Hava Durumu

CHP'de sular durulacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2018 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 10:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen günlerde yerel seçimlerde ittifakta anlaştıklarını kamuoyuna açıkladı. CHP'nin Büyükşehir Belediye başkan adaylığında anlaşılan iller arasında Bursa da yer alınca Mustafa Bozbey'in adaylığı da kesinleşmiş oldu.

Kılıçdaroğlu'nun Bozbey'e, Büyükşehir adayı olduğu takdirde Nilüfer'de başkan adayının belirlenmesi de dahil inisiyatif tanıdığı biliniyor. Nilüfer'de Bozbey cenahında öne çıkan isim ise Turgay Erdem... Ancak kesin değil!

Öte yandan CHP kulislerinde Zafer Yıldız'a, Şadi Özdemir'e, Özgür Erdursun'a ve Turhan Tayan'a il başkanlığı önerisi götürüldüğü, ilkesel ya da adaylıkları nedeniyle kabul etmedikleri de gündeme geldi. İşte bu süreçte eski il başkanlarından Gürhan Akdoğan'ın il başkanlığı ya da Nilüfer Belediye Başkanlığı adaylığı için koşulları sonuna kadar zorladığı ancak buna CHP Bursa milletvekilleri ile Kılıçdaroğlu'nun pek sıcak bakmadığı da konuşuluyor. Kulisleri hareketlendiren ise Akdoğan'ın Bozbey ile görüşmesi! Ancak Bozbey'in bir söz vermediği de söyleniyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın adaylığına gelince;  20 gün önce olasılık yüksekti. Geçen hafta adaylık ibresi "Gösterilmeyecek"ten yanaydı. Ancak bu haftaya yeniden aday gösterilme ihtimaliyle girdi. En büyük handikabı ise CHP milletvekillerinin tam desteğini alamaması.

'YOL HARİTAMIZ BELİRLENECEK'

Akdoğan'ın adaylık söylentilerini İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a sordum. Kendisinin bu konuda bilgisinin olmadığını, ancak bir CHP üyesi olarak istediği yere belediye başkan adayı olabileceğini söyledi. İl başkanlığına yönelik iddialar için "Geçmişte görevden alınan anlayışın il başkanlığının antidemokratik bir şekilde görevden alınışını onaylayacağını sanmıyorum" dedi.

Yerel seçimdeki büyükşehir ve en az 7 ilçe iddiasını yineleyerek MYK ve PM'den bugün çıkacak kararın yol haritası olacağını söyledi. Akkuş; Bozbey ile ilgili aralarında kavga olup olmadığı konusunda ise "Mustafa Bozbey ile herhangi bir kavgamız yok. Az önce birlikteydik. Önemli olan AKP'nin geriletilmesidir. Parti içinde toplumsal fayda ile siyaset yapan bizler; kişisel faydayı öne çıkartarak bencilleşecek değiliz. Bunu ne Bozbey yapar, ne de ben. Bu koltuklar bize kavga edelim diye verilmemiştir... Öyle bir niyetimiz de yok" dedi.

BİR AY ÖNCE SÖYLEMİŞTİ!

Öte yandan... CHP'de iç siyasetini iyi okuyan, doğrulanan öngörülerinden dolayı CHP'nin Bursa'daki üst aklı diyebileceğim Güler Buğday neredeyse bir ay önce bana İYİ Parti ile ittifakın olacağını, Bursa'da Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye başkan adaylığı yolunun açılacağını, bu sinerji ile Büyükşehir'in kazanılabileceğini söylemişti. Hatta İYİParti'den Emin Balkan'ın Osmangazi'den, Erkan Aydın'ın da Nilüfer'den aday gösterilmesi halinde Bursa'da taşları yerinden oynatacağına vurgu yapmıştı.

(Ancak son günlerde Erkan Aydın'ın Osmangazi'den adaylığı öne çıktı. CHP ve İYİ Parti ittifakının Bursa'ya yansıması önümüzdeki günlerde netleşir. CHP il örgütü seçime tüm ilçelerde CHP adaylarıyla gitmek istese de son sözü parti genel merkezleri söyleyecek.)

Dün Güler Buğday'ı aradım; uzun süredir CHP'de yaşananlara dair bir şey yazmıyordu "Ben hiçbir yerde son döneme dair görüş bildirmedim" diyerek yorum yapmadı: CHP iç siyasetine yönelik sessizliğini şöyle özetledi; "Bu dönemde fiilen taraf olmadım. Bu kaosun, kavganın, bu çok acımasız insan eksiltmeye yönelik siyasetin içinde olmak istemedim... "

ÖN SEÇİM VURGUSU

Sadece genel bir değerlendirme yaptı ve "İttifak namuslu ve toplumun beklediği açılımları yaparak yol alırsa, halkla iletişimi açısından MustafaBozbey ciddi bir sinerji yaratır. Mustafa Bozbey bir markadır. CHP'nin bir değeri olduğu kadar, Bursa'ya da değer katacak bir başkan adayımızdır" dedi.

Ardından da ekledi:

"Bursa'da ittifakın olması iyi bir şey oldu. Ama bütün bunlar olurken Bat pazarından unutulan, işlevini yitirilmiş siyasetçiler parlatılmamalıdır. Gençlere kadınlara yol açılmalıdır. Her koşulda tüm ilçelerde ama özellikle de Nilüfer'de ön seçim olmasının şart olduğunu düşünüyorum.

Ama olmasa da tecrübesiyle birikimiyle daha genç isimlerin aday olmasını savunuyorum. CHP'de Vatan Mahallesi'ne Zümrütevler'e, Yavuzselim'e gidip insanların gönlüne girecek adaylara ihtiyacımız var."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.