Hava Durumu

Kutlucan ailesinden eğitime büyük destek

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 06:03

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, daha önce Mevlana Mahallesi'ne bir okul yaptırmıştı: Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu.

Şimdi de Ortabağlar mahallesinde babasının ve rahmetli annesinin adını taşıyan Şerif-Rabia Kutlucan Ortaokulu'nun tamamlayıp Türk milli eğitiminin hizmetine sundu.

Önceki gün Ortabağlar'da Kutlucan ve Kavaklı ailesinin yaptırmış oldukları okulların açılış töreni vardı.

Açılış törenine hem vatandaşların, öğrenci ve velilerinin,  hem de Bursa protokolünün katılımı yoğundu...

Bursa Valisi Yakup Canpolat, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı,  İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan,  Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç;

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, Kutlucan, okula adı verilen Şerif Kutlucan, Kutlucan ailesi ile Özgür Kavaklı ve Kavaklı ailesi ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri oradaydı... 

HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINILMADI

Nurettin Kutlucan açılış töreninde yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ricasıyla kaba inşaatı biten okulu tamamladıklarını anlattı ve şunları söyledi.

"Devletimizin her zaman yanında olduğumuzu bildirmek isterim. Eğitim bizim için en önemli konulardan biri. Bu okulun yapımında elimizden gelen desteği de verdik. Hiçbir masraftan kaçınılmadı. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Modern okullarla okumak herkesin hakkı.

Özel okullarda olmayan özelliklerin olduğu bir okul yaptık Burada bin 400 öğrenci okuyacak. Konferans salonu ve diğer ortak alanlarla birlikte yapıldı. Büyükşehir belediyesi 1 milyon 800 bin liralık taşımalı eğitim ücretini artık ödemeyecek."

Kutlucan, ekonomik sürece atıfta bulunarak buna karşın 7 milyon liralık bir yatırımı fedakârlıktan kaçınmayarak yaptıklarına değindi. 98 yaşındaki babası Şerif Kutlucan'ın 40 yıldır Ortabağlar'da yaşadığını vurgulayarak okulun Şerif ve annesi Rabia Kutlucan'ın adını taşıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ve "Devlete, millete, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi...

'MİLLET ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANACAK'

Bursa Valisi Yakup Canpolat şunları söyledi:

"Bizler 'Oku' emriyle başlayan bir inancın mensubuyuz. Geleceğe yönelik çocuklarımızın yerli, milli, manevi değerleri olan bireyler olarak yetiştirilmesi çok önemlidir. Burada Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Adile Naşit Anaokulu vardı, yıkıldı.

Yerine Nurettin Kutlucan ve Özgür Kavaklı'nın desteği ile yenileri yapıldı. Bilgi ve teknoloji çağında çocuklara iyi bir gelecek için iyi bir eğitim ortamı hazırlamalıyız. Okul sadece meslek sahibi yapacak bilgileri vermez. İnsan ilişkileri, hizmet ettiği toplumun milli ve manevi değerlerini aktarır. Öğretmenlerimiz çok önemlidir. 21. Yüzyıl Türkiye'sinde pek çok devlet okulunun imkanı özel okullardan iyidir. Hayırsever Nurettin Kutlucan ve Özgür Kavaklı 'ya teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimizin bu desteğinin iş adamlarımıza örnek olmasını diliyoruz. Millet sizleri şükran ve minnetle anacaktır. "

'SOKAKLARI ALTINDAN DÖŞESENİZ!'

Henüz 2,3 günlük bir belediye başkanı iken oradaki okulun temelini attıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Evdeki hesap çarşıya uymadı" diyerek okul inşaatını yarıda kaldığına değindi. Bu nedenle e muhtarlar, mahalle halkı ve okul aile birliğinin sürekli bir an önce bitmesi yönünde talepleri dile getirdiklerini, daha sonra Nurettin Kutlucan ile okulun bitirilmesi için konuştuğunu anlattı...

Ve şunları söyledi:

"Eğitim olmazsa olmazımız. Yarınlarımız olan evlatlarımızı iyi eğitmemiz gerekiyor. Sokakları altından döşesek kıymeti yok.

Yavrularımızı eğitmemiz gerekiyor. Yıldırım'da bir ortaokulu bizzat kendimiz yapıyoruz. Camilere tuğla verdi diye soruşturma geçiren belediye başkanları oldu. Hamdolsun şimdi cami de yapıyoruz, okul da. Spor salonları, okul konferans salonları, çevre düzenlemeleri yapıyoruz."

Şerif Kutlucan'a atıfta bulunan Aktaş "Hayırlı evlatlar anne ve babalarını unutmaz. Nurettin Kutlucan 98 yaşındaki babansın ve rahmetli annesinin adını verdi" dedi.

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"83 milyon nüfuslu çok önemli bir ülkeyiz. Akıllı, bilinçli, milli ve manevi değerleri olan, ülkesini seven gençlere ihtiyaç var. Özel okul ayarında pırıl pırıl bir okul hazırlandı. Nurettin Kutlucan'a ve Özgür Kavaklı'ya teşekkür ediyoruz..."

HAYIRSEVERLERİN YAPTIRDIKLARI OKULLAR

Kutlucan ve Kavaklı ailesine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger şunları söyledi:

"Çocuklara ve gençlere dokunmak hem bugüne hem de geleceğe yatırımdır. Bugün açılışını yaptığımız okulda yetişecek olan çocuklarımız bunun kıymetini bilecektir. Standartları yüksek bir okul yapılmıştır. Bu yıl hayırseverler tarafından Bursa'da 6 okul, 120 derslik yapıldı. 8 okul, 148 derslik inşaatı sürüyor. Bursa Türkiye'ne nüfus olarak 4'üncü, sanayide ise 2'inci bir şehir. Şehrin sanayisi ile işbirliğinde okul yapılması en büyük arzumuzdur."

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK DİYOR Kİ:

Şöyle bir söz var; "Adını hatırlayan en son kişi de öldüğünde hiç yaşamamış gibi olursun..."

İnsanın adını yaşatacak olan şeylerden biri de hayır yapmaktır.

 En hayırlı olan işlerden biri de eğitime, çocuklara, geleceğe yapılan yatırımdır... Yani okul yaptırmaktır...  Nurettin Kutlucan ve ailesi de Bursa'da iki okul yaptırarak bu şehrin çocuklarına, geleceğine sahip çıkmıştır.

Üstelik de kaymaz mermerlerin olduğu, filelerle olası kazanın önüne geçildiği, en kaliteli malzemenin kullanıldığı; sınıflarıyla, salonlarıyla, laboratuarıyla, bahçesiyle dört dörtlük bir okul yaparak...  Türk Milli Eğitimi'ne ve Bursa'ya hayırlı olsun.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk diyor ki:

"Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır."

"Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır."

"Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.