Hava Durumu

Uğur Sertaslan: '5 yıl önce çalışmaya başlamıştım'

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 06:00

CHP eski milletvekillerinden Abdullah Özer, Yahya Şimşek, İlhan Demiröz ve Yüksel Aksu ile eski PM üyelerinden Güler Buğday, Ali Nihat Irkörücü, eski il Başkanı Şahin Gencal ve mevcut PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli 'den oluşan CHP Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı ziyaret ederek başarılar diledi.

Başkan Mehmet Uğur Sertaslan'ı kutlayarak "Hayırlı olsun" diyen Güler Buğday şunları söyledi:

"Doğru insanlar doğru zamanlarda aday olduğunda partimiz de yoksulun, mağdurun yanında olduğunda başarı geliyor. Çok emek sarf ettiniz. Çok zor günlerden geçiyoruz. Sizlerin belediyecilikte sosyal ve kültürel hizmetlerle yoksullara, kadınlara, çocuklara sahip çıkması önemli."

Heyet adına Diyarbakır'dan getirilen özel kupayı Sertaslan'a hediye eden Güler Buğday, "Sizlerin gönül köprüsü kurmanızı arzu ederim" dedi. Buğday  insanları ötekileştiren zihniyetlere karşı barışa ayna olunmasını, bunun da yerel yönetimlerden başlamasını temenni ederek şöyle konuştu:

 "Güzel, olumlu, halktan yana, temiz siyaset yaparak ismi bir şeye karışmadan döneminizi tamamlamanızı diliyoruz. Biz eskiler heyeti sizin bu yöndeki çalışmalarınızın yanında olacağız..."

SÖYLEDİKLERİMİZİ İSPATLA YÜKÜMLÜYÜZ

Gemlik Belediye başkanı  Mehmet Uğur Sertaslan ise kısa bir Gemlik özeti yaparken en çok Gemlik zeytininin üzerinde durdu.Ardından da şunları söyledi:

"Belediyenin borçları var. Biz borçtan korkmayız.  Ama biz barışı ve huzuru tesis edemezsek hiçbir şey yapamayız. Toplum ikiye ayrılmış. En önce belediyede rövanş beklentisi içerisinde olan partililerimize iş düşüyor. 23 Nisan'ı ve Ramazan'ı ağız tadıyla kutlayalım. Çoban ateşini yakalım. İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu da aynı şeyleri söylüyor.

 Biz söylediklerimizi ispat etmekle yükümlüyüz. Kötü bir şey yaparsak benden sonra gelen arkadaşlara da kötü bir miras bırakmış olunacak. Büyükler gençlerin önünü açacak. Gençler de kendini geliştirecek. Hepiniz beni tanıyorsunuz... Siyasette ilk günlerdeki gibi değilim. Ben fidandım, eğdiniz, büktünüz, eğirdiniz, ağaç oldum, dal oldum."

ÇARŞAMBA GRUBU

Sertaslan seçim çalışmalarına 5 yıl önce başladıklarına dikkat çekti:

"5 yıl önce Çarşamba grubu oluşturduk, Kendimizi geliştirdik, gençleri, akademisyenleri kattık.  50'den fazla toplantı yaptık. Eski Çankaya Belediye Başkanımız gibi isimleri ağırladık;  ortak hedefte bir araya geldik. Bu toplantıları çok da kamuoyuna duyurmadık. İstanbul Çevre düzeni planında yer alan Haluk İyidoğan'da geldi, tarımda Gökhan Günaydın da.  O toplantıda edindiğim bilgiler şimdi işime yarıyor. İstanbul İl Çevre Düzeni Planı'nda Gemlik'in yerini biliyorum."

KURULLARDA ADAYLIK İSTİFASI OLMADI

Adaylığının Çarşamba Grubu'nun yanı sıra İlçe yönetim, kadın ve gençlik kollarında da tartışıldığını anlatan Sertaslan ""Kurullarda teşekkürü hak eden 32 insan var. Biri bile meclis üyesi olmak için istifa etmedi. Belediye Başkanlığı çalışmalarında destek vermek için devam ettiler.  İlçe kuruluma, size 2 ay görev, dedim. Ölçülmüş, 3 aylık saha çalışması olmuyor. Kabul ettiler. Yüzüyle partinin eşleştiği biri olmadan her yerden, MHP'lilerden de, Ak Partililerden de oy almam lazımdı. Erken yola çıkmasaydım, hayatta olmazdı. Biz 5 yıl önce yola çıktık. Şimdiden de 5 yıl sonrası için çalışmaya başladık" dedi.

CHP'DEN TEK KADIN ÜYE GEMLİK'TEN

Başkan Sertaslan'ı  Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki  CHP'li tek kadın üyenin (Arzu Karataş) Gemlik'ten olması nedeniyle kutlayan Güler Buğday ise  genel başkan yardımcısı kadın olan bir partide belediye meclis üyeliklerindeki kadınların bu kadar az olmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Uğur Sertaslan  Gemlik'te ilk kez bir kadın başkan yardımcısı olduğunu anımsatarak "Çok çalışkan bir arkadaşımız Zeynep Akış Serintürk'ü başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Kendisi aynı zamanda, jeoloji mühendisidir. Gemlik depremle anılıyor, gereğini yapmak lazım" dedi.

MASA O KADAR BOŞ Kİ!

Şahin Gencal ise yıllar sonra Gemlik'e sosyal demokrat anlayışı getirdiği için Sertaslan'a teşekkür ederken, Fatih Mehmet Güler'e de geçmişte büyük haksızlık yapıldığını anımsatarak "Gemlik sizi seçerek o noktayı aştı. Yeni nesil belediyecilik anlayışı içinde ya kimsenin yapmadığını yaparak ya da herkesin yaptığının en iyisini yaparak başarıya ulaşabilirsiniz" diye konuştu.

Sosyal belediyecilikte çok iyi bir ekibe sahip olduğunu anlatan Uğur  Sertaslan CHP Genel  Merkezi'ne yurt ve kreş gibi alanlarda sorumlulukları olduğunu anımsatarak "Gemlik'in zeytinini korumamız lazım. 413 kilometrekarelik arazi zeytinlik. Çiftçi belediyeciliği hayata geçireceğiz. Rüzgar gülü gündemimizde. Masanın üstü o kadar boş ki, ne koysam görünecek... "

Ardından da makam arabaları gündeme geldi;

"Kendi aracımla belediyeye gidip geliyorum. Geçen gün abim istedi, onun arabası tamircideymiş 3 gün aldı. Makam arabasının önüne bindim, otobüs duraklarında bekleyen yolcuları aldım. Gemlik yüzü gülen belediye başkanını özlemiş. Bunu yapmak için para pul lazım değil. Şimdi protokol ziyaretleri bitsin, sokağa çıkacağım. Ben sokaktan, insanlardan besleniyorum..."

23 NİSAN'DA BAŞKAN ; ENEZ ÇELİK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan seçim çalışmaları yaparken amcasının kahvesine gelen 11 yaşındaki bir çocuğun kendisini dikkatle dinlediğini  ve söz istediğini anlattı:

"Çocuk dikildi karşıma 'Bu dünyada her şey ticaret olmaz.  Cocukların sportif gelişimi için ne yapacaksın?' dedi. Ben de 'belediyenin temel görevi bu. Söz vermiyorum, hemen yapamayabilirim, belediyenin borçları var' dedim ve özellikle ilgilendiği bir spor dalının olup olmadığını sordum; futbol olduğunu, çalışacak saha bulamadıklarını anlattı..."

Başkan Sertaslan o gün Enes'e başkan olduğu takdirde, 23 Nisan'da onu başkanlık koltuğuna oturtacağına dair söz verdiğini anlattı... 

Ardından da Gemlik TSO Gazi Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Enes Çelik, öğretmenleri, ailesi ve okul müdürü ile birlikte geldi ve Belediye Başkan koltuğuna oturdu. Çelik,  Özel Kalem Müdürü Kemal Atan'a taleplerini iletti. Çelik'in talepleri arasında okuluna kapalı spor salonu, müzik salonu, ağaç ve çiçeklerle çevre düzenlenmesi ve kütüphane de yer aldı.  Güler Buğday ise ziyaretçi heyeti ve kendi adına  Çelik'e kütüphane için kitap desteği yapacağına söz verdi.

Enes Çelik yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk bayramına sahip çıkacaklarına ve  emaneti gelecek kuşaklara taşıyacaklarına söz verdi; birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.