Hava Durumu

Bin 500 kişi 2 ayda 700 kilo eridi!

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2020 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 06:07

YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü İbrahim Öge, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut, editörler ve köşe yazarları olarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın konuğu olduk. Yıldıztepe'deki inşaat alanını gezdik. Derin bir zemin kazısı yapılmış, temel ve zemin güçlendirme çalışmaları sürüyor.

Başkan Hayri Türkyılmaz, Yıldıztepe projesinin sadece Mudanya'nın değil Bursa'nın önemli projelerinden biri olduğunu söyledi...

Yıldıztepe 7 bin metrekarelik 1. Etap projesinin 2021 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi öngörülüyor... Başkan Türkyılmaz projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Yıldıztepe'de bölgenin yapısına uygun dükkânlar, kafeteryalar, restoranların, yönetim birimlerinin 25 dükkan, konser etkinlikleri, açık hava sergileri, yazlık sinema günlerinin yapılacağı amfi ile dinleme bölümleri, çocuk oyun alanları, engelsiz yürüyüş yollarının bulunacağı yeşillendirilmiş bir alan olacak."

Mudanya Belediyesi, kendi mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanan proje sayesinde 1 milyon lira tasarruf etmiş... Türkyılmaz, "Kendi projesini kendi çizen başka belediye yok. Yıldıztepe, soğuk hava depoları, kongre merkezi gibi projelerimizi kendi teknik ekibimiz çizdi" dedi.

DİYETİSYEN HİZMETİ

Başkan Hayri Türkyılmaz'ın paylaştığı projelerden biri de Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projesi oldu:

 "Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleri kapsamında 30 bin Mudanyalı tarandı. 4 bine yakın hastamız takip ediliyor. Kimsesiz, yaşlı, muhtaç hastalara ulaşımda destek oluyoruz. Ambulans desteği veriyoruz. Diyalize nakilleri sağlanıyor. Bu konuda Mudanya Devlet Hastanesi ile iş birliği yapıyoruz. Bu projelerimiz Türkiye'de de ilgi çekti.

Sinop, Mersin belediyeleri bu projelerimiz hakkında bilgi almaya gelecek. Uğur Böceği projesinde yeni doğanlar da izleniyor. Diyetisyen hizmeti de veriyoruz... Obezite'ye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en az indirmek, vatandaşların doğru ve sağlıklı beslenmeleri için ücretsiz diyetisyen uygulaması başlattık."

Başkan Türkyılmaz oldukça sıra dışı bir projeyi de gündeme getirdi. Mudanya Belediyesi'nde istihdam edilen diyetisyen Gönül Tuba Tarıkahya Ciğerli, halk sağlığı bağlamında obezite ve buna bağlı hastalıklarla mücadele etmek adına görevlendirilmiş.

Türkyılmaz "Önce köy muhtarlarıyla konuşuluyor; sonra köye gidiliyor. Kan şekeri ölçülüyor, vücut yağ, kas ve su analizleri yapılıyor. Obez ya da obezite riski, diyabeti olanlara ya da hamile ve emziren annelere uygun diyet listeleri oluşturuluyor. Yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması gibi sorunlar yaşayanlara nasıl beslenecekleri anlatılıyor. Çocukların da sağlıklı ve doğru beslenmesi hakkında bilgilendirme yapılıyor" dedi.

Türkyılmaz'ın verdiği bilgiler arasında Mudanya'da köyler de dâhil olmak üzere diyetisyen eşliğinde yürütülen sağlıklı ve dengeli beslenme projesi kapsamında 2 ayda bin 500 kişinin toplamda 700 kilo zayıfladığı da yer aldı.

İLÇE BELEDİYELERİNİN YETKİSİ ARTIRILMALI

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut yaşlı bir Mudanyalının talebini ileterek "Bizi arayan yaşlı vatandaş Mudanya Devlet Hastanesi'ne giderken yolda minibüslerin bıraktığı yerden hastaneye yürümekte zorlandığını, yokuşu çıkamadığını, bir asansörle hastaneye ulaşımın kolaylaştırılmasını istedi" dedi.
Başkan Hayri Türkyılmaz ise şöyle yanıtladı:

"Mudanya Devlet Hastanesi'ne ulaşım bir felaket!  Çözümü hem yerelde Bursa'da hem de genelde Türkiye'de CHP'nin iktidar olmasından geçiyor!"

Mesele şu; Türkyılmaz siyasi olduğu için CHP'nin iktidar olacağına inanıyor! Bize göre belirsiz bir süreç! Peki insanlar yıllarca CHP'nin iktidar olmasını mı bekleyeceklerdi? Türkyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yetki ilçe belediyesi olarak bizde olsa ya da bize verilse sorunu çözeriz. Yerel Yönetimler Yasası'nın değiştirilmesi ve ilçe belediyelerinin yetkisinin artırılması gerekiyor. Şu anda Mudanya'da ulaşımda yetki Devlet Hastanesi de dâhil Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde!.."

ZÜBEYDE ANA ÇOCUK AKADEMİSİ BİTİYOR

Ardından da "Mudanya Belediyesi bugüne kadar Mudanya'da ne yaptı?" sorusunun kamuoyunda dillendirildiğini anımsatarak çalışmalarını sordum; şu bilgileri paylaştı:

"O kadar çok ki, hangi birisini sayalım. 60'ın üzerinde park yaptık. 25 halı saha yaptık. Bademli tarafındaki Zübeyde Ana Çocuk Akademisi yakında hizmete girecek. Türkiye'nin en büyük anaokulu ve kreşi olacak. 

Taş Mektep restorasyonu bitmek üzere. Orası da bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. İçinde tenis ve basketbol sahaları, spor tesisleri, bisiklet yolu ve köpek parkı olan 10 bin metrekarelik Mürsel Parkı tamamlandı, yakında açılacak.

 Zeytin Dalı ve Uğur Böceği'ni anlatmıştık zaten. Kumyaka Sokak sağlıklaştırılması bitti. Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi 1. Etap sokak sağlıklaştırılması tamamlandı. Tekel Parkı Cumhuriyet Meydanı projesi ile birleşecek. Yıldıztepe projesi var... "


 

ARKEOLOJİK KAZILAR BAŞLAYACAK

Kapalı Pazar yerine yönelik ise şunları söyledi:

"Kapalı Pazar yeri için plan değişikliği yapıldı. Kapalı Pazar yeri ve arasta ile otoparkın olduğu proje Mudanyalıların insani ve modern ihtiyaçlarını giderecek. Halitpaşa'da stadın altındaki yerde yapılacak. Sokak pazarları kalkacak. En uzak mahallelere servisler olacak. Sahildeki Pazar yeri halen kapalı. Müzeler Müdürlüğü ile yazışmalar sürüyor. Kazılar başlayacak. Belediyemizde arkeolog da var."

On katlı otel ucubesindeki son durumu sordum.

"O otel Büyükşehir Belediyesi'nde 2 katlı iken plan tadilatı ile 10 katlı olmuştur! Biz Mudanya Belediyesi olarak kendi bünyemizde teknik ve hukuki soruşturma başlattık. İhmal varsa gereğini yapacağız!.." dedi.

KARACA'NIN İL BAŞKANLIĞI VE TÜRKYILMAZ

Dün CHP İl Başkanı İsmet Karaca'nın İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni vardı. Başkan Hayri Türkyılmaz da İsmet Karaca'ya tam destek vermiş ve il başkanı seçilmesi için de çalışmıştı. CHP Mudanya ve Kestel ilçe örgütlerinin blok delege oyları Karaca'nın işini kolaylaştırmıştı.

 Karaca'nın il başkanı seçilmesiyle birlikte Hayri Türkyılmaz CHP Bursa örgütünde güçlendi ve daha söz sahibi kişi konumuna geçti...

Kendisine bunu sordum; dün gördüğümüz kadarıyla da keyfi oldukça yerindeydi. Genel geçer politik bir yanıt verdi:

"Bugüne kadar olduğu gibi örgütle, tabanla ve halkla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi...  "Halk yanınızda mı?" sorusunu ise "Doğru işler yaptığımız, onların derdine derman olduğumuz sürece yanımızda" diyerek yanıtladı.

Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık şartlarından birinin Mudanya'da Hayri Türkyılmaz'ın yeniden aday gösterilmemesi olduğu sır değildi. Bunu hatırlatarak "Şimdi Karaca'nın il başkanlığı seçiminde yan yana düştünüz" dedim.

 "Ben Mustafa Bozbey'in Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istedim. Seçilseydi, benim de Mudanya Belediye Başkanı olarak işim kolaylaşırdı" diyerek yanıtladı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.