Hava Durumu

Erkan Aydın'dan yoğun bakım yatak uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 06:00

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan 8 Haziran'a kadar sokağa çıkma yasaklarıyla pekişen bir süreçte evde kaldık.

Çevremdeki insanlardan biliyorum, özellikle 55, 60 yaş üstünde hareketsizlik nedeniyle kalp ve damar hastalıklarında, nörolojik rahatsızlıklarda ve diyabette, kas ve iskelet sistemi hastalıklarında gözle görülür bir artış var. İnsanlar, erteledikleri hastalıkları için hastanelere başvurmaya başladılar. Hastanelerde bir yandan koronavirüs vakaları bir yandan da diğer hastalar nedeniyle yoğunluk oluştu.

Ben de dün bir kamu hastanesinde temmuz başından beri yaşadığım bir sağlık sorunu nedeniyle kontrole gidecektim. Hazırlandım, tam çıkmak üzereyken Bursa'da koronavirüs hastaları için yoğun bakım yatağı sıkıntısı yaşandığına dair bir bilgi notunu okudum!

Bu aynı zamanda hasta yoğunluğundaki artışa işaret ediyordu. Gideceğim kuruluştaki bir sağlık çalışanını aradım ve hastanedeki koronavirüs durumunu sordum;

"Haklısın vakalarda artış var. Hastanede pek çok arkadaşımıza da bulaşmış durumda. Bugün de hastane çok kalabalık. İnsanlar her şey normalmiş gibi davranıyor!" dedi. Telefonla benimle konuşurken bir yandan da hastaları, "Maskenizi takın, sosyal mesafeye dikkat edin" diye uyarıyordu.

İnsanlar hastanede bile kurallara riayet etmemeye bakıyor. Ve Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak adına hastaneye gitmekten vazgeçtim... 

'BURSA'DA YOĞUN BAKIM YATAĞI BULAMADIK'

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın aynı zamanda sağlık camiasındandır; eczacıdır. Dün bu konuyla ilgili sosyal medya sayfasından şöyle bir açıklama yaptı:

"Korona günleri sanki bitmiş, mart-nisan aylarından sonra virüs bu ülkeden gitmiş gibi bir durum var. Maalesef gözlemlediğimi söylüyorum.

 Bayramdaki seyahat serbestisi, insanların tatile gitmesi ve önlemleri bırakması sonucu şu anda Bursa için dün geceki bir örnekten yola çıkarak söylüyorum.

 Yoğun bakım yataklarında yer yok!..

Bir korona hastası entübe olması gerekiyordu, yer bulunamadı, İstanbul'a sevk edilmek durumunda kaldı.

Şu uyarıyı bir kez daha yapmak istiyorum:

Bu virüs bitmedi, hastalık yenilmedi, aşısı bulunmadı!

O yüzden maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat edelim. Herkeste şunu görüyorum: Aman o taksın, aman bu dikkat etsin...

Hayır, biz kendimiz dikkat edeceğiz. Kendimiz bunları yapacağız, sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler, eczacılar, olağanüstü çaba gösteriyor.

Halkımız da üzerine düşen çok basit üç kuralı yerine getirsin.  Yoksa yaz aylarında olmamıza rağmen bu kadar artan vakalar emin olun önümüzdeki günlerde patlayabilir!

Bir kez daha bu uyarıyı yapmak zorunda hissettik kendimizi: Vatandaşlarımızı daha üst seviyede önlem almaya davet ediyoruz!.."

İSTANBUL'DA BOŞ YATAK BULUNUYOR

Erkan Aydın'ın bu açıklamasını CHP eski PM üyelerinden Güler Buğday bir üst yazıyla paylaşmıştı.

Zira Erkan Aydın da dâhil olmak üzere pek çok kişiyi, hiç tanımadığı bir koronavirüs hastasına yoğun bakım yatağı bulmak için arayan kişi Güler Buğday'dı.

Kendisiyle görüştüm; gecenin bir buçuğunda kendisini arayan kişinin "Bir yakınının Bursa Şehir Hastanesi'nde yattığını, hastanın durumunun iyi olmadığı, yoğun bakım koşullarına ihtiyaç duyduğunu, ancak yoğun bakımda yatak bulamadıklarını" söyleyerek kendisinden yardım istediğini anlattı...

Güler Buğday inatçıdır, hele de sağlık konusunda kendisinden yardım isteğini geri çevirmez. Çok az iletişimde olduğu insanların bile çaresiz kaldığı sağlık durumunda aradıkları kişidir. Bir çözüm bulmak adına tüm çevresini harekete geçirerek çözüm üretmeye çalışır. 

Bana göre dün, sizin bu yazıyı okuduğunuz ana göre önceki gece bir buçuktan itibaren aramadık kişi, aramadık yer bırakmamış... Harekete geçirdiği kişilerle birlikte Bursa ve ilçe devlet ve özel hastanelerinin yanı sıra Balıkesir, Eskişehir gibi çevre iller de aranmış. Koronavirüs hastaları için yoğun bakım yatağı bulunamamış... Kadının eşi ve çocuğu da evde karantinadaymış.

Güler Buğday, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Erkan Aydın'ın açıklamalarına atıfta bulunarak şunları yazdı:

"Videoda Erkan Aydın, Korona virüsünün açıklananlardan çok ileri düzeyde olduğunu ve yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmadığını anlatıyor.

Ben de bu olayın tanığıyım. Dün gece 1.30 sıralarında bana gelen bir telefonla bir kadın hasta için yardım isteğinde bulunuldu. Kendisini tanımadığım bir hasta kadınla ilgili durumu gördük ve bu ürkütücü durumu birlikte yaşadık.

Vekilimiz Erkan Aydın, bu tür olaylarda her zaman özverili ve duyarlıdır. Zorda olan insanlar beni aradığında her zaman kendisinden yardım istemiş ve hiç yüksünmeden, saatin kaç olduğuna bakmadan elinden geleni yaptığına tanık olmuşumdur."

Sonuç mu? İstanbul'daki üst düzey hastane yöneticisi olan ve Güler Buğday'ın "can dostum" dediği kişi tarafından, özel bir hastanede boş yoğun bakım yatağı bulunuyor ve hasta hemen bir ambulansla İstanbul'a naklediliyor.

Kurallara uymamanın, cehaletin, vurdumduymazlığın bedelini başta sağlık çalışanları olmak üzere hepimiz ödüyoruz, bu gidişle daha da ödeyeceğiz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.