Hava Durumu

Murat Ünal'dan Mudanya projeleri

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 06:00

Mudanya Belediye başkan adayı Dr. Murat Ünal projelerini basınla paylaştı. BURFAŞ tesislerinde düzenlenen basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Selçuk Yılmaz da katıldı. 
Barkovizyon sunumu eşliğinde projelere yönelik bilgileri paylaşan Ünal, söze 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüne atıfta bulunarak başladı; Yeni Zelanda terör saldırısını kınarken "Beka meselesinin bugün de yarın da olacağını bilerek Mudanya Belediye Başkanlığı için yola çıktık" dedi...

Siyasi geçmişini özetleyen Ünal, 4,5 yıl önce AK Parti'ye katıldığını,  yönetim kurulunda İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını anlatarak şu bilgileri paylaştı:

"34 ay önce Mudanya AK Parti İlçe Başkanlığı'na atandım, daha sonra seçilmek suretiyle göreve devam ettim. 1 Aralık'ta ilçe başkanlığımızı İnci Söğütlü'ye devrettim hem MHP'nin hem de AK Parti'nin adayı oldum..."

"Mudanya'nın içinde bulunduğu durumdan çıkması için en az 5 yıllık sürede rehabilitasyonu gerekli" diyen Murat Ünal, Türkyılmaz'a atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Kataloglara proje olarak yazılan hiçbir şey yapılmadı. Kötü belediyecilik nedeniyle Mudanya'da huzur kalmadı. 13 gün sonra vatandaş Mudanya ile ilgili kararı verecek. Belediye başkanlığı adaylığımızın bir dip dalgası olarak taban hareketi haline geldiğini görüyoruz... Dükkânlar yıkıldı,  Emir Ali Usta'nın evinin mühürlendiğini gördük. Mudanya halkı değişim istiyor."

Geçen pazar günü Mudanya'da yaşanan trafik yoğunluğundan şikâyet eden Murat Ünal, trafiğe dair sorunları merkezi hükümet ve Büyükşehir iş birliğinde çözeceklerini söyledi.

SAHİL PARK VE KONSER ALANI

Murat Ünal'ın gündeme getirdiği projelerin ilki Sahil Park ve Konser alanı oldu... BURBAK tarafından geçici otopark yapılan 28 dönümlük alanda yüzde 80'i yeşil alan olan içinde lunapark, kafeteryalar, mavi beyaz balıkçı lokantaları, kayık denize iniş rampası, 600, 650 araçlık otoparkı olan bir park yapılacak.

Hükümet Konağı kaldırılacak ve yerine Mudanya Kent Meydanı yapılacak. Alanda Dernekler Yerleşkesi, kadınlar için hobi merkezi, 630 araçlık yer altı otoparkı olacak.

Mudanya Stadyumu kaldırılarak 12 dönümlük yerde yapılacak olan Halit Paşa Parkı'nda ücretsiz 1000 araç kapasiteli yer altı otoparkı, yürüyüş ve koşu alanları olacak.

Işıklı yolunun üstündeki 86 dönümlük alanda Mudanya Spor Vadisi olacak. Burada yeni Mudanya stadyumu, basketbol, voleybol, tenis, okçuluk, savunma sporları tesisleri ile yüzme havuzu olacak; trap tesisleri yeniden düzenlenecek...

Güzelyalı'dan Altıntaş'a giderken belediyeye ait 28 dönümlük yere 22 dönümlük makilik alan da katılarak 50 dönümlük alanda kapalı spor salonu, futbol, basket, tenis tesislerinin olduğu Gençlik Merkezi yapılacak.

Trilye'de 1000 araçlık kapalı otoparkın da olduğu Trilye Stadı hayata geçirilecek... TSK bünyesinde olan Arnavutköy sahili; sosyal tesislerin, kafeteryaların, dinlenme alanlarının olduğu Arnavutköy Halk Plajı olarak hizmet verecek.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Güzelyalı Marina; yat kulübü, kafe ve restoranların, halka açık yeşil alanların, konaklama ünitelerinin, tekne ve sandal bağlama yerlerinin olduğu; denizde 317, karada 150 tekne kapasitesi olan bir yenilemeye tabi tutulacak. Kumyaka'da da teknelerin bir, iki gün kalacağı marina olacak.

Yeni Hükümet Konağı Çanaklı Sosyal Tesisi; Rop Tepesi Rekreasyonu; sanayi siteleri şehir dışına taşınarak Ömer Bey Mahallesi'nde park; Yeni Mahalle'de ise Kapalı Pazar Yeri; Yeni Nikah Dairesi; Ömerbey'de Gençlik Merkezi; Karavanpark, Çadırkamp alanları; su altı turizmi ve amatör balıkçılık, okullara spor salonu; İkinci Bahar Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Hayvan Barınağı, Taziye Evi ve Aş Evi, Çocuk Evi ve Kreş yapılacak.

Murat Ünal "Cem Evi" yapacaklarını söyledi; tanıtım kitabında proje "Alevi Kültür Merkezi" olarak yer alıyor.

Farklı yerlerdeki otoparkların araç kapasitesinin 3 bin 400'ü bulduğunu söyleyen Murat Ünal, trafik sorununa uzun vadeli çözüm olarak ise Güney Çevre Yolu'nu gündeme getirdi; Trilye, Kumyaka üzerinden Aydınpınar Göynüklü'ye uzanan 200 milyon dolar maliyetli bir yoldan söz ederken...

"5 yılda yapamayacağımız, uzun vadeli bir projedir. Mudanya'nın, Trilye'nin hayatını kurtaracak projedir... Vadilerin doldurulmadığı İtalya'daki gibi viyadükler ve tünellerle ulaşımın sağlanacağı bir yol düşünülüyor" dedi...

Zeytinliklerde yapılaşma baskısının olup olmayacağına yönelik soruya ise "Yasal hakkı olan sınır kadar izin vereceklerini, taş ve ahşap ağırlıklı proje prototipi hazırlayıp zeytinlikleri konteyner kent olmaktan kurtaracaklarını söyledi...

Samanlı'dan Çevre Yolu'na geçerken, bölgenin kaçak yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kalacağı söylenmişti. Oralarda ev yoktu.

KÖRFEZ ENDÜSTRİYEL BALIKÇILIĞA KAPATILSIN

Trilye'den Armutlu'ya tüm körfezin endüstriyel balıkçılığa kapatılması gerektiğini savundu:

"Hem ülke balıkçılığını kurtaracağız, hem de Mudanya amatör balıkçılığın merkezi olacak. Açığa kanalizasyon deşarjı sadece Trilye'de kaldı. BUDO'yu hafta sonları Trilye'ye götüreceğiz. İnsanlar İstanbul'dan araçla gelmeyecek..."

Murat Ünal tüm bu söylediklerinin vaat değil taahhüt olduğunu, ilgili bakanlık birimleriyle yazışmalara çoktan başladıklarını söyledi...

Toplantıya katılmayan Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ile aralarında bir sorun olup olmadığına yönelik soruyu ise "Herhangi bir sorunumuz yok. Birlikte çalışıyoruz. Başka programı olduğu için bugünkü toplantıya katılamadı" diyerek yanıtlarken; "Yüzde 100 kazanacağız" mesajını verdi...


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.