Hava Durumu

Kovid-19 yokmuş gibi yaşanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 06:00

Kovid-19 salgını sürüyor... Doktoru, hemşiresi, laborantı, güvenlik görevlisi, hizmetlisiyle tüm sağlık çalışanları çok yorgun.

28 Temmuz'dan itibaren Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tablo değişti.

Ama çevremizde nisan-mayıs ayında duymadığımız kadar vaka duyar olduk. Arkadaşlarımız, komşularımız arasında ölenler oldu. Ve salgının ilk aylarından çok daha fazla kovid-19 vakasının olduğunu biliyorduk.

Sonunda pozitif çıkıp da belirti göstermeyen ve evde karantinada olanların hasta sayılmadığı açıklandı.

Belirti gösterip de evde karantinada ve tedavide olanların hasta sayılıp sayılmadığını ise bilemiyoruz. Karantinada olan hasta ve hasta yakınları ise çok sıkıntılı.

Bir anne diyor ki:

"Oğlum pozitif evde tek başına. Koku alma duygusu yok, kas ağrısı var, zaten nezle, öksürük ve ateşle başlamıştı, öyle şüphelenmiştik. Ben gelini ve iki torunumu yanıma aldım. Her gün muhtar bekçi ile geliyor; pencereden kafamızı çıkartıyoruz. 6 kişiyi sayıp gidiyorlar. Ama oğlum evde tek başına ona sadece bir kez ilaç getirdiler. Telefonla aranıyor, başka da arayan yok. Biz de karantinadayız, bir şekilde yemek gönderiyoruz ya da sipariş ediyor. Ama göndereni ya da parası olmayan ne yapacak?"

Ama en iktidar yanlısı Nagihan Alçı bile dünkü yazısında pozitif vakanın hasta sayısının 8 katı olduğunu yazdı!

Yani bin 500 hasta açıklanmışsa, en az 12 bin toplam kovid-19 pozitif kişi var. Kimilerine göre bu oran hasta sayısının on katı. Yani 15 bin kişi!..

Ama insanlar sanki hiç kovid-19 yokmuş gibi yaşamaya devam ediyor.

DÜĞÜN DERNEK TAM GAZ!

Sosyal medyada siyasiler, kalabalık toplantılarda dip dibe ve çoğunlukla da maskesiz fotoğraflarını yayınlıyor! Yine insanlar restoranlarda yaptıkları yemekli düğünlerden, özel gün kutlamalarından maskesiz, sosyal mesafesiz fotoğraf karelerini paylaşıp duruyor.

Koronavirüs yokmuşçasına!..

Oysa var. Hastanelerde sağlık çalışanları hastalanıyor, fabrikalarda işçiler; evden çıkmayan yaşlılar hastalanıyor.  

Bursa APTİV fabrikasında çalışan metal işçileri Erkan Tüccar ve Serdar Zengin ise birer gün arayla kovid-19'dan dolayı yaşamını yitirdi.

Aynı iş yerine koronavirüs denetimine giden iş yeri hekimi de trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Yine şehirde çok sevilen Savcı Özgür Kâtip Kaya da koronavirüsten vefat etti.

Dün CHP İl eski Başkanı Ertuğrul Akagündüz annesi için sosyal medyada plazma ilanına çıkmıştı. Neyse ki bulundu. Tanıdığım 6 aile kovid-19 nedeniyle karantinada. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, hastalara da şifa diliyorum.

YAŞ GÜNÜ YAPTI, AYNI AİLEDEN 42 KİŞİ KOVİD OLDU!

İş yerlerindeki duruma dair Bursa'daki bir iş yeri hekiminin sosyal medyada paylaştığı çok çarpıcı bir yorum var:

"Bizde de çok vaka oldu. Hemen hepsi 2,5 aylık fabrikanın çalışmadığı zamanda. Hepsi yakınlarından kaptı. Ailecek hastalandılar. Aynı müstakil apartmanda oturuyorlar.

Engelli işçimizi bile 3 ay işe getirmedik. Gezdiler. Deniz pikniği yaptılar ve kovid oldu 3 kişi birden. Gezip memleketlerine gittiler. Gecem gündüzüm kalmadı, temaslı takibi yapmaktan. Maske kullanmamak için direnenler mi dersiniz! İşe getirtmiyoruz, buluşuyor geziyorlar yanak yanağa selfie. Sonra kovid! Bir işçimizin kardeşi 1 yaşındaki çocuğuna yaş günü partisi yaptı. Aynı aileden tam 42 kişi kovid oldu. Şaka gibi! Şu an iki vakamız var yeni. Tam bitti derken. Hep birileriyle görüşüyorlar, kovid oluyorlar.

Fabrikada bütün alınabilecek önlemleri aldık. Vakamız çok olunca Sağlık Müdürlüğü denetlemeye geldi ve bize teşekkür etti. Ama çok buluşuyorlar kuzenler, kardeşler. Aile, akraba, arkadaş, komşu geziyorlar. Bir biz hasret kaldık çocuğumuza, ailemize. Aylardır görmüyorum ailemi!.."

Kovid-19'da çember giderek daralıyor... Koruyabildiğiniz kadar koruyun kendinizi... Henüz aşısı ve kesin tedavi eden ilacı yok. Maske, mesafe ve hijyen... Başka çaremiz yok!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.