Hava Durumu

'Başkan Aktaş ile Bursa'yı konuştuk'

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 06:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Yeni Dönem Gazetesi'ni ziyaret etti...

Aktaş, 2019 Mart yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmişti.

Gazetemizi ziyarette çeşitli açıklamalarda bulunan Aktaş "2018'i bitiriyoruz. Seçim sathı mahalline giriyoruz. Derdimizi, heyecanımızı anlatmak için geldim. 2019 sizlere, ailenize, Bursa'ya, ülkemize hayırlar getirsin" derken...

1 Ocak'tan itibaren yerel seçim çalışmalarının hızlanacağını söyledi ve 13 aylık görevi boyunca yapılan çalışmaları özetleyerek mevcut rutinin yanı sıra trafiği rahatlatmaya çalıştıklarını tüm bunları yaparken de 12 kişilik proje ekibi oluşturduğunu söyledi...

8'i dışarıdan 4'ü BURULAŞ'tan olmak üzere 12 kişilik proje ekibini 10'a düşürüp, 10 kişi eklediklerini ve bu ekibin yeni dönemi çalıştığını, ikinci ekibin ise 1/100000 ölçekli plan üzerinde çalıştığın, kentsel dönüşüm ve ulaşıma yoğunlaştığına değindi.  Ulaşım Master planını 21-22 Ocak tarihine kadar bitireceklerini, belediye meclisinin sadece plan odaklı bir toplanacağını söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI
Başkan Aktaş, MHP ile Ak Parti arasındaki Cumhur ittifakını da gündeme getirdi:

"Partimizin ve MHP'nin 15 Temmuz'da başlattığı, 24 Haziran seçimleriyle devam eden bir irade var. Bu irade yerel seçimlerde de devam ediyor. Ben bir yerel yöneticiyim. Kapım herkese açık; MHP'li arkadaşlarımıza da açık..."

Ardından da diğer partilerin henüz resmi olarak Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamadığını, kendisinin ilk açıklanan isim olduğunu anımsatarak "İki adaylı yarış da olabilir. Gelecek vizyonumuzu projelerimizi ortaya koyacağız... 3 dönem belediye başkanlığı ile son dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak edinilmiş bir tecrübe var. Yerel yöneticilik bir sevda işidir. Süreklilik devamlık, hesap kitap, projecilik gerektirir. Şehir yönetiminde ilişkiler de önemlidir... "

Seçim yarışı için  "İyi olan kazansın" dedi. Bir soru üzerine ulaşım sorunları için şunları söyledi:

 "Akşam yatıp sabah kalkıp bu böyle olsun diyen biri değilim. Ulaşım sorununu çözmek için bir ekip proje hazırlıyor. T2'nin varlığı da yokluğu da bir sorun. Göreve geldiğimizde 120 - 180 milyon liralık bir yatırım vardı..."

T2 hattının bin 200 metrelik işi kaldığını, 120- 130 milyon liralık maliyet gerektirdiğini; T3'ün ise kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik araştırma yapıldığını anlatırken, hedeflerinden birisinin de Bursa'yı daha çok yayalaştırmak olduğun söyledi.

(Yalnız zaten araç trafiğine kapandığında Cumhuriyet Caddesi esnafının işleri durmuştu. Tramvay da kalkınca, hepten insan sirkülâsyonu azalacak. Esnaf iyice dara düşebilir.)

ŞEHİR HASTANESİ VE GÖRÜKLE'YE TREN

Yeni döneme dair ulaşım ipuçları ise şöyleydi:

"Hafif raylı sistemde ilk adım şehir hastanesi ve Görükle olacak. Bu ilk adımda devletin destekleri de olacak. Belediye imkanlarıyla tek başına sevk ve idare edemeyiz. Devlet desteği ve yap işlet modeli olabilir... Trafiği rahatlatmaya yönelik en sürpriz çalışma Acemler'de yapılacak..."

Bursa'nın dikey büyümesinin doğru olmadığına değinerek  " 4, 5 katlı binaları yıkıp 14 katlı yaptık. Yeni dönemde ilçe Belediyeleri ile bunları konuşacağız" dedi...

Bursa'nın sanayi şehri olduğuna, ileri teknolojiye dayalı nitelikli ekonomi ile büyüyebileceğine değindi ve Mevcut OSB'lerin yüzde 54 ile 46'sının boş olduğunu, mevcutların daha dolu kullanılması gerektiğini vurguladı.

BURSA'NIN TURİZM VİZYONU

Bursa'nın geleceğinde turizmin önemine dikkat çekti ve tüm ilçeleri de kapsayacak olan bütüncül bir turizm planı yapacaklarına değinerek  "Tarihi adımların olması lazım. Radikal kararların oluşması lazım" dedi. Turizm Tanıtma Birliği'nin başına 2 dil bilen bir bürokrat atadığını, düşük maliyetle çok iş yapacaklarını, Büyükşehir bünyesinde Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü kurduklarını anlattı... Başkan Aktaş'ın Bursa için koyduğu hedefler arasında nitelikli para harcayacak turist geliyor ve Hanlar Bölgesi'nin açığa çıkartılıp yayalaştırılması da yer alıyor.

Başkan Aktaş kendisine yöneltilen "Vatandaş Alinur Aktaş olarak Bursa'da çözülmesi istenilen 3 sorun nedir?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Trafik, kentsel dönüşüm, yeşil alan aklıma ilk gelenler ama hepsinden önemlisi şehir insanına iyi bir şehirli olmayı öğretmemiz gerektiğini söylerim."

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa'yı, yereli konuştuk. Daha önce ziyaretimize gelen resmi açıklaması yapılmamış Belediye Başkan adayları da öyle yapmıştı; kendi ilçelerini ya da şehri konuşmuşlardı. Hal böyle olunca... İnsanın Bursa'nın kazanacağına dair umudu bir nebze de olsa yeşeriyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.