Hava Durumu

Türkiye Kamu-Sen'den kırmızı ve sarı kart!

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 06:00

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına şube başkanları ile üyeler de katıldı.

 Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut tarafından yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü eski Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker kayırmacı tavrı nedeniyle düdük çalarak protesto edildi, temsili sarı ve kırmızı kart gösterildi.

Türkiye Kamu-Sen'in 27 yıllık sendikal mücadelesine ve hak arama ilkelerine atıfta bulunan İbrahim Bulut "Kuruluşumuzdan itibaren tüzüğümüzde yer alan ana ilkeler doğrultusunda önce ülkemiz, diyerek üreten, yol gösteren, hak eden, ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırmış bulunuyoruz...

Bu doğrultuda yönetici ve üyelerimizle bir aile bütünlüğü içinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği, tüm çalışanların ezilmişliğine son vermek, hak hukuk ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz" dedi.  

"LİYAKAT" VURGUSU

Türkiye Kamu-Sen'in Türkiye'nin yaşadığı zorlu süreçte milli birlik ve beraberlik adına çok çilelere katlandığını, sabrettiklerine vurgu yapan Bulut şunları söyledi:

"Fakat memleketi yönetenlerin ısrarla birlik ve beraberlik vurgusunu yapmasına rağmen, kamuda halen ayrımcılık, baskı, adam kayırmacılık ve liyakati esas almayan uygulamalardan vazgeçmediğini görüyoruz... Belirli bir zümrenin menfaatine olan ve kamuya hiçbir fayda sağlamayan bu politik tavrın Türkiye'de nelere neden olduğunu çok acı tecrübeler yaşayarak gördük..."

Siyasetten beklentilerinin kamudaki ayrımcılığa, adam kayırmacılığa son verilmesi olduğuna vurgu yapan Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Madem ki bu trende hepimiz varız, hepimiz bu devletin çalışanıyız; öyleyse eşitlik ve liyakat ilkelerine göre kamu dizayn edilmelidir. Lakin bugün gelinen noktada yaşadığımız olaylar ve devam eden uygulamalar da göstermiştir ki beklentilerimiz tüm iyi niyetimize rağmen karşılıksız kalmaya devam etmektedir..."

'MEMUR- SEN'E ÜYE OL GEL!'

Ardından da kısa bir süre önce yaşanan bir olayı paylaştı.

"Kısa bir süre önce Türkiye Kamu-Sen üyesi sendika temsilcisi arkadaşımızın eşi Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki şirketlere iş müracaatında bulundu.

Görevli arkadaşlar üyemiz ve eşini Büyükşehir İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na yönlendirdi. Oradaki görevli personel, müracaat belgelerini teslim aldığı sırada arkadaşımızın kamu çalışanı olduğunu öğrenince sendika üyesi olup olmadığını sordu.

Arkadaşımız Türkiye Kamu-Sen üyesi olduğunu söyleyince 'O zaman kusura bakmayın. İnsan Kaynakları Daire Başkanımız Memur-Sen üyesi olmayanların başvurularına sıcak bakmıyor' dedi ve arkadaşımızın eşine belgeleri iade edildi. Aynı görevli, sendikamız üyesi ile iş arayan eşini odadan uğurlarken, 'Eğer sendikanızı değiştirirseniz konuyu tekrar görüşebiliriz' dedi!"

Sorunun bu kadarla kalmadığını anlatan İbrahim Bulut, eşi Büyükşehir şirketlerine iş başvurusunda bulunan Türkiye Kamu-Sen üyesinin ertesi gün işine gittiğinde kendisine sarı zarf içerisinde Memur-Sen üyelik formu ile matbu Türkiye Kamu-Sen istifa belgesi bırakıldığını anlattı...

Numan Şeker'in yıllarca Memur-Sen il temsilciliği yaptığını anımsatan İbrahim Bulut şunları söyledi:

"Biz kendisinin sendikadaki görevinin bittiğini düşünürken, meğer o makamdan aldığı güçle sendikacılığı farklı bir boyuta taşımış.
Yetkililere sormak istiyorum; Sayın Şeker'in Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladığı tarihten bu yana işe alınan akrabası ya da yakını var mıdır?

Eğer varsa yakınlık dereceleri nedir ve hangi unvanlarla göreve getirilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve belediyelere bağlı iştiraklere iş başvurusunda bulunmak ya da çalışmak için illa ki malum sendikaya üye olmak ya da birilerinin tanıdığı olmak mı gerekiyor?

Bu belediyelerde Bursa halkının hakkı yok mudur? Bursa'da belediye ve iştiraklerinde kimlerin çalışacağına malum sendikanın yetkilileri mi karar veriyor? Türkiye Kamu-Sen olarak böyle bir durumu kabullenmemiz mümkün değildir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bu konuda göreve, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Numan Şeker'i derhal istifaya çağırıyoruz!.."

DANIŞTAY KARARINA RAĞMEN İADE YOK!

2017 yılında yürürlüğe giren ve 2018-2019 yıllarında toplu sözleşme imzalayan sendikanın üyesi olmayan çalışanların toplu sözleşmeden yararlanabilmesi için, yetkili sendika üyesi olanların iki katı kadar sendika sosyal denge sözleşmesi aidatı alınması öngörülmüştü. Türk Yerel Hizmet-Sen'in açtığı yürütmeyi iptal başvurusunu nihai olarak görüşen Danıştay 11. Dairesi yürütmeyi durdurdu.

İbrahim Bulut diyor ki:

"Bu karar yerel yönetimlere tebliğ edilmesine ve tarafımızdan yapılan başvuru ve uyarılara karşın hâlâ uygulamaya konulmadı. Şimdi önce malum sendika yöneticilerine sormak istiyorum. Yerel yönetim çalışanlarının çözüm bekleyen yüzlerce sorunu varken, her şeyi çözdünüz de sıra sözleşme aidatına mı kaldı? Artık memurun cebinden elinizi çekmeniz gerektiğini anlamadınız mı?"

Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan bu konuları konuşmak üzere randevu talep ettiklerini ancak geri dönüşün olmadığını söyledi.

Öte yandan merak edip sordum... Türkiye Kamu-Sen üyelerine sosyal denge tazminatını mahkeme kararından sonra geri ödeyen belediye var mıydı?

Yanıt çok çarpıcıydı... Osmangazi Belediyesi zaten hiç kesmemiş. Nilüfer kesilen paraları üç taksitte geri ödemiş. Bir de işin ilginç yanı, bir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BUSKİ mahkeme kararına uyarak aidatları geri ödemiş...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.