Hava Durumu

Kadın Gücü'nden eğitime destek

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 06:00

Kadın Gücü Derneği Başkanı Nuray Çohan ile yönetim kurulu üyeleri Ferdağ Akyol, Nurdan Atalay, Hürriyet Karakoç, Sergül Tığa'dan oluşan heyet YeniDönem gazetesini ziyaret etti...

2016 yılında Nuray Çohan'ın öncülüğünde kurulan dernek, öncelikle eğitim alanında olmak üzere kadın ve çocukları desteklemek amacıyla yola çıktı.

Derneğin kurucu başkanı Nuray Çohan, Bursa siyasetinin tanıdık isimlerinden. Ancak dört yıldır deneyim ve enerjisini başta çocuk ve kadınlar olmak üzere topluma yararlı projelere yöneltme kararı aldığını söylüyor ve Kadın Gücü Derneği bünyesindeki çalışmaların siyaset üstü olduğunun altını çiziyor.

Nuray Çohan gazetemize yaptığı ziyarette "Eğitimde dibi gördük!" manşetiyle yayınlanan köşe yazıma da atıfta bulunarak "Yazınızı okudum" dedi.

Ve ekledi:

 "Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Çocuklarımız bu ülkenin, bu şehrin geleceği. 'Biz çocuklarımıza nasıl destek olabiliriz' diye yola çıktık. Faaliyet alanlarımız arasında çocuk ve kadınları desteklemek,  yanlarında olmak, güçlendirmek ve bilgilendirmek, bilinçlendirmek yer alıyor..."

Dernek yöneticilerinden Hürriyet Karakoç ise "Benim sloganım dokunmak, çocuğa, kadına, insana dokunmak... Bunun için çalışıyoruz" dedi... Karakoç'a ve tüm yöneticilere şu soruyu yönelttim; "Peki dokunabiliyor musunuz?"

Şöyle yanıtladılar:

"Elimizden geldiğince destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlılarımıza ve engellilerimize tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Dağ yöresindeki okullarda eğitim gören öğrencilere destek oluyoruz. Önceden okul yöneticileri ya da muhtarlar aracılığıyla bilgi alıp her çocuk için kırtasiye, kitap, bot, mont, oyuncak gibi malzemelerin olduğu paketler hazırlayıp kendi ellerimizle teslim ediyoruz. Ayrıca okulların bilgisayar projeksiyon cihazı, kütüphane gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz."

Nuray Çohan şunları söyledi:

"Biz desteğe ihtiyacı olan okulları seçiyoruz. Bursa'nın da dağ yöresinde yardıma ihtiyacı olan çok sayıda öğrenci var. Biliyorsunuz köy okullarının çoğu kapandı. Taşımalı sisteme dönüldü. Okulların eksikleri tamamlanmadan çocuklar köylerde bir araya toplanmışlar. Gittiğimiz bir köy okulunda; 1., 2., 3. ve 4. sınıflar aynı sınıfta okuyordu. Müdür de temizlik görevlisi de öğretmen de aynı kişiydi!"

Çohan Kadın Gücü Derneği'ne gelen farklı talepleri de karşıladıklarını anlattı:

"Mesela Osmangazi'de bir okula öğretmenin isteği doğrultusunda Atatürk Köşesi yaptık. Siirt'teki bir okuldan sosyal medya sayfamıza ulaştılar. Genç bir kadın öğretmen, harap bir okulu boyamış, derli toplu bir hale getirmiş; çok azimli ve idealist biri, okulunu boyamış. Çok da mütevazı bir ihtiyaç listesi hazırlamış. Biz ihtiyaçlarını fazlasıyla göndereceğiz."

Dernek üyelerinden Nurdan Atalay ise Bursa'da düğün salonu işletmeciliğini farklı bir boyuta taşıyan başarılı iş insanı Şerafettin Atalay'ın eşi. Rahmetli Şerafettin Atalay'ın kamuoyunda pek bilinmeyen bir yanı da çok hayırsever biri olduğuydu. Nurdan Atalay ve kızı Dilara Atalay da hem kendi yaşamında hem de dernek çalışmalarında bu geleneği sürdürüyor. Derneğin hem yönetiminde hem de önemli destekçileri arasında yer alıyor. 

Nuray Çohan önümüzdeki dönemde muhtarlarla görüşüp toplu sünnet şöleni düzenlemeyi düşündüklerini de söyledi.

Öğrencilere yönelik "Diş fırçası, diş macunu ve havlu" olan özel paketler hazırladıklarını da anlatan Çohan, bahar aylarından itibaren öğrencilere yönelik diş hekimleriyle birlikte diş sağlığı bilgilendirmesi yapacaklarını anlattı...

Kadın Gücü Derneği'nin 17 Ocak gecesi yani bu akşam Atalay Grup'un eski Hal Kavşağı'ndaki Atalay Grup Düğün Salonları'nda (Dora) dayanışma gecesi var. 

Kadın Gücü Derneği yöneticileri kendilerini "Bizim amacımız bir denizyıldızını denize atabilmek, bir arada olmaktan, topluma faydalı işler üretmekten dolayı mutluyuz" şeklinde tanımlıyor.

 ATATÜRK BURSU VEREN DERNEK:

TÜRKİYE YARDIM SEVENLER DERNEĞİ MUDANYA ŞUBESİ

Türkiye Yardım Sevenler Derneği uzun süredir adını etkinliklerde duymadığım bir sivil toplum kuruluşuydu. Mudanya Şubesi'nin varlığı ve aktif çalışmaları beni şaşırttı açıkçası!

 Başkanlığını Nuray Uzer'in üstlendiği dernek geçen günlerde Bursa Kıyı Alaturka'da düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Hem dayanıştılar hem de Udi Adnan'dan Türk sanat müziği ile 2019'un stresini attılar.

Neler yaptıklarını sordum ve beni şaşırtmaya devam ettiler; dernek üyeleri düzenli olarak bir araya gelip okuma etkinlikleri yapıyorlar. Bir kitabı ya da bir sanatçıyı tartışıyorlar. Mesela 15 Aralık'ta Ara Güler okuma çalışmasını hayata geçirmişler. Ne güzel! 

Bir de öğrenci bursları var; mütevazı bir dernek olmalarına karşın 15 öğrenciye burs veriyorlar. Bursun adı da çok güzel; Atatürk Bursu...
Başkan Nuray Uzer çalışmalar hakkında şu bilgiyi verdi:

 "Kapımızı çalana destek oluyoruz. Kadınların ellerinden tutuyoruz. 90 yıllık bir derneğiz. Atatürk'ün kurdurduğu ve adını verdiği bir dernek olduğumuzdan dolayı bursumuzun adı da Atatürk bursudur.  Eğitimi çok önemsiyoruz. Bayramlarda, ramazanlarda erzak yardımı yapıyoruz. Bireysel gelişim ve dayanışma için kendi bünyemizde kitap okuma ve bilgilendirme etkinlikleri düzenliyoruz..."

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi'nin yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Nuray Uzer (Başkan), Nuran Topçu, Münire Kolukısa, Zehra Yılmazok, Sabiha Avcı, Kadriye Güler,  Sabriye Öztürk, Seçil Öner, Figen Öztürk...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.