Hava Durumu

Kent Konseyi Kadın Meclisi işbaşında

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2019 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 06:06

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile Yürütme Kurulu üyeleri Emine Elmas, Hacer Özyürek, Havana Yiğitalp, Esra Aydın, Sevil Göksel, Nilgün Özdemir ve Nahife Bayram YeniDönem Gazetesi'ni ziyaret etti...

Mihrimah Kocabıyık "Öncelikle size teşekkür ediyoruz; projelerimizi desteklediğiniz için" diyerek beraberinde getirdiği 17 Mart'ta düzenlenen; katıldığım ve medya masasında moderatör olduğum "Bursa Kadınları Konuşuyor" çalıştayı raporu da verdi.

ÇALIŞTAY RAPORU TBMM'YE GİDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a sunduklarını, Belediye Meclisi'ne de geldiğini ve ilgili birimlere havale edildiğini ve 22 Ocak'ta Ankara'ya giderek, ilgili Bakanlığa bizzat sunacaklarını anlattı.

Çalıştay, "Kadına yönelik şiddet, çalışma hayatında kadın, üreten kadının ihtiyaçları, kadın hak ve özgürlükleri, siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılım, kadın ve aile, medyada kadın algısı, kadın ve göç" başlıklarıyla 8 ayrı masada düzenlenmişti...

Mihrimah Kocabıyık'a Kadın Meclisi çalışmalarını sordum, özetledi:

"Kadın Meclisi olarak okullarda Şiddet ve Kökeni başlıklı eğitimler düzenliyoruz. Erkek Lisesi ve Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdik. Çok da verimli oldu. Bu eğitimleri sürdüreceğiz.

2019 yılı stratejik planımızı hazırladık. AFAD eğitimlerini çok önemsiyoruz. Kadınlarımıza 100'er kişilik gruplar halinde eğitim veriliyor. Deprem, sel, rüzgar, yangın gibi her türlü afete karşı korunma yolları, yapılacak işlemleri öğreniyorlar. Önümüzdeki dönem ilkyardım eğitimlerini de hayata geçireceğiz."

BİR KİTAP YOLLA BİN ÇOCUK OKUSUN

Ardından Kütüphaneciler Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilen 'Bir kitap yolla, bin çocuk okusun' kampanyasına değindi. Kitap kumbaralarıyla kitapları toplayıp ihtiyaç duyulan yerlere ulaştıracaklarını söyledi. Önce Orhaneli'ndeki okullara kitap desteği yapmışlar. Talep gelince Muş'tan Pervari'ye dek pek çok okula da kitabın yanı sıra mont, bot gibi giysi ve oyuncak desteği vermişler.

Mihrimah Kocabıyık dedi ki:

"Mehmetçiklere boyunluk ördük; ihtiyaçlarının olmadığını biliyorduk, ama dualarımızın onlarla olduğunu bilsinler istedik. Çocuklara kışın bere, atkı, eldiven örerek okullara ulaştırdık. Cumhuriyet Bayramı'nda Yıldırım Kadın Meclisi'nin örgü bayrak projesine destek verdik..."

DEFNE KURUTMA TESİSİ

Kocabıyık'ın verdiği bilgiler arasında Kadın Meclisi olarak Mudanya'da ilgili Bakan geldiğinde düzenlenen ağaç dikim kampanyasına katılmak ve Orman Bölge Müdürlüğü ve BTSO ile ortaklaşa bir defne kurutma tesisini hayata geçirmek de yer aldı. Bu projede amaç, kadınların defne toplamasını teşvik ve aile bütçelerine katkı. Bir de seyirci farkındalığı oluşturmak adına 2 kez Bursaspor maçına gitmişler.

Mihrimah Kocabıyık diğer etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

"Öğretmenler Günü'nde Huzurevi'nde kalan öğretmenlerimizi ağırladık. Sağlık İl Müdürlüğü'nün "Koah Günü" gibi farkındalık eğitim ve seminerlerine katıldık. Seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde 2 kadın milletvekilimizin ve muhtarlarımızın katıldığı bir seminer yaptık. İçimizden çıkan belediye başkan adaylarımıza ve muhtarlarımıza destek veriyoruz.

Anneler Günü kapsamında Körfez turu düzenledik, gelenekselleştireceğiz. Kültür turlarımız var. Tüm ilçelerimizdeki kadın meclis yöneticileriyle birlikte İznik'te tanışma toplantısı düzenledik. "Şehrimizi Tanıyoruz" etkinliği kapsamında İnkaya'dan, Emirsultan'dan Panoramik Müze'ye dek kenti gezdirdik. Kentlilik bilincinin oluşmasını çok önemsiyoruz...

Kestel Çocuk Destekleme Merkezi ile proje başlattık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürütüyoruz. Sabun, çiçek, kozadan taç, kapı süslemesi, kot çantalar gibi pek çok iş yapıldı. Hatta çocuklarla birlikte reçel bile yaptık."

Son olarak ise şunları söyledi:

"Kadın meclisi bir çatı görevini görüp projeler üreten eğiten yönlendiren güzel bir sivil toplum kuruluşu. Kadının olduğu yere elinizi uzatır dokunursanız tüm topluma dokunuyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Kadın Meclisi'ne verdiği destek için teşekkürü ediyoruz..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.