Hava Durumu

Kadim CHP'lilerden Erdem'e ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 06:00

CHP eski milletvekillerinden Abdullah Özer, Yahya Şimşek, İlhan Demiröz ve Yüksel Aksu ile PM eski üyelerinden Güler Buğday, Ali Nihat Irkörücü, İl eski Başkanı Şahin Gencal ve mevcut PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli'den oluşan CHP heyeti,  Nilüfer Belediye Başkanı Turgut Erdem ile Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı ziyaret ederek başarılar diledi.

Tabir caizse; Gamze Pamuk Ateşli haricinde herkes CHP'nin hafızası diyebileceğimiz isimlerdi. Partinin hafızasında şampiyon ise kuşkusuz Güler Buğday'dır. 20 yıl önce yapılan konuşmayı bile kelimesi kelimesine hatırlar; unutmaz. Güçlü bir hafızası vardır.

Ziyaretin ilk rotası Nilüfer Belediye Başkanlığı oldu. Güler Buğday, Turgay Erdem'e "Nilüfer'in yüzünün sizlerle gülmeye devam edeceğini düşünüyorum" diyerek heyet adına Diyarbakır'dan getirttiği otantik kupayı hediye etti.

 Nilüfer'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen şenliğin çocuk olimpiyatı olmasını dileyen Buğday, İmamoğlu ile İstanbul'da ve Bursa'da da temeli atılan güzelliklerin daha ileri seviyeye taşınması gerektiğine dikkat çekti.
Güler Buğday, barışın söylemde değil eylemde olduğuna vurgu yaparak Nilüfer'in barışa katkı sunmasını, gönüller arasında köprü olmasını temenni etti. 

"Tüm şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum" diyen Buğday, CHP Genel Başkanı'nın görev sorumluluğu nedeniyle uğradığı saldırıyı kınayarak affedilmemesi gerektiğini söyledi...

CHP İLÇE ÖRGÜTLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Yahya Şimşek ise CHP'nin Türkiye'de büyükşehirleri kazanırken Bursa'da az bir farkla kaybetmesine dikkat çekti.

Ve bunun parti içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek "Geldiğimiz noktanın korunması ve geleceğe taşınması da önemli" dedi.
PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ise "Bu ziyaret benim için daha da önemli" dedi. Turgay Erdem'e başarı diledi ve şu anda CHP'de ilçelerde örgüt toplantılarının yapıldığı, tamamlandıktan sonra da il örgütünde gerçekleşeceği bilgisini verdi.

"Değerlendirmelerin aile içinde yapılması lazım, ayrışmadan. Toplum içinde yeterince ayrıştık" diyen Ateşli, birlik beraberlik mesajı verdi.

'HERKES ÖNYARGILARDAN UZAK BAKSA!.."

Güler Buğday parti içine yönelik bir öneri getirdi:

"Hepimiz olayları farklı değerlendirebiliriz.  Bu gayet doğal. Herkes yazabiliyor. Herkes görüşlerini, değerlendirmelerini yazsa...

Ama bunu yaparken de yazarken de sevgiye, arkadaşlığa, yandaşlığa değil de önce sosyal demokrat ilkelere, parti tüzük ve programına bakarak önyargıdan uzak yapsa... Bunu yapabiliriz.

 Sonra da bunları değerlendirebiliriz. Tarafgir değil, daha kucaklayıcı, dedikodulardan, karalamalardan uzak yapmamız gerekir.

Kavga değil el sıkışma mantığı ile dar toplantı yapılsa örgüt toplantısında kırmadan, dökmeden sunulsa... Daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir."

'2014'TE DE ÇUBUKTAYDIK'

İlhan Demiröz ise şöyle konuştu:

"Güler yüzünüz Nilüfer'i daha güleç hale getirecek. Her zaman yanındayız. 2014'te Ankara'da Çubuk'ta o saldırının olduğu köye yakın bir başka köye şehit cenazesine gitmiştik.

 Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Sena Kaleli ve ben hep birlikte. Hiçbir sorun yaşanmamıştı. Aradan 5 yıl geçti, gere gere bugüne geldik. Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum"

'KENDİ İÇİMİZDEKİ SORUNLAR YÜZÜNDEN'

Ali Nihat Irkörücü ise "Kutluyoruz. Başarı konusunda tereddüdümüz yok. Görünen o ki Türkiye önümüzdeki süreçte gergin bir dönem yaşayacak.

Büyükşehir kayıplarını yaşayan iktidar gerginlikten besleniyor.

Bursa'da alabileceğimiz büyükşehri ve birkaç ilçeyi içimizdeki sorunlar ve bazı ilçelerde örgütün daha gayretli çalışmaması nedeniyle alamadık.

 Bence kavga ederek, birbirimizi iterek siyasette sonuç alınmıyor!" dedi.

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı kabul edilemez" diyen Ali Nihat Irkörücü, Genel Merkez'in ilçelerden bilgi alarak daha tedbirli davranabileceğine dikkat çekti.

Şahin Gencal ise belediye hizmetlerine yönelik kısa ve öz bir öneri sundu:

"Bir belediye başkanını liderliğe, başarıya taşıyacak hususlar şunlardır. Ya hiç kimsenin yapamadığını yapacak. Ya da yapılanın en iyisini yapacak. Sizlere başarılar diliyorum..."

ERDEM'DEN YENİ NESİL BELEDİYECİLİK VURGUSU

Ziyaret için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Nilüfer'de güzel bir sonucu ve başarıyı hep birlikte elde ettiklerini söyledi. Erdem, Nilüfer'i birlikte mutlu geleceğe taşıyacaklarına, birlik ve beraberliğin gerekliliğine, barışa vurgu yaptı.

Ve şunları söyledi:

"Sizlerle birlikte CHP için mücadele ettik. Nilüfer'de bu güzel sonucu ve başarıyı birlikte elde ettik. Önemli bir sorumluluk üstlendik.

Bozbey'in yaptıklarını daha ileriye taşımak, Nilüferi kaybetmemek ve geliştirmek adına. Dün İmamoğlu da 'yeni nesil belediyecilik' dedi.

Biz daha önce de bunu söylemiştik. Genel Başkanımızın uğradığı saldırı vahimdir.

Saldırıyı oradaki arkadaşlarla konuştuk; 'Bir Sivas olayı yaşanmasına ramak kaldı' dediler.  Türkiye'nin bu gidişinden memnun değiliz.

Türk halkının provokasyonlara gelmeyeceğini biliyoruz ama Türkiye'nin geçmişinde bazı sayfalar var, dönmemek lazım. Hep birlikte Nilüfer'i çok daha iyi yerlere taşıyacağız..."

YENİ MÜDÜR: HANDE KOÇ

Bu arada yeni Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız da oradaydı. Kendisine 'Hayırlı olsun" dedim.  Yine koridorlarda Bursa'nın en tanınan simalarından biri olan Nilüfer'in yeni başkan yardımcısı Adem Vural ile karşılaştım. Vural SGK'da yaşlılık aylığı bağlanan birimin başındaydı, daha sonra müdürlük de yapmıştı. Bursa futbol camiası ise spor yazarlığı ve TV'deki spor yorumculuğundan tanır. Çok eski arkadaşımdır. Ona da 'Hayırlı olsun' dileklerimi ilettim...

Ve son olarak bir kişiye daha hayırlı olsun diyeceğim. Uzun yıllar birlikte aynı gazetede, aynı iş yerinde çalıştığımız meslektaşımız Hande Koç, Turgay Erdem tarafından Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne getirildi. Hande Koç'a da "Hayırlı olsun" diyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.