Hava Durumu

Hayata dair çeşitleme: 1 ayın gündemine dair

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2018 06:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 06:15

Bazen değişen gündemi kendinizi bir şekilde uzağa çekip izlemek insana iyi mi geliyor, kötü mü geliyor hâlâ bilemedim... Uzunca bir izin buna olanak sağladı... Değişik duygular sarmalının izi öfke, acı, üzüntü, mebzul miktarda gülümseme... Huzurun adresi ise başka coğrafyalar!

Gündemin peşine takılmadığım zamanlara gelince... Kurtuluşunuz yok! Bu defa gündem sizi yakalıyor...

RAHİP BRUNSON, NATO UÇAĞI

Mesela... Rahip Brunson serbest kaldı! Hem de hani şu üyesi olduğumuz NATO uçağına, adrese teslim mesaj misali binip defoldu. İfadelerini geri alan yalancı (!) ve de gizli tanıkların mevcudiyeti biraz tartışılsa da NATO uçağı ayrıntısını bir iki kişi dışında yazan olmadı bile! İşin cıss yanı orası olmalı!

 Olsundu! Yargımız bağımsızdı. Yurdum insanı olarak topluca sevindik "Hukuk devletiyiz" diye!

(Yaşadığımız topraklarda Osmanlıdan beri misyoner rahiplerin ajanlık sicili çok kabarıktır! Hele dünyada çok sabıkalıdırlar!)

FİYATLAR ÇIKTIKLARI YERE TUTUNDU

Rahip defoldu, dolar düşmeye başladı! Biraz nefes alabileceğimizi umar olduk; düşmüş fiyatlarıyla marketlerdeki, pazarlardaki gıda fiyatları el yakıyor. Altı ay önce kilosu 25 liradan aldığım bal 40 lira! Arı; dövizle mi maaş alıyor? Doğada çiçekten yapıyor balını!..

Ve 1970'li yılların karaborsacıları; daha az itici olan stokçu, fırsatçı adıyla günah keçisi olarak gündemdeki yerini aldı. Hep onların yüzündendi pahalılık. Market, hatta manav tezgâhları çalışkan belediye başkanlarımızca denetlenmeye başladı. Milletçe yine sevindik.

Ancak...  Dolar düştü, düşüyor düşmesine de! Art arda zamlanan elektrik ve doğal gaz fiyatlarında inişe dair hiçbir emare yok! 

Fiyatlar çıktıkları yere çoktan tutundu. Özellikle yoksul kesim açısından zor bir kış olacak. Orta kesim de etkilenmeye başladı.

Türk yoksulu kadercidir, yoksulluğa alışmıştır ama orta sınıf rahatına dokunuldu mu cayırdamaya başlar. (Dünyadaki tüm sosyal olayların ekseninde orta sınıfın olduğu dip notunu düşelim.)

ANDIMIZ YARGIDA BERAAT EDİNCE

Ve saçılma sürecinde rafa kaldırılan "Andımız" yargıda beraat etti. Rahip Brunson'da "Bağımsız" olan yargı,  iş "Türk'üm, doğruyum"a gelince birdenbire "Bağımlı" oluverdi!..

İki olay bu kadar birbirine yakın sürede olmasaydı yurdum insanının kafası bu kadar karışmayacaktı. Cumhur İttifakı'nda "Af" ile başlayan çatlak Andımız ile genişledi. Yerel seçimde ittifak rafa kalktı.

KAŞIKÇI VAHŞETİ!

Neyse ki yurdumda her biri öncekini unutturan gündemler çok... Kaşıkçı cinayeti! Üstelik konsolosluk binasında! Niye hep yaptıkları gibi bir tetikçi ile halletmediler? Cümbür cemaat gelip adamı doğrayıp gittiler? Türkiye'yi güvensiz bir ülke olarak göstermek de dâhil çok amaçlı bir olay. Zaten Suudilerin ipi ABD'deydi, düğümü hepten sıkıştırdı.

Türkiye süreci iyi yönetti. Dünya kamuoyunun, dünya basınının ilgisi, sızdırılan haberlerle diri tutuldu, Suudiler cinayeti itiraf etmek zorunda kaldılar.

Ancak... Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte şer ekseni oluşturan, Yemen'de çocukları katleden Suudiler, bu vahşi cinayetten de azmettirici bazında yırtacak.

Bize gelince demokrasi havarisi kesilen Batı, Ortak emperyal hedef ve Suudi dolarları sayesinde azmettiricileri sorgulamayacak.

DONDUK!

Ve iki gencimiz Tunceli dağlarında dondu! Donduk. Herkesin ama en çok da "Oğlum üstün açık kalmış" diye evladının üstünü örten anaların içi çok yandı. 21. yüzyılın bilim, teknolojisi yetmedi! Neden, nasıl, niye? Meclis araştırması reddedildi ama iki müfettiş görevlendirilmiş soruşturma için.

CUMHURİYETİMİZİ KUTLADIK

Ve... Cumhuriyet Bayramımızı her şeye karşın coşkuyla kutladık... Tüm yurtta... Tüm şehirlerde... Anıtkabir yine doldu taştı. Cumhuriyet'i, bu toprakları borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk'e minnetlerimizi bildirdik. Kim ne yaparsa, ne derse desin, Türk milletinin yüreğinden Ata'sını silemeyecek... 

Bursa'da da pek çok noktada Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. Ama en görkemlisi, yüz binlerin buluştuğu kutlama kuşkusuz Nilüfer'deydi.

 Yaşlı, genç, kadın, erkek her kesimden Bursalı, şehrin diğer ilçelerinden de akarak FSM'de buluştu. Kimi araçlarıyla geldi, kimi toplu taşıma araçlarıyla. Dönüşte Esentepe metrosundaki yığılma ispatıydı. Haluk Levent konseri de müthişti...

NİLÜFER PARANTEZİ
(Yeri gelmişken, değinmek istiyorum. Nilüfer'deki kutlamaları başlatan Mustafa Bozbey'dir. Bozbey'in Nilüfer'de şahsi oyları vardır. CHP'nin, Bozbey'i Nilüfer'den başkan adayı göstermeme ihtimali vardır, dolayısıyla başka bir adayın da kazanmama ihtimali vardır. Demem o ki 2018 29 Ekim'inde Nilüfer'deki coşkulu Cumhuriyet kutlamalarının sonuncusunu yaşamış olabiliriz!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.