Hava Durumu

Gürsu Kolektif Kariyer Merkezi gençlerin geleceğini şekillendiriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 06:00

Genç nüfusta işsizlik oranının yüksek olduğu biliniyor. Özellikle de Gürsu gibi yoğun göç alan ilçede ailelerdeki çocuk sayısı Bursa ortalamasının üstünde ve genç nüfus da oldukça fazla...

Gürsu Belediyesi, ilçedeki genç nüfusun potansiyelini değerlendirmek üzere Bursa'daki diğer belediyelere göre oldukça farklı ve etkili bir yol izleyerek gençlere dolayısıyla da geleceğe yatırım yapıyor...
Gürsu Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu Kolektif Kariyer Merkezi ile çok yönlü, örnek bir çalışmaya imza atıyor...
Gürsu Belediyesi Kolektif Kariyer Merkezi için yola çıktıklarında Belediye Başkanı Mustafa Işık şunları söylemişti:

"Gençlerimizin kariyer planlamasında ve ülkemizin geleceğine imza atacakları büyük projeleri üretmelerinde önderlik etme hedefiyle çalışıyoruz. İlçemizin gelişiminde gençlerimizin ışığından faydalanmanın önemini biliyoruz.

Gençlerimizin girişimcilik ve istihdam konularında yol haritalarını belirlemelerinde onlara destek olmak istiyoruz. Bu bağlamda üreteceğimiz projelerle gençlerimizin yolculuklarında yanlarında olmanın coşkusunu hissediyoruz..."

PROJELER HIZLA HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI

Bu söyledikleri adım adım hayata geçirilmeye başlandı.

Gençliğe yatırım olarak yapılanlara gelince; ilk olarak Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ve Kültür Eğitim ve Proje Derneği (KEPDER) ile iş birliğine gidildi.
"Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler Kampı"; "Dijital Detoks Kamplar" projeleri oluşturuldu. Gençlik Merkezi hizmete girmek üzere. Adrenalin Park'ta 1. Ericek Gençlik Buluşması düzenlendi.

Fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarına bütüncül yaklaşımla yeni eğitim anlayışıyla öğrencilere yönelik Steam Atölyesi oluşturuldu.

 4 bin metrekarelik alanda kurulan Türkiye'nin 5'inci modern ve en büyük Spor Fabrikası Gürsu'da kuruldu. İlçede eğitim gören 17 bin öğrenciden 9 bin 800'ü lisanslı ya da kayıtlı sporcu olurken, 20 bin kişi de düzenli spor yapar hale geldi.

KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Gürsu Belediyesi Kolektif Kariyer Merkezi çeşitli kurum ve kuruluşlarla eğitim, girişimcilik, sosyal gelişim, kariyer ve istihdam alanlarında iş birliğine gitti. 

Gürsu Belediyesi'nin iş birliği protokolü imzaladığı kurum ve kuruluşlardan bazıları şunlar:

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (DOSABSİAD); Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB); Genç MÜSİAD Bursa Şubesi, Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB), Bursa Ticaret Borsası (BTB)...

Kurumsal işbirliklerinin bir kısmı, kısa sürede Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze olmasa da dijital etkinliklere dönüştü.

Bazıları şunlar:

"İŞKUR ve Bursa Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında düzenlenen Online İş Kulübü Eğitimi...

Habitat Derneği ve Bursa Ticaret Borsası ortaklığında hazırlanan Dijital Eğitim Seferberliği eğitimleri...

BEBKA ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlediği 18-29 yaş arası eğitimine devam etmeyen ve istihdamda yer almayan gençlere fırsat sunan "Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı"...
KampusPlus etkinlikleri; "Profesyonel koçluk, mobil oyun, iş sağlığı ve güvenliği, işe alım/yetkinlik bazlı mülakat" dijital seminerleri...

Eurodesk Temas Noktası 2021 Stratejik Planı geniş katılımlı paydaş toplantısı, online eğitimler...

Gürsu Belediyesi ve Oxford as Academy "Bir Dil Bir Hayat" projesi kapsamında hem çocuklara hem de yetişkinlere ücretsiz online İngilizce kursu düzenliyor..."

BELEDİYE BİNASINDA İSTİHDAM BULUŞMALARI

Gürsu Belediyesi Kolektif Kariyer Merkezi tarafından üretilen projelerle kamu, sanayi ve üniversite iş birliğinde genç girişimcilere önderlik edilmesi hedeflenirken...

Öte yandan da mesleki eğitim ve istihdam odaklı projeler kapsamında sektörün önde gelen firmalarıyla da iş birliği protokolleri yapılıyor.

Gürsu Kolektif Kariyer Merkezi, belediye bünyesinde istihdam buluşmaları da gerçekleştiriyor. Mesela 9 Şubat'ta Göl İplik; 8 Şubat'ta QNBFinansBank; 16 Şubat'ta Muti Gıda AŞ ile istihdam buluşmaları gerçekleştirildi.

 Gürsu Belediyesi Kolektif Kariyer Merkezi ile Gemlik'te faaliyet gösteren Yazaki Otomotiv arasında yapılan iş birliği sonucunda 110 kişiye istihdam desteği sağlandı.

Yukarıda yazılanların çoğu 3 ay içerisinde kovid-19 salgın koşullarında hayata geçirilen işler... Şöyle de diyebiliriz; Gürsu Kolektif Kariyer Merkezi iş birliği protokollerini kâğıt üzerinde bırakmayıp hızlıca somuta dönüştürüyor.

Üstelik tüm bu işler de az bütçe ile ama doğru adımlar atarak hayata geçiriliyor.

Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kolektif Kariyer Merkezi Gürsu'nun bugününe ve geleceğine katkı koyuyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.