Hava Durumu

Bursa Kadın ve Umut Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 06:00

Hafta sonu Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası tanıtım toplantısı Gönlüferah Otel'de gerçekleşti.

Etkinliğe Kadın ve Umut Platformu kurucularından Deniz Nuray Türkmen ve Seramik Sanatçısı Huri Aykut'un yanı sıra Fügen Kağıtçıbaşı,UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Eğitim Koordinatörü Semiha Dölek, Gençlik Koordinatörü Merve Karamanlı, Bursa Proje Koordinatörü Şeyda Eruzun, Nilüfer Kadın Korosu Başkanı Dr. Aysel Gürel, Kadın Ressamlar Derneği eski Başkanlarından İmren Erten, Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu'ndan Ümran Topsakal, Ressam Birsen İlter ile çeşitli sivil toplum ve sanat kuruluşlarının temsilcileri katıldı...

Deniz Nuray Türkmen etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi verdi:

"Kadın sanatçılarımızın emekleriyle, sanatlarıyla, yazar, şair, psikolog ve hukukçuların destekleriyle Bursa Kadın ve Umut Haftası'nı bu yıl geniş kapsamlı düzenliyoruz...

Amacımız kadını, sanatı, sanatçıyı desteklemek. Her bir projemizden, hibe edilen sanat eserlerinden elde edilen gelirleri, desteklediğimiz derneğe veriyoruz. Geçmiş yıllardaki olumlu geri dönüşler, bizi bugünlere taşıdı.  Ve bu geniş katılımlı etkinliği hazırladık.

 Bu yılki etkinliğimizi; çocuklarımızın haklarını savunan, çocuk istismarının önlenmesi için çalışan ve ihtiyacı olan çocuk ve ailelere psikolojik ve hukuksal destek sağlayan UCİM yararına gerçekleştiriyoruz.

Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftamız 20 Şubat tarihinde saat 16.00'da Bursa Akademik Odalar'da düzenlenecek söyleşi ile başlayacak. Aynı gün saat 18.00'de haftamızın ve sergimizin açılışı gerçekleşecek..."

Bursa Kadın ve Umut Haftası'nın gala yemeği hariç tüm etkinliklerinin adresi Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi (BAOB)...

Deniz Nuray Türkmen'in verdiği bilgilere göre;

Hafta kapsamında 21 Şubat 14.00'te düzenlenmesi planlanan suluboya workshop çalışması, İranlı Sanatçı Arezou Behrang'ın İstanbul'a erken dönecek olması nedeniyle 11.00'e alınmış...
Yine 21 Şubat akşamı saat 19.30'da BAOB Oditoryumu'nda Şef Dr. Aysel Gürel şefliğindeki Nilüfer Kadın Korosu sahne alacak.

22 Şubat Cuma günü saat 13.00'te düzenlenecek  "Çocuklarda mahremiyet bilincinin geliştirilmesi ve çocuklarda cinsel istismarın hukuki boyutu" konulu UCİM paneline ise Sanatçı ve Eğitimci Esra Çubuk, Avukat Mine Rana Dayıoğlu, Klinik Psikolog Sabri Çakar katılacak...

gün saat 15.00'te Esra Çubuk ile "Sanat ile terapi workshop" uygulaması gerçekleştirilecek...

28 Şubat 2019 tarihinde saat 13.00'te Canan Ekinci Yılmaz'ın yönettiği "Edebiyatta Kadın Etkileri" konulu söyleşiye Hikmet Işık Cankat, Lider Erşan, Seçim Seziş, Ayşen Gencer, Benen Çetindağ isimli yazarlar katılacak.  Aynı gün 16.30'da Nalan Karagöz'ün Yaratıcı Okuma Atölyesi ile Salim Kabasakal'ın şiir ve yan flüt dinletisi gerçekleşecek...

27 Şubat'taki etkinliğin adresi ise Gönlüferah Oteli. Kadın ve Sanat Umut Haftası'nın Gala yemeği saat 20.00'de başlayacak; Dr. Metin Tekcan ve Orkestrası eşlik edecek...

Toplantıda söz alan seramik sanatçısı Huri Aykut ise şunları söyledi:

"Deniz Nuray Türkmen ile 'Ülkemiz için ne yapabiliriz?' diye 2017 yılında yola çıktığımızda mart ayında kadınlar bir araya gelelim dedik. Bunu da kendi branşlarımızla nasıl yapacağımızı düşündük ve sergi fikri ortaya çıktı.  El ele, yan yana, can cana Mor Salkım Derneği yararına sergi düzenledik...

Ertesi yıl duyan, gören inanan başka sanatçılar 'biz de destekleyelim' dediler. Hibe ettikleri eserlerle Türk Anneler Derneği'ne destek için 100'e yakın sanatçı bir araya geldik.

2019 yılında iki yılın etkisi daha da büyüdü. 150'ye yakın edebiyatçı, şair, sanatçı kadın UCİM yararına buluşuyoruz. 'Kahraman aramayın, dünyayı kadınlar kurtaracak' diyorum. İnşallah bu el birliğini, gönül birliğini hem sanatın daha ileri gitmesi, hem de ülkemizin iyiliklere, güzelliklere yürümesi için sürdürmeye devam edeceğiz..."

UCİM'den Şeyda Eruzun ise dernek olarak 2017'de yola çıktıklarını 2018'de Bursa yapılanmasının gerçekleştiğini ve üye sayısının 20 bine yaklaştığını anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şeyda Eruzun, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği, Temmuz 2017'de yola çıkan UCİM, 2018'de Bursa yapılanmasıyla yola devam etti. Bugün 20 bine yakın üyesi var."

Kötülükle mücadelede en önemli husus kötülüğün yerine iyiliği koymaktır. Bizimle aynı hayali paylaşan sizler gibi insanlarla bir arada olmak umudumuzu artırdı. Kadın ve Umut Sanat haftasında buluşmamız tesadüf olmasa gerek..."

Nilüfer Kadın Korosu Derneği Başkanı Dr. Aysel Gürel ise Nilüfer Kadın Korosu'nun bugüne dek hep sosyal projelerin yanında olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Değil Bursa'nın, Türkiye'nin hatta dünyanın tek korosuyuz. Koromuz 175 kadından oluşuyor. 21 Şubat'ta BAOB'daki konserimizin ilk bölümü Yeşilçam film müziklerinden, ikinci bölüm ise nostaljik pop müziğinden oluşacak..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.