekleri de sürüyor. Bu hizmetlerde durmak yok ancak seçim öncesinde dediğimiz gibi biz adil olacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bayram üstü dağıtılan çeklerimiz 16 bine yaklaştı. Tamamı ihtiyaç sahibidir. Başvuru yapanların önemli bir kısmı desteklerden yararlandı” diye konuştu.

***

Toplantının sonunda Bursalıların verdiği kıymetli oylarla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “Göreve başladığım günden bu tarafa Bursalıların hizmetkârıyım. Birlikte güzel Bursa’mızı gülümsetmeye devam edeceğiz. Kapımız halkımıza her daim açık olacaktır” diyerek herkesin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.