Hava Durumu

Bursa firması Aymnet'ten dünyada ve Türkiye'de ilk: Toksikoloji Belgesi

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 06:00

Bursa merkezli Türkiye çapında faaliyet gösteren Aymnet firması, ürünlerindeki iddiasını bilimsel çalışmalarla ve aldıkları belgelerle pekiştiriyor.

 Ayrıca ithal olmasına alıştığımız bitkisel ürünler ve gıda takviyeleri alanında 2021'in ilk aylarında yurt dışına açılmaya hazırlanıyor.

Özellikle de kovid-19 salgını; bağışıklık sistemini destekleyici ürünleri, vitaminleri çok öne çıkarttı.

 Ne yazık ki bu dönemde sosyal medyada merdiven altı ve sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen, tıklandığında ise sadece ürün bazlı, ciddiyet ve kurumsallıktan uzak bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

 Ve yine ne yazıktır ki insanlar sadece sağlığını riske atmakla kalmıyor, kredi kartı dolandırıcılığına da maruz kalarak hesapları boşaltılabiliyor.

REİSHİ MANTARI ARTIK TÜRKİYE'DE DE ÜRETİLİYOR

Aymnet'in Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam da aynı şeyi gündeme getirerek sektörde merdiven altı firmaların faaliyet gösterdiğine dikkat çekiyor ve diyor ki:

"Biz çalışmalarımızı bilimin ışığında sürdürmeyi tercih ettik. Buna yönelik çok ciddi yatırımlar yaptık, yapmayı da sürdürüyoruz. Düzce Üniversitesi ile imzaladığımız protokol sonucu üniversitenin Teknopark'ında laboratuvar çalışmalarımız sürüyor. Bilim insanlarıyla birlikte ortak projelerde yer alıyoruz.

Ürün geliştirme çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışından getirilen Reishi mantarı artık Türkiye'de üretilebiliyor ve Türkiye'de üretilenin ihraç edilenlerden içerik olarak 15 kat daha güçlü ve yapılan bilimsel çalışmalar meme kanseri hücrelerinde de iyileştirici etkisini gösterdi..."

Aymnet 2019 yılında Düzce Üniversitesi ile birlikte 'Tıbbi Mantar' çalıştayı düzenlemişti.

İlhan Sağlam'a Reishi mantarının nerelerde üretildiğini sordum; Düzce Üniversitesi'nin kendisinin de ürettiğini, üreticilere tohum temin ederek üretimi desteklediğini, ayrıca şahısların da üretim yaptığını anlattı.
Bu da Türkiye açısından sevindirici bir durum. Zira sadece Reishi mantarı için bile on milyonlarca dolarlık döviz dışarı gidiyor!

FDA'DAN KAYIT BELGESİ

İlhan Sağlam, Aymnet firmasının gıda takviyesi ve bitkisel ürünler alanındaki çalışmalarını değerlendirirken şöyle konuştu:

"Ürün bazlı kaliteye ve insan sağlığını korumaya yönelik bilimsel çalışmalarımız semeresini vermeye başladı. Bursa merkezli bir Türk firması olarak FDA'dan (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) kayıt belgesi aldık. Bizim ürünlerimiz gıda sınıfına girdiği için gıdadan olarak aldık. Bu da şirketimizin çok kaliteli işler yaptığının belgesidir."

Bu belge aynı zamanda 2021'in ilk aylarından itibaren ihracat yapmaya başlayacak olan firmanın uluslararası alanda önünü açacak.

DÜNYADA BİR İLK: ÜRÜNLERİN TOKSİKOLOJİ BELGESİ

İlhan Sağlam, ürünlere yönelik almış oldukları 'Toksikoloji Belgesi'nin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Network sisteminde çalışan firmalar arasında böyle bir belge alan dünyada ve Türkiye'deki ilk ve tek firma olduklarını da söyledi:

"Toksikoloji belgesini Düzce Üniversitesi laboratuvarlarından aldık. İlaçta olduğu gibi bizim ürünlerimiz insan sağlığına zararlı mı, değil mi teste soktuk. Deneyler insan üzerinde değil ama insanın yaşayan hücre kültürleri üzerinde yapıldı. Çok da başarılı çıktı. Hücrelerin yenilendiği, canlandığı gözlendi. Tüm ürünlerimiz toksikoloji testinden geçti. Ürünlerin toksik olmadığına dair belge düzenlendi. Bu bizim için çok önemliydi. Tıptaki en önemli birinci kural, insana zarar vermemektir. Biz de yaptığımız çalışmada ürünlerimizin toksik olmadığını bilimsel olarak ispatlamış olduk. Testten geçen tüm ürünlerin üzerinde "Toksik değildir" ibaresi yer alıyor.

Bu da bizim ürünlerimize olan güveni pekiştirdi. Ayrıca toksikoloji çalışmaları literatüre giriyor."

ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİDE YAYINLANACAK

İlhan Sağlam toksikoloji çalışmasının bilimsel hakemli dergide yayınlanacağına dikkat çekti:

"Aralık ayı içerisinde bilimsel hakemli uluslararası dergilerde konuyla ilgili makale yayınlanmak üzere. Ürünlerimizin sitotoksisite analizlerinin test bulguları firma adı, ürünlere ait bilgiler, yapılan bilimsel çalışmalara yönelik bilimsel makale literatüre girecek; ulusal veya uluslararası indekslerde taranan hakemli dergilerde yayınlanacak. Bilim insanları bizim bu makalemizi kaynak olarak alacak. Bu da bir network firması için Türkiye'de ve dünyada ilk olacak."

İlhan Sağlam'a kovid-19 salgınında insanların bağışıklık sistemini güçlendirici ürünlere ihtiyacının arttığını hatırlattım; şunları söyledi:

"Pandemiyle ilgili bağışıklık sistemini güçlendirici ürünler yaptık. Sıvı vitaminler ürettik. Hepsinin de toksikoloji raporları alınmıştır."

 Bilim insanlarından oluşan Danışma Kurulu ile yol alan Aymnet firması ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi olarak 1000 Aile Derneği'nin de kurucusu ve sponsoru oldu. Dernek başkanlığını ise Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz yürütüyor.
Yine Aymnet "Diamonds Of Turkey" ödül gecesinde 'Yılın En Başarılı Bitkisel İçerikli Ürün Markası' ödülünü kazandı...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.