Hava Durumu

İYİ Parti ilçe başkanlarını tanıttı

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 06:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 06:15

İYİ Parti Bursa teşkilatı, Gönlüferah'ta düzenlenen basın toplantısında yeni atanan 17 ilçe başkanını kamuoyuna tanıttı. İl ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nun da katıldığı toplantıda açılış konuşmasını ise İl Başkanı Yahya Bahadır gerçekleştirdi.

Bahadır, İYİ Parti olarak ilk kez girdikleri seçimde elde ettikleri başarıya ve Meclis'te 43 milletvekili ile temsil ettiklerine dikkat çekti...
Toplumun her kesimine hitap ettiklerine vurgu yaptı. İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'ndan başlayarak il, ilçe, mahalle ve sandık temsilciliklerine dek yeniden yapılanma sürecine girdiklerini ve 15 günde tamamlanacağını söyledi.

Ardından da ilçe başkanlarını tanıttı.

Osmangazi: Mehmet Hasanoğlu.  Yıldırım: Kerem Aslan. Nilüfer: Osman Uçar. İnegöl: Eray Soral. Yenişehir: Ali Şıracı. İznik: Hilmi Dükkancı. Gürsu: Hatice Deniz. Kestel: Göngör Doğan.

Orhangazi: İsmail Kaya. Mustafakemalpaşa: İhsan Keçeci. Karacabey: Erkan Önen. Keles: Ahmet Türkmen. Harmancık: Mehmet Aslan. Orhaneli: Esat Yıldırım. Mudanya: Fehmi Çaptık. Gemlik: Birol Mumcu. Büyükorhan: Ergün Oktay.

10 ilçe başkanı göreve devam ediyor.

Yahya Bahadır, geleneksel bir siyasi konuşma yaparken, gazetecilerin sorularına ise Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu yanıt verdi. Toplantının bu bölümü oldukça renkliydi. İsmail Tatlıoğlu'na; adaylar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adının İYİ Parti ile anılması gibi pek çok soru yöneltildi...

Demokrasi vurgusu yapan Tatlıoğlu, tüm belediye başkan adaylarını il ve ilçe teşkilatlarının belirleyeceğini, Genel Merkez ve milletvekilleri olarak da bu kararların arkasında durup çalışacaklarını söyledi.

'BOZBEY İLE ADAYLIK GÖRÜŞMEMİZ YOK'

Bozbey'e yönelik soruya ise şöyle yanıt verdi:

"İlgimiz olabilir. Pek çok ilçede çoklu adaylar üzerinde değerlendirmeler var. Sadece Nilüfer ve Mudanya değil, 17 ilçe var. Mevcut belediye başkanları değerlendiriliyor. Bugün mevcut belediye başkanlarıyla bir görüşmemiz yok, doğru da değil."

Adaylık için hiçbir düzeyde bir görüşme içerisinde olmadıklarını birkaç kez tekrarladı ve CHP'nin içinde adaylık için İYİ Parti'nin konuşulduğunu söyledi.

Necati Özensoy ile ilgili soruya ise "Her yere yakışır. Aday olması bize şeref katar" derken, Recep Altepe ile herhangi bir görüşme içerisinde olmadıklarına değindi.

Çok kesin bir dille hiçbir parti ile ittifaka gitmeyeceklerine dikkat çekti.

10 YILDIR BURSA'NIN SAHİBİ YOK

Bursa'ya dair sorulara ise şu yanıtı verdi:

  "10 yıldır Bursa'nın sahibi yok. Bursa'nın durumu AK Parti'nin Türkiye'deki politikalarının sonucu değildir. Bursa'daki AK Parti sorumludur.

Hikmet Şahin'den bu yana vizyonsuz bir siyaset vardır. Züccaciyeye girmiş fil gibi. Bursa için, sorunları ve çözümleri gerçekten kolay kılacak bir akla ihtiyaç vardır. Bursa 5 milyar dolar cari fazla veren bir şehir. Ama şehre devletin bir yatırımı yok.

21. Yüzyılda yolun üstünden ray, olacak iş değil! Ankara'da neredeyse Polatlı'ya kadar metro var. Ümitli'ye kadar geldi. Raylı sistem yerine tercihli yol olsaydı 50'de 1 maliyetine İstanbul Yolu sorunu çözülürdü.

 Ulu Camii'nin silüetini yok ettiler, kimliğini öldürdüler. 20 dakikalık yürüme mesafesine stat yapılır mı, yanına o büyük hastane yapılır mı? Siyasetin bir sahibinin olması lazım..."

İYİ Parti'de büyükşehir için Prof. Dr. Emin Balkan ile Prof. Dr. Hasan Ertürk'ün adı geçiyor. Ayrıca İznik ilçe başkan adaylarını netleştirdiklerini söyledi. Adayın adı açıklanmadı, ama anladığımız kadarıyla bir bürokrat. Adnan Bıyıklı'nın ise Gemlik'ten aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.