Hava Durumu

Bursa MHP'de geleceğe yatırım

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2018 06:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 06:10

Dün MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü İbrahim Öge ve köşe yazarları olarak buluştuk. Konuşmanın ağırlığı yerel seçim ve ittifak oldu.
Cihangir Kalkancı 38 yaşında genç ve donanımlı bir siyasi. Yüksek ziraat mühendisi ve 1996 yılından beri ilgilendiği bilişim alanında yazılımcı ve e- ticaret firması sahibi.

Başkan Kalkancı, İl Başkanlığı bünyesindeki komisyon çalışmalarına atıfta bulundu:

 "Komisyon bazlı bir yönetim sistemi denemesini Osmangazi İlçe Başkanlığı döneminde yapmıştık. Şu anda il yönetiminde de hayata geçiriyoruz. 97 kişi ile başladık, şu anda komisyonlarda 156 kişi çok da aktif olarak çalışıyor. Çalışma sistemimizde komisyonları merkeze oturttuk. Sorumluluğu, inisiyatifi dağıttık. Partimizin sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıyoruz. MHP'nin kurumsal yapısını önemsiyoruz."

PAZARLIK YOK!

İttifakla ilgili döne dolaşa sorulan sorulara Başkan Kalkancı'nın yanıtı hep aynıydı:

"Sayın Genel Başkanımız 24 Haziran öncesinde kurulmuş Cumhur İttifakı için herhangi pazarlık yapmamıştı. MHP, devlet ve millet menfaatini her zaman önde tutar ve pazarlıksız doğru olduğunu düşündüğü stratejiyi uygular... Zillet ittifakının kurulduğu her yerde her zaman hazırız."

Yerel seçime hazır olduklarına vurgu yaptı:

  "Tüm ilçelerde seçime hazırız. Adaylık başvurusu için son gün 15 Aralık'tır. 17 ilçede ve büyükşehirde adaylık başvuruları var. 24 Haziran'dan sonra mahalli idarelere yönelik çalışmalara başladık."

MHP'nin Bursa'da AK Parti'nin belediye başkan adaylarına müdahil olup olmayacağı yönündeki soruyu ise "MHP başka hiçbir partinin iç işlerine karışmaz!" diyerek yanıtladı.

BELEDİYE BAŞKAN REHBERLERİ

Ardından söz yeniden komisyonlara geldi.

"Akademik Odalar Komisyonu kurduk. Tanıtım ve Medya, AR-GE, Yerel Yönetim Komisyonlarımız var. Geçmişte 2023 Bursa Vizyonu projemiz vardı, onun revize edilmesi çalışmaları sürüyor. Seçim beyannamesi de bitmek üzere. Sonrasında 17 ilçe ve Büyükşehir için ayrı ayrı değerlendirilen 'Belediye Başkan Rehberi' hazırlayacağız.

Bir ilçede başkan adayının bilmesi gereken ne varsa, rehberde olacak. 17 ilçe teşkilatımıza muhtarlara yönelik form dağıttık. Bursa'daki 1057 muhtarla görüşülerek mahallenin sorunları ve belediyeden beklentileri saptanıyor. 

12 ilçede çalışma tamamlandı. Diğerlerinde de bitmek üzere. Muhtarlarımızın görüşlerine çalışmayı yürüten arkadaşlarımız da görüşlerini ekleyecek ve Milliyetçi Hareket bakış açısına uygun çözüm önerileri hazırlanacak. Şehir atölyesi oluşacak. Bu atölye belediye meclis üyeleriyle düzenli toplantılar yapacak. Akademisyenler katkı koyuyor. Bursa bilimle yönetilmeli..."

"DOĞRUYA DOĞRU, EĞRİYE EĞRİ"

Anlatılanlar arasında MHP Bursa İl Teşkilatı olarak Bursa'nın 5, 5 milyar liralık borç sarmalını çözecek formüle de sahip oldukları, üreten ve üretken belediye kavramları da yer aldı.

Bursa'nın sorunları ve AK Partili belediyelerin icraatına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bursa'nın ciddi manada problemleri var. Bursa'nın Cumhur İttifakı ve MHP desteği ile iyi bir yere geleceğini düşünüyorum. MHP'nin Bursa'da yapıcı muhalefeti vardır. Şehrin ulaşım, kentsel dönüşüm konularında çözüm önerisi sunacaktır. 

MHP ile AK Parti iki ayrı partidir. MHP doğru gördüğüne doğru, yanlış gördüğüne yanlış der. Dün Büyükşehir Belediyesi bütçe görüşmesi vardı. Borç ödemeye yönelik bir bütçe hazırlanmış. Belediyenin üretken belediyeciliğe yönelmesi lazım...

Bursa'da başarılı bulduklarımız da var. Sosyal donatıda, tarihi eser restorasyonunda başarılı. Ancak T1,T2 tramvay hattı, yeni stadyumun yeri ve ulaşım sorunlu. Ulaşımla ilgili 2023 projemizde Güney Çevre yolu vardı, yeni yeni dillendirilmeye başlandı. Soğanlı kentsel dönüşümünü destekledik..."

Bursa'da MHP'ye son bir yıl içinde 15 bine yakın; son üç ayda ise bin civarında üye başvurusu olduğunu anlattı. Soru üzerine üyelik başvurusunda bulunanların çoğunun AK Partili olduğunu söyledi.

MHP'DEN YAZILIM ATAĞI

Cihangir Kalkancı, MHP Bursa Teşkilatı'nın çok önemli projelerinden biri olan bilişim yazılımı çalışması hakkında da bilgi verdi

Buna göre, firmalardaki CRM (müşteri ilişkileri) programının bir nevi siyasi partilere uyarlanmışı üzerinde çalışılıyor. Sandık görevlisi takip programı, ilçe başkanlarının takibi, performans değerlendirmeleri, üye görev ataması ve takibi de olan bir proje! 

Ülkü Ocakları'nın etkin değerlendirileceği, ilçe ve mahalle bazında anketlerin hayata geçirileceği, teşkilat içi temayülün yapılabileceği bir sistem. Program kapsamında her üye mobil sistem ile ilçe ya da mahallesinin sorunlarını aktarabilecek, komisyonlar bunu ilgili yerlere raporlayacak ve gerektiğinde basın bülteni hazırlanacak... Bu program Bursa'da pilot olarak uygulanacak ve MHP Genel Merkezi'ne de sunulacak.

Hani siyasi partilerde adaylar proje olarak "Akıllı Şehir"i gündeme getiriyorlar ya! İşte Cihangir Kalkancı başkanlığındaki il yönetimi de partisinin Bursa teşkilatında vizyoner proje ve çalışma yöntemleriyle hayata geçirmek üzere! Ve gördük ki MHP Bursa İl Teşkilatı'nda partiyi geleceğe taşıyan proje bazlı çalışan, bilimle yola çıkan, yönetişimi ve değişimi önceleyen bir kadro var.

Ayrıca hangi partiden olursa olsun siyasetin gençleşmesini, gençlere yer verilmesini savunuyorduk ya! Dün genç bir siyasinin partisine nasıl bir katma değer sağlayabileceğini de görmüş olduk.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.