Hava Durumu

Hayırsever Sabahattin Gazioğlu Bursa'ya okul kazandırdı

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 06:00

Bursa'da hayırsever iş insanlarının eğitime desteği sürüyor...

 Kükürtlü'de yıllar önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bir ilköğretim okulu yaptırmıştı... Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu yıllarca Bursa'nın en çok tercih edilen devlet okulları arasında yer aldı.

Eğitimde 4 artı 4 artı 4 dönemine geçilince okulda ikili eğitim başladı. Ortaokul öğrencileri sabah-öğlen arası; ilkokul öğrencileri ise öğle-akşamüzeri eğitim görmeye başladılar.
Okul yetmez olmuştu. Tekli tam gün eğitim yapılamıyordu. Yan tarafta yeni okul binasına yetecek kadar boş arsa vardı. Geçen sene Kükürtlü Mahallesi'nin üretken ve çalışkan muhtarı Canan Akın Erdem, sosyal medya sayfasından okulla ilgili sevindirici bir haber paylaştı... Bursa'nın hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu ortaokul binasını yaptıracaktı.

Sabahattin Gazioğlu'nu Kızılay nedeniyle en çok da gönülden Kızılaycı Sevim Tanrıkulu vesilesiyle tanırım. Kızılay'a çok destek olan biriydi. Ayrıca sağlık ve eğitim alanına bağış anlamında yaptığı çok sayıda destek vardı.

Mesela, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek bina olarak Sabahattin Gazioğlu tarafından 50 yataklı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi yaptırıldı. Bu alandaki bilim insanlarının hayali olan hastane yaklaşık 14 milyon liraya mal olmuştu ve kök hücre çalışmaları da artık yapılabiliyordu. Sabahattin Gazioğlu'nu yürekten kutluyorum...

Halen bu şehirde yaşayıp, çok kazanan ama şehir için kılını kıpırdatmayanlara da örnek olmasını diliyorum!

Bugün ebediyete intikal etmiş çok sayıda iş insanının kendilerinin ve aile bireylerinin adı yaptırdıkları okul, hastane gibi kamu binalarında yaşıyor...

OKUL BİNASI BİR YILDA TAMAMLANDI

Gazioğlu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol Kasım 2019'da imzalandı. Sabahattin Gazioğlu bir yıl gibi kısa bir sürede özel okulu aratmayacak modernliğe sahip bir ortaokul binası yaptırdı ve Milli Eğitim'e teslim etti.

Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu Aralık 2020'de kapılarını öğrencilere açtı. Kovid salgını açısından baktığınızda zamanlama da mükemmeldi. Zira seyreltilmiş de olsa ikili eğitimin yapıldığı okul binasında sınıflara sabahtan ortaokul, öğleden sonra ise ilkokul öğrencileri giriş yapıyordu. Ortaokulun müdürlüğünü ise daha önce ilkokulun müdürlüğünü yürüten Ramazan Yürük üstlendi. 2014 yılından beri müdürlük yapan Ramazan Yürük döneminde okulun başarı çıtası daha da yukarıya çıkmış ve Bursa'nın en çok takdir edilen, beğenilen devlet okulları arasında ön sıralarda yer alırken, spor etkinliklerinde de büyük başarılara imza atmıştı. Özellikle de yüzme, basketbol, voleybol, badminton, atletizm gibi dallarda Bursa, bölge ve Türkiye dereceleri yapmaya başlamıştı. Halkoyunları, satranç, mangala gibi alanlarda da çeşitli dereceleri vardı. BİLSEM çalışmalarına etkin katılan okul aynı zamanda özel yetenekler alanında AB Erasmus projesinin katılımcısıydı...

'İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DÜLGER'DEN SABAHATTİN GAZİOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Okul Aile Birliği ve Okul yönetiminin uyumlu çalışması, okulda salgın koşullarına yönelik tedbirlerin en üst seviyeye çıkartılmasında etkin olmuştu. Geçen hafta sonu İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, okulun öğretmenleriyle ve 8. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi... Dülger 8. sınıf öğrencilerine şu mesajı verdi:

"8. sınıf hayatınıza yön vereceğiniz ve eğitiminizin bir üst kademesi olan ortaöğretim kurumlarına geçişte önemli bir yere sahip. Liselere Geçiş Sınavı'na hazırlananlara şimdiden başarılar diliyorum. En değerli konu zamandır. Kendinize belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için zamanınızı en verimli şekilde değerlendirin.

Hedeflere ulaşmanın yanında o hedefe ilerlerken yaptıklarınızın ve yaşadıklarınızın da önemli olduğunu unutmayın!

Sizlerin yetişmesinde çok büyük emek sarf eden öğretmenlerimize ve bu süreçte okulumuzdan, öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden desteklerini esirgemeyen velilerimize de bu vesileyle teşekkür ediyorum."

Sabahattin Dülger'den bir teşekkür de hayırsever iş insanı Sabahattin Gazioğlu'naydı. Bursa'da hayırseverlerin çok sayıda okulu eğitime kazandırdıklarına dikkat çekti:

"Kükürtlü Mahallemize bu güzel eğitim yuvasını kazandıran hayırsever iş insanı Sayın Sabahattin Gazioğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum..."

Okul Müdürü Ramazan Yürük de şunları söyledi:

"2014'ten bu yana Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlk ve Ortaokulu'nda okul müdürü olarak görev yapıyorum. Öğrencilerimizle birlikte yeni okulumuza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Yeni okulumuzun yapılmasıyla birlikte ikili öğretimden tekli öğretime geçtik. Okulun yapımında, başta hayırsever Sabahattin Gazioğlu olmak üzere emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum..."

Macide Gazioğlu Ortaokulu 11 dönüm arazi üzerinde kuruldu. 32 derslikli okul binası zemin artı üç kat olarak yapıldı. Dersliklerin yanı sıra idari birimler, kütüphane, bilişim ve müzik sınıfı, sanat atölyesi, laboratuvar, çok amaçlı salon ile okul bahçesinde spor salonunun da olduğu okulda 49 öğretmen görev yapıyor ve bin 54 öğrenci eğitim görüyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.