Hava Durumu

Bursa'da yerel yönetim tarihine geçti

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2018 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 06:02

MHP Osmangazi Belediye Meclis üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, iletişim fakültelerinde "Medya ile iletişim" alanında ders ya da tez konusu olacak bir isimdir...

Bir belediye meclisi üyesi olarak görüş, eleştiri ve önerilerini sosyal medyanın yaygın kullanımından önce e-posta ile gönderiyordu Bursa basınına...

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte WhatsApp'tan, Messenger'den düzenli bilgi aktarımını sürdürdü...

Kimi zaman doğrudan şahsınıza yazıyordu...  Yani "Şöyle şöyle bir konu var, daha önce yazmıştınız. Şöyle bir gelişme oldu, ilginizi çekebilir" diye...
Sadece bana değil alanındaki konularla ilgilenen tüm gazetecilere...

Çeşitli basın toplantılarında yıllardır bu şehirde gazetecilik yapan meslektaşlarımız kimi siyasilerin "Nerede çalışıyordunuz?" sorularına çokça muhatap olmuştur. Bu sorular bizler için kişinin gazete okumadığının, Bursa basınını takip etmediğinin delili olur.

Yerel basını takip ettiğini biliyordum, yine de sordum; Cemil Aydın'a; "Yıllardır sabahları ilk iş Bursa'daki gazeteleri, köşe yazarlarını okurum. Bir, bir buçuk saatimi ayırırım. Ardından da kendi çalışmalarımı ortaya koyarım" dedi.

Basın ile iletişimde telefon, sosyal medya, e-posta, mesaj her türlü kanalı Bursa'da en iyi kullanan siyasidir.  Arı gibidir; dağda, derede, şehrin arka / ara sokaklarında, caddelerinde, mahallelerinde, nerede bir sorun varsa oradadır... Gider, yerinde görür, vatandaşla konuşur, fotoğraflar, Meclis gündemine getirir, basınla da paylaşır.

'İNSAN BIRAKMAYI BİLMELİ'

Belediye Meclis üyeliğine yeniden aday olmayacağı basında yer almıştı "Neden" diye sordum; anlattı:
"İki dönem belediye meclis üyeliği yaptım. On yıl! Genç özellikle de teknik arkadaşlarımın önünü açmak için; Milliyetçi Hareket Partisi'nde yerel yönetimler havuzunda yetişmiş insanların çoğalması için bu dönem aday olmuyorum. Özellikle genç teknik arkadaşların adaylığını bekliyorum ve destekliyorum..."

Siyaseten pek alışık olmadığımız bir durum...

Cemil Aydın Belediye Meclis üyeliği için "Bu bir gönül, heyecan işidir. Gönlümüzü verdik. Yerele sahip çıktık. Milliyetçi Hareket Partisi'ni yerelde temsil etmeye çalıştık. Ama insan çekilebilmeyi, bırakmayı da bilmeli. Bu şekilde düşünüyorum. 31 Mart akşamına kadar ilk günkü heyecanla görevi yürüteceğim" dedi.  

KISA YAŞAM ÖYKÜSÜ

Aydın'a en az değindiği kendisini sordum, anlattı:

"1965 Bursa doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa'da; yüksek öğrenimimi ise Trakya Üniversitesi'nde tamamladım. İşletme mezunuyum.

Kendimi bildim bileli Ülkücü ve Milliyetçi Hareket'in içindeyim. Çeşitli dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nde il ve ilçe yöneticiliği yaptım. 1995 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nde en genç milletvekili adayıydım. Evliyim. İki çocuğum ve 4,5 yaşında bir torunum var... Herkesin bildiği üzere iyi bir Bursasporluyum. Gazcılar Kiremitçi'de doğdum büyüdüm. Hâlâ orada oturuyorum. Doğanbey'e vakıf olmamın bir nedeni de 2 bin 747 evi çocukluğumdan beri bilmemdir... Bulgaristan göçmeni bir ailenin oğluyum. Babam ve annem 1951'de Mestanlı'dan gelmişler. Özel bir şirkette yöneticilik yapıyorum..."

Şu da bir gerçek... Cemil Aydın Bursa yerel yönetimler tarihine geçmiştir. Yıllar geçse de 'Efsane belediye meclis üyesi' diye örnek gösterilecektir.

ALEMDAR'DA TRAFOLU OKUL

Yazıyı hafta içinde gönderdiği bilgilerle noktalayalım;

Alemdar Mahallesi İl Özel İdaresi İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki elektrik trafosunun tüm uyarılara rağmen kaldırılmadığını, Osmangazi Belediye Meclisi'nde plan değişikliği yapılmasına karşın hukuki süreç nedeniyle trafonun okul bahçesinde tehlike saçmaya devam ettiğini gündeme getirmişti...

Ve demişti ki: "Unutulmasın ki çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği hiçbir değerle, mazeretle ve süreçle ölçülemez. Konunun acilen çözüme kavuşturulması şart olup bekleme yapılmamalıdır.

Ve depreme hazırlık konusunda bir başka çağrısı vardı tüm yerel yönetimlere;

"Bırakın yüz binlerce TL harcayıp hiçbir faydası olmadığı ilgili teknik oda ve kişilerce beyan edilen deprem dinleme istasyonları kurmayı.

Harcanacak para ile fay hattı, heyelan, sıvılaşmış ve şişmiş bölgelerde Jeoloji ve İnşaat Mühendisliği ile iş birliği içinde daha güvenli yapı ve imar planlarını hayata geçirmenin çalışmalarına hız veriniz..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.