Hava Durumu

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun Gökdere mitingi

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 06:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı Millet İttifakı mitingi Gökdere'de gerçekleşti. Binlerce partilinin katıldığı mitingde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı...  Katılım yüksekti, her iki partinin de tüm milletvekilleri ve belediye başkan adayları, il ve ilçe başkanları, yöneticileri oradaydı...

Mitingde ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey yaptı...

"Güzel Bursa'nın güzel insanları merhaba" diyerek söze başlayan Bozbey şunları söyledi:

"Artık bahara kavuşmak için gün sayıyoruz. Artık bu kenti birlikte yönetmek için gün sayıyoruz. 31 Mart'ı inançla coşkuyla bekliyoruz. Siz Bursa'nın başkanını seçiyorsunuz, sizin derdinizi dert edinecek Bursa'nın başkanını seçiyoruz. 'Yirmi yıllık deneyimimizle Bursalılar adına bu işi en iyi biz yaparız' diyoruz...

Biz Bursa'nın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm sorunlarını biliyoruz. Ulaşım, trafik, planlama kentsel dönüşüm, iş ve istihdam, ama en önemlisi birlikte yönetme sorununu... Trafik sorununun planlama ile nasıl çözüleceğini, kentsel dönüşümün hak sahiplerinin hakkını koruyarak nasıl yapılacağını, çevre sorunlarıyla baş etmeyi, Bursalıları temiz hava ve su ile buluşturmayı, iş, istihdam programlarının nasıl geliştirileceğini biz biliriz"

ULAŞIMDA VE SUDA İNDİRİM!

Bozbey sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaşım kamu hizmetidir kâr amaçlı yapılamaz. Onun için biz Bursalıları ucuz ulaşıma kavuşturmaya geliyoruz. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine okullara gidiş gelişlerinde ulaşım ücretsiz olacak. Tramvaylar dini ve milli bayramlarımızda ücretsiz olacak. Su için evlerde yüzde 25 iş yerlerinde de yüzde 20 indirim müjdesi veriyorum.  90 liralık abonmanlar 60 lira; 165 liralık abonmanlar 120 lira olacak."

Bozbey sözlerini şöyle noktaladı:
"Bizim 20 yılımız şehre hizmetle geçti. Esnafın, işçinin, emeklinin, çocuğun, gencin, kadının, engelli bireyin yanı başında yer alarak geçti. 20 yılımız ayırmadan, bölmeden, ötekileştirmeden geçti. 20 yıldır yaptığımız gibi yapılacak tüm hizmetlerde katılımcı şeffaf olacağız, hesap vereceğiz. Biz Bursa'nın kaderini değiştirmeye geliyoruz. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. Derdimiz Bursa; bahar da gelecek yüzümüz de gülecek."

'SEN KİMSİN ABDULLAH?'

Ardından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı bileşenlerini sert bir dille eleştirirken "Bize PKK'lı dediler" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 "8 yıl önce kandan beslenenler, vampirler, ırkçılar, Fatiha bilmezler' dediler. En son durum şu, İYİ Parti'nin 29 Meclis üyesinin PKK'lı olduğunu gazetelerde çarşaf çarşaf yayınladılar"

Ardından da "Abdullah kardeşim yanımızda" diyerek Kocaeli Belediye Meclis üyesini kürsüye çağırdı; ve "Sen kimsin" diye sordu; meclis üyesi de şunları söyledi:

"Kocaeli'nde 16 yıldır yaşıyorum. Asla PKK'lı olduğum iftiralarını kabul etmeyeceğim. Meral ablayı yıllardır takip ediyorum. İlk defa bir partiye üye oldum. Ben AK Parti'de yer alsaydım, bir Kürt olarak PKK'lı değildim, ben İYİ Parti'de yer aldığım için gurur duyuyorum. Ben PKK'lı değilim, PKK'ya karşı verdiğimiz mücadeleyi herkes biliyor..."

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zannettiler ki korkacağız, arkadaşlarımızı onların önüne atacağız. Korkan onlar gibi olsun! 29 arkadaşımızın içinde ikisi PKK terörü ile mücadele ederken şehit düşmüş iki aslanın kuzeni. Böyle bir şey yapılabilir mi? Bu 29 kişinin ortak noktası Kürt kökenli olması. AK Partili olsalardı, Kürt kardeşlerim olacaklardı. Bizimle oldukları için PKK'lı oldular..."

Cumhur İttifakı liderlerinin geçmişte birbirlerine ağır sözler sarf ettikleri görüntüleri ekranda izleten ve dinleten Akşener iktidarın yerel seçimlere  "Ceketimi assam seçilir" diye baktığını söyleyerek seçmenden iktidara ders vermesini istedi..."

TEKRAR YEŞİL BURSA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise iktidarın beka söylemini eleştirdi; Bursa'ya atıfta bulundu;
"Her yönüyle Bursa mükemmel bir şehir. Osmanlı'nın başkenti ve ilk Bakanlar Kurulu'nun yapıldığı bir kent. Bursa sıradan bir kent değildir. Bursa'da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Beton Bursa değil tekrar yeşil Bursa yapmak istiyoruz, Mustafa Bozbey'i seçildikten sonra takip edip hangi vaadi yerine getirdiğine bakacağım. Diyorlar ki 'beka sorunu var' Türkiye Cumhuriyeti'nin beka sorunu  var demek Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek üzere demektir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti en kuvvetli en güçlü devletlerden birisidir. Muhtarı seçtik, muhtarın ne beka sorunu var? Geçtik muhtarı, meclis üyeleri...  İl Genel Meclisi Başkanı, Vali; ne beka sorunu, Vali yerinde duruyor onu da sen tayin ediyorsun..."

Kılıçdaroğlu ekonomideki gidişatı eleştirerek seçmene seslendi:

"İşsizlikten söz edemiyorlar, üretimden söz edemiyorlar. Tarım bitti zaten. Mutfaklarda yangın var söz edemiyorlar. İftira atıyorlar, iftira ile bu işler yürümez. Vatandaş biliyor, görüyor. Sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun, ona göre oy atın. AK Parti'yi 17 yıldır tek başına iktidar yaptınız. Oyunu her seferde artırdı. Vatandaştan 2 trilyon doların üstünde vergi topladı. 70 milyar dolara bizim fabrikaları sattı. Devleti 500 milyar dolar borca soktu. AK Parti'ye şu soruyu sormak zorundalar: 17 yılın sonunda bizi neden soğan kuyruğuna mahkûm ettin!.."

Kılıçdaroğlu Tank Palet fabrikasının Katarlılara satılışını da gündeme getirerek "Kendisine 'Milliyetçi' diyen Devlet Bahçeli'nin sessiz kalmasını anlayamıyorum. Rahmetli Ecevit 'Sokak duvarlarına yazmadık biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beş Parmak Dağları'na yazdık' diyordu. Ülkücü kardeşlerimin bunları kendilerine sorması lazımdır" dedi...

Mustafa Bozbey'in her şeyi kendi köylüsünden alacağını anlatan Kılıçdaroğlu; "Belediyelerde para yok biz vermeyiz hizmet edemez' diyorlar. İzmir orada, Eskişehir orada onlara para mı veriyorlar?" diye sordu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.