Hava Durumu

İMO'da Çalışma Grubu'nun başkan adayı Mehmet Albayrak

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2020 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 06:01

TMMOB Bursa şubelerinde genel kurul süreci devam ediyor...

Bana göre bugün, size göre dün Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi ile Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin seçimleri vardı... Yazıyı yazdığım an itibarıyla sonuçlar belli değil. Ama seçim sonuçlarını henüz öğrenmemiş olmama karşın, JMO Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi eski Başkanı Engin Er'i yeni dönemin başkanı olarak kutlamak lazım. Zira tek liste olarak seçimlere girdi. İyi de oldu. Zira bu kentin, afetlere karşı yüksek sesle uyarı yapan Engin Er'e ihtiyacı var...
Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde ise Ömer Faruk Şahin öncülüğündeki Mimarlıkta Değişim Hareketi; Şirin Şimşek'in olduğu Etkin Mimarlık Hareketi ile Muhsin Kapuci'nin başkan adaylığındaki Sadece Mimarlık Hareketi yarışıyor...

'İMO'NUN HAFIZASIYIZ'

TMMOB'un Bursa'daki önemli odalarından biri de İnşaat Mühendisleri Odası. Türkiye genelinde 140 bin; Bursa'da ise  4 bin 900'e yakın üyesi var. Oda yönetiminde çok uzun yıllardır Çalışma Grubu söz sahibi. Mevcut Oda Başkanı Mehmet Albayrak hafta sonunda başkan adayını açıkladı... Yine Mehmet Albayrak ile yola devam edecekler.
Altınceylan'da düzenlenen geniş katılımlı toplantıda Çalışma Grubu başkan adayını kamuoyu ile paylaştı. Yeni dönemde oda başkanı olarak mevcut Başkan Mehmet Albayrak'ı belirlemişler.

Basın açıklaması Mehmet Albayrak tarafından gerçekleşti... AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün de katıldığı toplantıda Çalışma Grubu'nun eski ve yeni üyeleri de yer aldı...
Albayrak, Çalışma Grubu'nun İMO Bursa Şubesi'nin hafızası olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi; temsilcilikten şubeye dönüştüğü 1988 yılından beri hinterlandında sonradan şubemize dâhil olan Kütahya, Yalova, Bilecik illeri ve altı ilçe temsilciliği ile bugün 4 bin 900 üyesi ile büyük bir meslek örgütü; büyük bir aile haline gelmiştir.

Bu büyük aile, gerek üyelerimizin meslek hayatlarında karşılaştığı her türlü problemin çözümünde, gerekse güzel ve kadim şehrimiz Bursa'mız ile görev alanımızdaki diğer illeri ilgilendiren konularda her dönem önemli çalışmalara imza atmıştır.  

Hem meslek örgütümüzün belli bir saygınlığa ulaşmasında, hem de şehirlerimizin sorunlarına çözümler üretme noktasında en önemli aktörlerden birisi olmuştur. Şubemiz sadece kentimizde değil ülke çapında da dikkatle izlenen bir kurum haline gelmiştir.

İşte şubemizin bu kazanımlarının mutfağında son çeyrek asırdır yönetimlerde görev alan Çalışma Grubu'nun etkisi çok fazladır. Bir başka deyişle Çalışma Grubu İMO Bursa Şubesi'nin hafızasıdır."

SEKTÖR ZOR GÜNLER YAŞIYOR

...Ve inşaat sektöründeki sıkıntıların inşaat mühendislerini de etkilediğine dikkat çekti:

"Son zamanlarda inşaat sektörü zor günler yaşamaktadır. Dolayısıyla sektörün önemli bir parçası olan inşaat mühendisleri de bu krizden ciddi bir şekilde etkilenmektedir.

Özellikle; diplomasını almış ancak mesleğini icra etmeye henüz başlayamamış aramıza yeni katılan genç meslektaşlarımız bu durumu çok daha fazla hissediyor.

Bir meslek odası olarak inşaat sektörünün önündeki ekonomik engelleri kaldırarak istihdam yaratmak bizim için gerçekçi bir hedef olmayabilir.

Ancak bu bağlamda Odamız'da gençlerimizin gelişimleri hususunda birçok kurs ve seminer düzenledik. Bunun yanı sıra hiçbir kursta öğrenemeyecekleri konularla ilgili tecrübeli meslektaşlarımızın kıymetli destekleriyle tecrübe paylaşım günleri düzenleyip meslektaşlarımızın arasındaki bağları güçlendirmeye çalıştık.

 Çalışma Grubu olarak geçmişte yaptıklarımız irdelendiğinde gelecekte neler yapabileceğimiz daha iyi anlaşılabilir."

İMO BURSA ŞUBESİ'NİN İLKLERİ

Zemin ve temel etüdü kavramının Türkiye'de bilinmediği dönemde İMO Bursa Şubesi tarafından 1990'lı yıllarda gündeme getirildiğini anımsatan Başkan Albayrak  "Pek çok ilçemizde statik projelerde deprem hesabı dahi yapılmıyor iken; hatta betonarme proje dahi yokken şubemiz hinterlandında bu alanda mesleki denetimlerle gerekli standartlara ulaşılması sağlanmıştır.

Ülkemiz çapında çok az sayıda bulunan yapı malzemeleri test laboratuvarından birini şube olarak kentimizde kurarak bu alandaki eksiklik giderilmiştir. Ta ki yetkili laboratuvar sistemi oluşturuluncaya kadar.

İlk Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun 2013 yılında yürürlüğe konulduğunu düşünürsek İMO Bursa Şubesi olarak 2005 yılında deprem envanter çalışmaları ile yapı stokunun ön inceleme çalışmalarının öncüsü olduk. İşte bunlar çeyrek asırlık İMO hafızasının bir bölümüdür. Çalışma Grubu'nun gücü ve birlikteliğinin sağladığı önemli adımlardır."

İMO Bursa Şubesi'nin genel kurulu ve seçimleri 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.
Seçimlerde Çalışma Grubu ile Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu yarışacak.

Başkan Mehmet Albayrak'a Çalışma Grubu'nun yönetim kurulu listesini sordum... Çalışma Grubu'nun kendi sistematiği içerisinde seçimlere az bir süre kala toplanıp yönetim kurulu üyelerini belirleyeceğini söyledi. Gençlerle deneyimlilerin buluştuğu bir liste olacak.

ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ DE SEÇİME HAZIRLANIYOR

Çağdaş İnşaat Mühendisleri'ne gelince... Onlarda sistem şöyle çalışıyor; bir önceki dönemde başkanlığa aday olan kişinin öncülüğünde ekip iki yıl boyunca çalışmasını sürdürüyor. Sonrasında Danışma Kurulu toplanıyor ve çeşitli çalışma alanlarının temsil edileceği bir yönetim kurulu aday listesi hazırlanıyor. Şu anda Başkanlığa adı geçen isim Cüneyt Yıldız. Ancak netleşmiş bir şey yok. Onlar da muhtemelen önümüzdeki hafta sonu içerisinde adaylarını netleştirip kamuoyunun karşısına çıkacaklar... Çağdaş İnşaat Mühendisleri en geniş tabanı temsil edecek ve kucaklayacak bir liste oluşturmayı hedefliyor.

Şimdilik üçüncü liste yok...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.