Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından...

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 06:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyareti partide uzun süredir yan yana gelemeyenleri bir araya getirdi getirmesine de...
Bunun şeklen ve mecburen olduğu kısa sürede ortaya çıktı!

Ziyaret sonrasında parti içi çekişme kazanının ateşi daha da harlandı!..

Öte yandan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı da yanına alıp Ankara'ya Genel Merkez'e Kılıçdaroğlu'nu iadeiziyarete gidiyor.

Gelen bilgilere göre bu iadeiziyaretin nedeni Genel Başkan'ın Bursa ziyaretinden duyulan memnuniyet ve teşekkür...

Duyulan memnuniyet mevzusuna gelince...  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da açılışlara ve STK'larla toplantıya katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BOZBEY' TALİMATI

Ama ziyaretin baskın mevzusu; Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu açıklaması, verdiği özel talimatla gittiği her yerde yanında olmasını istemesi, yanı başında oturtması, arabasına alıp her yere birlikte gitmesidir...

Velhasıl Kılıçdaroğlu, Bozbey'e olan teveccühünü Bursa örgütünün gözüne sokarak tutumunu hepten netleştirmiş oldu. Bu teveccüh Mustafa Bozbey'in beklentilerini bile aşan bir durumdu. CHP geleneğinde 3 yıl öncesinden belediye başkan adayının deklare edilmesi hiç olmadık bir şeydi!

Dolayısıyla Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerine, tüm CHP Bursa örgütüne tepeden inme bir rest çekti. Mustafa Bozbey'le ilgili tüm milletvekilleri, parti yöneticileri, partililer bu duruma bir kısmı şeklen de olsa biat ettiler...  

Hani CHP'de biat kültürü yoktu!

Bozbey karşıtları mıkını bile çıkartamadı, hâlâ da şoku üstlerinden atabilmiş değiller!..

İl Başkanı İsmet Karaca sadece Bursa ziyareti için mi; partilileri yan yana getirdiğinden mi ya da Mustafa Bozbey'i Büyükşehir Belediye Başkanı gösterdiği için mi alelacele belediye başkanlarını da yanına alıp Ankara'ya gidiyor?

Yoksa içten içe Osmangazi'de yaşanan Mete Akyolcular skandalından üstüne sıçrayan çamuru temizlediği, düze çıkarttığı, unutturduğu için mi?

(Sonuncu seçenek geçerliyse, Karaca'nın bir teşekkür ziyaretini de Muharrem İnce'ye yapması gerekiyor. Zira CHP'deki İnce depremi ve istifalar, Genel Merkez'in il örgütlerini bir arada tutma kaygısını öne çıkarttı. Böylece Genel Başkan'a verilen tüm dosyalar sümen altı edilmiş oldu...)

CHP'YE İL BİNASI KAZANDIRILMASI BAŞARIDIR

Bir teşekkür de CHP Genel Merkezi'nin Bursa'ya il binası kazandırılması yönünde verdiği parasal destekten dolayı olabilir mi?

Her ne kadar CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, bağışlara atıfta bulunulmuşsa da iddialara göre CHP Genel Merkezi'nin parasal katkısı büyük.
İster CHP Genel Merkezi alsın, isterse CHP Bursa il örgütü almış olsun hiç fark etmez. CHP Genel Merkezi onlarca yıldır hep vardı, CHP il örgütü de...

Onlarca yıldır CHP il örgütü kiracıydı. Öyle ya da böyle CHP Bursa İl binası İsmet Karaca'nın başkanlığı döneminde alınmıştır. Nasıl alınırsa alınsın, bu bir başarıdır. Karaca, CHP il Başkanlığı'nın kiracılığına son vermiştir. Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da binanın alınması yönünde Genel Merkez nezdinde çaba gösterdiği ve katkı sunduğu da konuşulmaktadır.

Edinilen bilgiye göre, 8 ayrı bölümden oluşan mevcut hizmet binası, bölüm bedeli 168 bin liradan olmak üzere toplam 1 milyon 350 bin liraya satın alınmış...

(Kemal Demirel'in il başkanlığı döneminde İl Başkanlığı'na konum ve büyüklüğü açısından yeterli olmayan bir daire tamamen Bursa örgütünün çabalarıyla ve çok da zorlanılarak alınmıştı. Binanın yetersizliği ortaya çıkınca da şimdiki binasına taşınmıştı.)

VATANDAŞIN PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELER UMURUNDA DEĞİL!

Velhasıl İl Başkanı İsmet Karaca'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmek için birden fazla nedeni var.

CHP örgütünde dalgalanmalar sürüyor. Mustafa Bozbey yanlıları elbette bu durumdan çok memnun, en çok da Bozbey...

Bir kısım partililer ise PM'de görüşülmeden, örgüte sorulmadan böyle bir kararın dikte edilmesinin doğru olmadığını, milletin baypas edildiğini düşünüyor.
Bazıları ise şöyle düşünüyor; "Seçimlere 3 yıl var. Bu süre içerisinde Mustafa Bozbey adaylığı açıklandığından dolayı iktidar bileşenleri tarafından doğrudan hedef haline gelecek ve çok yıpratılacak..."

Kendimi bildim bileli CHP içerisinde hizipleşmeler, gruplaşmalar hep vardı. Son yıllarda hizipler de kalmadı, siyaset tamamen 'adamcılık' üzerinden yapıldı.  Eskiden 'Ulusalcılar, Sol grup' gibi hizipler üzerinden yapılan siyaset artık tamamen kişiler üzerinden yürüyor.

 Hal böyle olunca da birine kızan öbürünün yanında yer alıyor. Sonra o biriyle barışıp öbürüne düşman oluyor.

Zaten partinin ekseni diye bir şey yok!  

Herkes kendisine göre bir CHP tanımlamaya başladı!..

Hep denir ya, 'siyasette 24 saatte bile her şey değişir' diye... 3 yıl öncesinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na biçilen kaftan da öyledir.

Ama şu da bir gerçek; sokaktaki insan en fazla birkaç on kişinin öncülük yaptığı, birkaç yüz kişiyle yürüyen CHP parti içi kavgasından haberdar değil. Bir Yıldırım ahalisi olarak şunu söyleyebilirim; sokaktaki sıradan insanda hatta CHP seçmeni olmayanlarda bile Mustafa Bozbey'in ciddi bir karşılığı var...

Not: Bu yazı yazıldıktan sonra gelen bilgide  Ankara'ya CHP Genel Merkezi'ne teşekkür için giden ekipte Kılıçdaroğlu'nun 2024 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladığı Mustafa Bozbey'in de olduğunu, hatta İl Başkanı İsmet Karaca ile aynı araçta gittiğini öğrendim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.