Hava Durumu

Türkyılmaz "Ben kavga etmiyorum ki!"

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 06:00

YeniDönem gazetesini ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz önemli açıklamalarda bulundu...

Türkyılmaz'a sorduğum sorulardan biri de "Büyükşehir Belediyesi ile kavgayı sürdürecek misiniz?" oldu; "Ben kavga etmiyorum ki; hakkımızı alıyoruz. Hakkımızı hukuk yoluyla arıyorum. Gidiyorum mahkemeye hakkımı alıyorum" diyerek yanıtladı.

Başkan Türkyılmaz "eleştiriye açığız, dost olan eksiği söyler. Eleştiri de öz eleştiri de güzeldir. Yeter ki art niyetli olmasın" diye konuştu...

Mudanya Belediyesi'nin 17-18 Nisan'daki Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacağını da açıklayan Türkyılmaz, bunda tarihi değerlerin korunmasına yönelik yaptıkları çalışmalar ile Birlik'ten üst üste aldıkları ödüllerin etkili olduğunu söyledi...
Peki, Mudanya'da 82 üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin kongre ve çalıştaylar şeklinde sürecek etkinlikleri için yeterli salon var mıydı? Uğur Mumcu ve Trilye Kültür Merkezi ile Montaina Otel'in salonlarına işaret etti. Bu konuyla ilgili çalışmaları yürütmek üzere bir heyet görevlendirdiğini anlattı...

Taş Mektep böyle toplantılara uygun olabilir miydi? Dolayısıyla da gündeme Taş Mektep ile Yıldıztepe projesi geldi. 

TAŞ MEKTEP BİTİYOR; YILDIZTEPE'DE İNŞAAT BAŞLADI

Başkan Türkyılmaz şunları söyledi:

"Taş Mektep'te sona gelindi. Birkaç ay sonra bitecek. Ama orası böyle toplantılara uygun değil. Orada Kent Müzesi olacak. Yaz Okulu açılacak.

Ayrıca, Köy Enstitüsü örneğinde olduğu gibi çeşitli eğitim çalışmaları hayata geçirilecek. Orası bir kültür binası olacak.  Yıldıztepe'de 1. Etap ihalesi yapıldı. Üçte biri bitti. Altyapı olarak çürük zeminler güçlendirildi, fore kazık çakıldı. Birkaç ayda üst yapı çıkar."

MARMARA DENİZİ'NDEKİ KİRLİLİK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlikliler günlerdir ilçede kurulacak olan kimyasal üretim tesisine tepki gösteriyordu...

Başkan Türkyılmaz da Gemlik'e yapılacak tesisin Mudanya'yı da etkileyeceğini belirterek tesisin kurulmasına itiraz etmişti. Marmara Denizi'nde yaşanacak kirlilikten Mudanya'nın da etkileneceğinden hareketle Gemlik'teki kimyasal tesise tepki gösterdiğini söyledi.

Ardından da ekledi:

"Ben yıllardır bir öneriyi gündeme getiriyorum. Marmara'ya kıyısı olan belediyelerin bir araya gelerek bir platform oluşturmasını öneriyorum. Marmara'da kirlilik, canlılık, deprem riski, kentsel dönüşüm gibi konularda bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Marmara Denizi temiz olursa, Antalya gibi turizm açısından bir çekim merkezi olur.  Mudanya'nın Trilye'den sonra Eğerce, Eşkel gibi çok sayıda kumsalı var. İstanbul da dâhil olmak üzere Marmara'ya kıyısı olan tüm il ve ilçelerle iş birliğine gitmemiz lazım."

Öneriyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da götüreceğini anlattı ve "Burada particilik olmaması lazım. Tarihi Kentler Birliği güzel bir örnektir" dedi.

SPOR VADİSİ YAPACAKTIK, OLMADI!

Başkan Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin, Mudanya Stadyumu'nun altını ücretsiz otopark üstünü de yeşil alan olmasına yönelik projeyi ise şöyle değerlendirdi:

"Stadyum, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, işletmesi de bize aitti. Büyükşehir'e devredildi. Çimlerini bile biz kestik. Mudanya'da Büyükşehir yok. Yüzme havuzu gitti.  İlaçlama savcılığa taşındı. Şimdi stadyumu otopark yapıyorlar.

Benim Mudanya Belediye Başkanlığı adaylığımda ilk açıkladığım projelerden biri Mudanya Spor Vadisi, diğeri Eğitim Vadisi'ydi. Sadece stadyum ve futbol değil, tüm sporların yapılacağı, piknik alanlarının, sosyal tesislerin olacağı bir projeydi. 

Hazine'nin 98 dönümlük bir yeri vardı, ama Hazine orasını Avcılık ve Atıcılık Kulübü'ne tahsis etti. Mevcut stadyumu da altı otopark ve üstü park olmak üzere yaşam alanı yapacaktık."

Trilye stadyumunun bitme aşamasında olduğunu, dere ıslahının tamamlandığını anlattı.

MUDANYA'YA HAFİF RAYLI SİSTEM GİDERSE

Başkan Türkyılmaz Zeytin Dalı projesinden söz etti; "Donanımlı ambulansımız, hastabakıcı ve hemşirelerimizle hizmet veriyor. Zeytin Dalı projesi kapsamında Mudanya'da 30 bin ev tarandı. Kronik hastalar, kemoterapi gören hastalar, engelliler hepsi tarandı.

'Kimsesizlerin kimsesi olacağız' demiştik. Hayata geçirdik. Kemoterapi günleri belli, hastalar evlerinden alınıp hastaneye tedaviye götürülüyor..."

Mudanya'ya hafif raylı sistemle ulaşım konusunda ise tereddütlüydü:

"Mudanya'nın şu anda nüfusu 95 binin üzerinde. 200 binin üzerinde insan yaşıyor. 72 bin hareketli su abonesi var.

Yazın nüfus 400 bini geçiyor. Metro ya da tren Mudanya'nın sabit nüfusunu 400 bine çıkarır. Sağlık alanları, kent içi ulaşım, yeşil alan, o nüfusa yetecek okul gibi ihtiyaçların karşılanması lazım."

Özetle hafif raylı sistemin yapılması halinde gelecek olan nüfusu Mudanya'nın mevcut altyapısının taşıyamayacağını söyledi...

MUDANYA CEM EVİ

Başkan Türkyılmaz'ın YeniDönem gazetesini ziyaretinde gündeme gelen bir diğer konu ise Mudanya Cem Evi oldu; bu konuda şunları söyledi:

"Mudanya Belediyesi'nin yasal olarak cem evi yapması mümkün değil. Her türlü desteği vermişiz. Çok güzel 5 katlı bir bina için 29 yıllığına yer tahsisi yaptım. Göynüklü, Çağrışan ve Güzelyalı planları iptal edilince, orasının da ruhsatlandırması kaldı. 'Hafriyatını alırız' dedik.  Sponsor da temelini atacaktı. Devam edeceklerdi. Bunun haricinde bir şey yapmamız mümkün değildi..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.