Hava Durumu

Niş Kafe kapanırsa alayımıza yazıklar olsun!

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 06:00

Bursa'nın en özel kafetaryası Niş Kafe kapanma tehlikesiyle karşı karşıya... Daha geçen ay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Niş Kafe'ye konuk olmuştu... 

Niş Kafe Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde işletiliyor. Kafe'nin şefliğini down sendromlu Yavuz Beyazıt yürütüyor. Bursa'nın yüz akı projelerinden biri...

Toplam 127 özel öğrencinin 13 farklı branşta atölye eğitimi aldığı okulun mutfak bölümü öğrencileri, yemeklerin hazırlanmasına destek oluyor.

Okul Aile Birliği ve gönüllü anneler de bu Türkiye'nin benzeri okullar arasında tek olan Niş Kafe projesine destek veriyor.

 Kafetarya'nın sorumluluğunu ise Asiye Asal paylaşıyor...

Niş Kafe'nin sosyal medya sayfasında paylaşım yapan İremnur Asal şunları yazıyor:

"Niş Kafe neden önemlidir bilir misiniz; Niş Kafe özel gereksinimli bir evlada sahip ana babalar için önemlidir.

Çünkü ben öldükten sonra ne olacak kaygısı taşır bu aileler. Niş Kafe bu anlamda çocuklarımızla halkımızı kaynaştıran sosyal bir projedir.

Fırsat verildiğinde neler başarabildiklerini gösterebildiğimiz, sosyal ortamlarda nasıl davranacaklarını öğrendikleri bir mekandır.

Evleri gibi gördükleri mezuniyetten sonra bile barınabileceklerini bildikleri yuvadır. İş hayatıyla tanışmada bir adımdır.

Aynı dertten mustarip anneler için buluşup terapi olabildikleri alandır. Yani bizim için çok kıymetlidir çok özeldir.

 Türkiye'de okul bünyesinde tektir. Samimiyetle bugünlere gelmemize katkı veren tüm sivil toplum kuruluşlarına, mülki amirlerimize gönülden binlerce teşekkür. Birlikte daha nice yıllara..."

Ocak ayı içerisinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Niş Kafe'ye konuk olmuş ve Bursa kamuoyuna şu mesajı vermişti:

"Bir taraftan bu okullarımız hizmet verirken, beraberinde buralarda yetişen çocuklarınızın kabiliyetlerini, becerilerini farklı alanlarda sergilemesi ve bunun bir kazanca dönüşmesi gerekiyor.

Nilüfer İş Okulu'nda eğitim almış çocuklarımız ve anneleri burada Niş Kafe'ye hayat buldurmuşlar.

Özel çocuklarımızın eğitimle beraber bu kabiliyetlerinin ortaya çıkarılması için güzel bir mekan oluşturulmuş.

Tüm Bursalı hemşerilerimizden, Niş Kafe'yi ziyaret edip, bu güzel lezzetlerden tatmalarını, beraberinde iş okulu marifetiyle eğitim almış bu yavrularımızın becerilerini bizzat yerinde görmelerini istirham ediyorum.

 Ben bundan sonra da geleceğim. Bazı toplantılarımızı burada yapacağız. Bunun aynı zamanda sosyal sorumluluğun da gereği olduğunu düşünüyorum.

Burada emeği geçen okul idaresini, öğretmenleri, gönüllü anneleri ve en önemlisi özel çocuklarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum..."

NİŞ KAFE BULUŞMA VE TOPLANTI NOKTASI OLSUN

Şimdi 10 yıldır başta down sendromlu çocuklar olmak üzere engelli bireylerin toplumda ayakta durabileceğinin kanıtı olan bir sivil toplum imecesi Niş Kafe, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya...

Zira... Bir işletmenin ayakta durabilmesi için faturaları ödeyebilmesi, giderlerini karşılayabilmesi gerekiyor...
Türkiye'de son dönemdeki ekonomik sıkıntı pek çok kuruluşu etkiledi... Anlaşılan Niş Kafe de etkilenmiş görünüyor.
Şimdi...

Bursa'da onlarca kadına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu var. Hemşeri dernekleri, SİAD'lar var.

Çeşitli basın toplantıları ya da aylık buluşma toplantıları düzenliyorlar.

 Keza 15, 20 kişilik çeşitlik meslek mensuplarının, işyeri arkadaşlarının, dernek üyelerinin sık sık düzenlediği kahvaltı ya da yemek buluşmaları var...

İşte adres... Fethiye'de FSM Bulvarı Hastane alanının hemen üst tarafında Fethiye tarafında Niş Kafe var.

Ulaşımı kolay. Park sorunu yok. Sosyal medyadaki sayfaya girip sorumluluğunu üstlenen Asiye Asal'ın telefon numarasından ulaşabilirsiniz...

ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI

Keza FSM'ye yolu düşen herkese Niş Kafe'ye giderek bir çay, bir kahve için uğrayın. Tanışın. FSM'ye yolu düşmeyenlere de bu çok özel yere yolunuzu düşürün.

Şimdi dayanışma zamanı. Koskoca Bursa, bir Niş Kafe'ye mi sahip çıkamayacak... 
Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem olmak üzere kent yöneticilerinin de Niş Kafe'nin kapanmaması yönünde destek vereceklerini düşünüyorum.

Zira burası özel çocuk ve gençlere gelecek vadeden, ailelerinin çabasıyla 10 yıldır ayakta durabilen bir kuruluş...

Bu çocuklar, bu gençler hepimizin... Onların ailelerinin yaşadığı zorlukları, kaygıları bilmek, anlamak lazım. En çok da yazının en başında paylaşımını aktardığım İremnur Asal'ın dediği gibi; "Ailelerin en büyük derdi, bizden sonra ne olacak?' kaygısını!  Biraz empati!

 Niş Kafe, ailelere işte o yakıcı soruya yanıt oluyor...

Koskoca Bursa bir Niş Kafe'yi mi ayakta tutamayacak? Eğer kapanırsa, hepimize alayımıza yazıklar olsun...

Ama umutluyum. Son yıllarda git gide artan bir iyilik hareketi var şehrimizde. Bir şekilde Niş Kafe'ye de bulaşacağını düşünüyorum.

KENT KONSEYİ RESSAMLARI 8 MART SERGİSİ

Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Tayyare Kültür Merkezi'nde Cemal Nadir Salonu'nda sergi açtı. Çalışma Grubu'nun Başkanlığını ressam Ümran Topsakal yürütüyor.

 Açılışına gidemedim. Ama sergiyi ziyaret ettim, içim açıldı. Sanatın her dalı insanı güzellikle, iyilikle buluşturur, geliştirir, başka boyuta taşır. Sergide 59 sanatçının 67 eseri sergilenmiş.  Keçe sanatçısı Şermin Mutlu ile ressam Nurdan Düzgündikiş oradaydı.

Nurdan Düzgündikiş, Kent Konseyi'nin resim sanatını Bursalılarla buluşturduğunu anlattı "8 yıldır yağlıboya, toz pastel ve karakalem çalışıyorum. Pedagogum, daha önce özel eğitim alanında çalışmıştım" dedi.

Daha önce özgün makine nakışı çalışmalarıyla tanıdığım Şermin Mutlu ise keçe sanatını başka bir boyuta taşımış. Sergide yer alan çok boyutlu çalışmalarından birinde siyah tütülü bir balerin var ve sanki uzay boşluğunda dans ediyordu. Doğru duyumsamışım, Şermin Mutlu eserin adının dört boyuttan biri olan zaman olduğunu söyledi.  Bugüne dek 27 karma, 50'ye yakın da kişisel sergi açtığını anlattı.

TKM'de sergilenen tüm eserler takdire değerdi. Başta Ümran Topsakal olmak üzere Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu'nu kutluyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.