Hava Durumu

Gemlik Belediyesi'nden üreticilere dolu afeti desteği

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 06:00

Gemlik'te geçen hafta içinde dolu felaketi yaşandı. Ceviz büyüklüğündeki dolular zeytinleri ağaçlardan sıyırıp yere indirdi. Oysa zeytin hasadı kasım ortalarında başlar. Gemlik Belediyesi hızlıca karar alarak üreticinin zararını hafifletmek adına 100 ton zeytini piyasa fiyatının iki katından yani 4 liradan almaya başladı.
 

100 LİRALIK BAĞIŞA 1 LİTRE ŞİFALI ZEYTİNYAĞI HEDİYE

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile görüştüm; şunları söyledi:

"Küçük ve Büyükkumla, Narlı, Karacaali, Haydariye'de 20 dakika süren doluda bazı zeytinliklerde büyük bir ürün kaybı yaşandı. Büyük bir doğal afet durumuyla karşı karşıyayız. Bu dolu yağışının ilgili makamlarca afet olarak değerlendirilip çiftçimizin yaralarına merhem olunmasını bekliyoruz.

Biz de Gemlik Belediyesi olarak dolu yağışından etkilenen çiftçimize destek oluyoruz. Yağıştan dolayı dökülen ve kilosu 2 lira olmak üzere fiyat belirlenen zeytinin 100 tonunu belediye olarak kilogramı 4 liradan almaya başladık. MHP'li bir belediye meclis üyemizin yağhanesinde ücretsiz çekiliyor. Belediyemiz ve çiftçimiz el ele bu zor günleri atlatacağız..."

İYİLİK BULAŞICIDIR

Başkan Mehmet Uğur Sertaslan'a o belediye meclis üyesinin kim olduğunu sordum; "Adının açıklanmasını istemedi" dedi. Yaptığı hayrı öne çıkartmak istemeyen o meclis üyesinin tutumu başka yağhanelere de örnek olmuş. Başkan Sertaslan'ın dediğine göre; üreticinin getirdiği kendi zeytinini ücretsiz çekeceğini söyleyen başka yağhane sahipleri de çıkmış. İyilik bulaşıcı bir şey...

Daha önceki dönemlerde Gemlik Belediyesi'nin üreticiye, afet durumunda böyle alım desteği olup olmadığını sordum; "Olmadı ama doğma büyüme Gemlikliyim. Bugüne dek böyle bir dolu yağışı görmedim" dedi.

Küresel ısınma nedeniyle süper hücre denilen oluşumları önümüzdeki yıllarda da sıkça göreceğimizi söylüyor bilim insanları.

HALK MARKETLER; BEBEK BEZİ, SÜT, BİSKÜVİ VE ÇİKOLATA

Hayata geçirdikleri projelerden bazılarını sordum; özetledi:

"Gemlik'te ilkokul 1. sınıfa başlayan bütün çocuklarımıza, çantası, kalem kutusu, kalemler dâhil her şeyin olduğu kırtasiye seti dağıttık. Geçen yıl da yapmıştık, seneye yine dağıtacağız 'Halk Market'leri açtık, 10 gün kadar oluyor. Temizlik malzemesinden kişisel hijyene, bebek bezinden mamasına, bisküviden çikolataya, bebek emziğine kadar her şey var. Bir ihtiyaç sahibinin neye ihtiyacı olduğunu kendisi biliyor. İnsanlar sadece erzak paketi almıyor. Gördük ki, yoksulun şifası makarnada değilmiş; bebek bezi, süt, çocuklarına bisküvi, çikolata alıyorlar."

SALGINLA MÜCADELE

Salgınla mücadele kapsamında yaptıklarını sordum Başkan Mehmet Uğur Sertaslan'a şunları söyledi:

"Salgınla mücadelede kimsenin maske bulamadığı dönemde 250 bin maske dağıttık. Gemlik Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçlarını belirledik, büyük ölçüde bağışçılardan tıbbi malzeme temin ederek destekledik. Bir ay boyunca sağlık çalışanlarını Gemlik'in en iyi otelinde konaklattık. Binlerce sokak defalarca yıkandı. Okulları, durakları, ibadethaneleri, kamu kurum ve kuruluşlarını hepsini dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz."

Kurşunlu'da yapılan 40 kişi kapasiteli huzurevinin de konuk kabul etmeye başladığını ve şu anda 8 yaşlının orada kaldığını öğrendim...

ENGELSİZ TAKSİ

Başkan Sertaslan'ın anlattığı bir başka sosyal belediyecilik uygulaması ise şöyleydi:

"Engelsiz taksi" projemiz kapsamında bir minibüsümüzü hizmete soktuk. Üç tekerlekli sandalyedeki yurttaşı aynı anda araca alabiliyoruz. Emniyetlerini alıp istedikleri yere götürüyoruz. Sadece hastaneye değil çay bahçesine de götürüyoruz."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.