Hava Durumu

Bursa İYİ Parti kadın üye katılımında Marmara birincisi

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 06:00

İYİ Parti Bursa Teşkilatı Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan yardımcıları ve yöneticileri YeniDönem gazetesini ziyaret etti.  

Heyette, Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Pıtırlı, Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semra Doğan, Serpil Arslantürk, Yıldırım İlçe Kadın Politikaları Başkanı Öznur Çalık, Nilüfer İlçe Kadın Politikaları Başkanı Hülya Coşkun Arslan ve İl Yönetim Kurulu üyesi Suna Taş yer aldı.

Hüsniye Pıtırlı'ya İYİ Parti'nin Bursa kadın örgütlenmesini sordum; şunları anlattı:

"Bursa'da kadınlardan İYİ Parti'ye büyük bir teveccüh var. Yönetime 16 Ağustos tarihinde geldik. Kovid-19 salgın koşullarına rağmen üye katılımı yüksek.

Ayrıca, Bursa İYİ Parti teşkilatı olarak Marmara Bölgesi'ndeki en yüksek kadın üye katılımına ulaştık. Biz göreve geldikten sonra 3 aylık dönemde 885 kadın üye yapmışız.

Kadın üye katılımında Marmara Bölgesi'nde birinci sıradayız. İşin en güzel yanı kendiliğinden il ve ilçe hizmet binalarımıza gelip üye olan kadınlarımız var. Kadınlar geldikten sonra eşlerini, kardeşlerini de partiye getiriyorlar..."

'KADINLARDAN İLGİ BÜYÜK'

İYİ Parti'ye gelen kadınların daha önce siyaset yapıp yapmadığını sorduğumda Hüsniye Pıtırlı şu yanıtı verdi:

"Daha önce siyaset yapmamış ama ülkenin gidişatından memnun olmayan kadınlar taşın altına elini koymak adına, çocuklarının ve kendilerinin geleceği adına partimizde siyaset yapmak istiyorlar. Ayrıca iktidar partisi de dâhil olmak üzere tüm partilerden İYİ Parti'ye kadın üye katılımı gerçekleşiyor.

16 Ağustos'tan bu yana salgın koşullarına rağmen toplamda 3 bin civarında yeni üye katılımı oldu. Bu sayının 900'e yakını ise kadın üye. Hedefimiz bu sayıyı on binlerce kadına çıkartmak...

Üstelik de salgın koşullarında sahada siyaset yapmamızın kısıtlı olduğu bir dönemde! Önümüzdeki süreçte kadın üye sayımızın çok daha fazla artacağını düşünüyoruz. Elbette bunda İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun da büyük katkıları var.

Kadın Politikaları Başkanlığı olarak ürettiğimiz her projeye destek veriyor. Bu da bizi saha çalışmalarında güçlendiriyor."

Pıtırlı ayrıca mahalle bazlı çalışmalara büyük önem verdiklerini, Bursa'da 830 mahallede kadın temsilci atadıklarını da söyledi.

"GÜNEŞİN KADINLARI KOOPERATİFİ"

İYİ Partili kadın yöneticiler, Genel Merkez nezdinde Bursa teşkilatlanmasının örnek gösterilmesinden duydukları memnuniyeti de dile getirirken, "Bu da bizi daha çok motive ediyor" dediler.
Hüsniye Pıtırlı, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan ve Genel Başkan Meral Akşener'in de büyük önem verdiği, "Güneşin Kadınları Kooperatifi"ni gündeme getirerek şunları söyledi:

"Genel Merkez nezdinde 81 ili kapsayan çatı proje oluşturuldu. Biz de Bursa'da hazırlıklara başladık. Kurucu üyelerimiz saptandı, hatta kooperatif yeriyle ilgili de gelişme sağladık. Tüzük hazırlıkları sürüyor. Yakın bir süreçte kuruluşumuzu tamamlayacağız.

Kooperatifin amacı; kadınların üretimini bir havuzda toplayarak bulundukları ilin dışındaki illere yani yurt içine ve aynı zamanda da yurt dışına ihraç edebilmek...

Yani hem üreten kadına destek olunurken, ürünlere pazar bulunurken hem de tüketicinin kaliteli ucuz, güvenilir ürüne ulaşması sağlanacak. Kooperatif bünyesinde gıdadan el işlerine, kadınların ürettiği aklınıza gelebilecek her şeyi kapsayan bir ürün yelpazesi olacak."

'KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEYE ERKEKLER DE KATILIYOR"

Konuklar kadın olunca; İYİ Partili kadınlara kadına yönelik şiddeti sordum... Bugün saat 14.00'te Bursa'da yeni yılın ilk kadın cinayetinin olduğu yerde bir basın açıklaması yapıyorlar...

Tüm kadınları İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya davet eden İl Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Pıtırlı şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddetin durdurulmasına yönelik mücadele çoğunlukla kadınlar tarafından yapılıyor. Biz İYİ Parti olarak kadına yönelik şiddetin kadın-erkek birlikte karşı durarak engellenebileceğine inanıyoruz.

Kadına yönelik şiddet tek başına kadınların sorunu değil! Öldürülen her kadın aynı zamanda bir erkeğin annesi, kız kardeşi, kızı ya da kuzeni veya sevdiği bir yakını... O yüzden Arabayatağı'ndaki basın açıklamamıza, İl Başkanımız Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere partimizdeki kadın erkek ayrımı yapmaksızın üye ve yönetici arkadaşlarımız katılacak..."


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.