Hava Durumu

Parti içi tartışmaları bitiren başkan: Davut Gürkan

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 06:00

YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü İbrahim Öge, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut, Yazı İşleri Müdürü Nurullah Nuri Yavuz ve köşe yazarlarından oluşan bir heyetle AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ı ziyaret ettik...

22 Aralık 2020 tarihinde yapılan AK Parti İl Kongresi'nde, Davut Gürkan İl Başkanı seçilmişti. Şunun şurasında 3 aydan beri İl Başkanlığı görevini yürütüyor. Oldukça kısa bir süre...

Şimdi... CHP'de parti içi muhalefet oldukça yüksek seslidir; hele de sosyal medya var olduğundan beri ipin ucu hepten kaçmış durumda.

Velhasıl parti içi muhalefete CHP'den alışığız; İYİ Parti kurulmadan önce MHP'de de parti içi muhalefetin sesi duyulur olmuştu.

Ancak AK Parti'de parti içi çekişmeler genelde fısıltı düzeyinde gerçekleşir, hiçbir zaman yüksek tonda yaşanmazdı. Son dönemde, AK Parti Bursa teşkilatında alışılmadık düzeyde, sosyal medyanın yanı sıra medyaya da yansıyan sert bir parti içi çekişmesine tanık olduk!

Ancak Davut Gürkan İl Başkanı seçildikten kısa bir süre sonra sosyal medyaya yansıyan parti içi sert tartışmalar, eleştiriler bıçakla kesilir gibi kesildi!..

Mutlaka pek çok iş üretiyordur ama partisi açısından en hayırlı ve başarılı hizmeti budur...

Davut Gürkan İl Kongresi'nde ve hemen akabinde birlik ve beraberlik mesajı vermişti. Siyasi partilerde seçilen başkanların bu tür mesajlarına çok alışığız.

Herkes partisi bazında birlik ve beraberlikten dem vurur ama kısa sürede varsa diğer adaylara ya da kendisinin adaylığına karşı çıkanlara tavır alır, dışlar hatta tasfiye eder.

Yani birlik ve beraberlik lafta kalır. Davut Gürkan kimseyi dışlamadı, tasfiye etmedi ve sahiden de AK Parti Bursa teşkilatında önemli ölçüde birlik ve beraberliği sağladı, parti içi çekişmelerin önünü aldı ve partisine ivme kazandırdı.

Başkan Gürkan'a bunları sorduk şunları anlattı:

"Bizim bütün derdimiz, ana felsefemiz AK Parti'ye gönül vermiş bir kişiyi bile dışarıda bırakmamak. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren hizmet vermiş herkes değerli.

Bizim için 'şucu ya da bucu' yok. AK Parti'ye hizmet etmiş milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları, belediye başkanları hepsi bizim için önemli. Dünyada 19 yıldır tek bir partinin iktidarında demokrasiyle yönetilmiş başka bir ülke yok!

Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi AK Parti'nin kuruluşundan bu yana kim hizmet ettiyse, kuruculardan başlayarak hepsiyle istişare ettik. Yönetim Kurulumuzu oluştururken de buna dikkat ettik. Partiye emeği geçen herkes bizim için önemlidir..."

DÖVİZ KURUNDAKİ ARTIŞ

Malum Merkez Bankası Başkanı görevden alındı; İstanbul Sözleşmesi feshedildi ve dolar 21 Mart'ı 22 Mart'a bağlayan gece kelimenin tam anlamıyla fırladı! Asya borsalarında Türk parası hızla değer kaybetti ve bir ara dolar 8,340 liraya yükseldi. Döviz ve altın fiyatlarındaki dalgalanma gün boyu sürdü. Başkan Davut Gürkan'a bu yakıcı gündemi de sorduk şöyle yorumladı:
 

"İl siyaseti ile genel siyaseti ayırmak lazım. Kasım ayında da eylül ayında da Türkiye'ye karşı bu hareket yapılmıştı.

Biz de kendi politikalarımızla cevap veririz. Salgına rağmen yatırım yapan, büyüyen nadir ülkelerdeniz.

Almanya yüzde 35 gerilerken Türkiye 1,8 ile büyüyen 3 ülkeden biri. 'Her ülke bağımsız olacak' diyorlar ama rahat da durmuyorlar! Biz kendi ekonomimizle, politikalarımızla gereğini yapacağız..."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshini sordum Davut Gürkan'a; tüm AK Partililerin söylediği şeye eşcinsel içeriğe, Türk aile yapısına uymadığına, sözleşmeye imza koyup da uygulamayan ülkelere atıfta bulundu. Türk aile yapısına uymadığını söyledi...

Belli bir kesimin şimdi de 6284 sayılı Yasa'nın iptali ve CEDAW sözleşmesinden çıkılmasını gündeme getirdiğini anımsattım. Bunların da kaldırılıp kaldırılmayacağını sordum; Başkan Gürkan, şöyle bir cümle kurdu; "Biz Cumhuriyet değerlerine bağlıyız... Bizim kadınlara verdiğimiz haklardan geri adım olmaz. Hatta daha geliştirilir. Bizim zaten sivil Anayasa'da bu da korunacaktır... Bizim her canlıya yönelik hassasiyetlerimiz belli."
 

YUNUSELİ HAVALİMANI BELEDİYENİN DEĞİL!

Yerel yönetimlere yönelik soruları yanıtlarken birlik ve beraberlik mesajını yineledi:

"Hem il hem ilçe teşkilatları, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla istişare ediyoruz; biz bu şehre ne katarız?.. Bu şehirde yaşıyoruz. Şehre hizmetle yükümlüyüz.

Vatandaşa en iyi ulaşabilmenin yolu belediye hizmetlerinden geçer. Biz bu şehrin değerleri, ortak vicdanı üzerinde Bursa halkının talepleri doğrultusunda bunları yapmaya hazırız."

Ve Yunuseli Havalimanı'nın akıbetini de sorduk; şöyle yanıtladı:

"Yunuseli Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aittir. Askeriye'nin de mülkiyetinde olan yerler vardır. Muhalefetin yanlış yönlendirme yapmasını doğru bulmuyorum. Henüz ortaya çıkan bir şey yok. İlgili bakanlık ile görüşmelerimiz sürüyor. Biz de Bursa'ya değer katan bir yer olmasını istiyoruz..."

SİYASİ NEZAKET

Başkan Davut Gürkan, diğer partilerle iletişim konusundaki soruyu cevaplarken oldukça ilginç bir örnek verdi.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca'nın Türk Telekom ile ilgili iktidar partisi yetkililerine teşekkür eden tweet'ine atıfta bulunarak, "CHP İl Başkanı'nın yapıcı tavrına biz de teşekkür ettik. Bu bir siyasi nezakettir. Muhalefetin genel politikası yanlışsa biz gereken cevabı veririz!"

DEVA ve Gelecek Partisi'nde ise seçim sathı mailinde çözülmeler olacağını vurgularken, Bursa'daki AK Parti üye sayısının 393 bin 700 olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Her yıl bir önceki dönemdeki üye sayısını artırıyoruz. Genel Merkezimiz 50 bin üye hedef koymuş 55 bin üye yapılmış. Bu yıl bunu da aşacağız..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.