Hava Durumu

ÜLKEV 'Hedef üniversite'

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 06:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 06:10

Kasım 2018'de faaliyete geçen Ülküm Eğitim Vakfı (ÜLKEV) kurucu yönetim kurulu üyeleri YeniDönem gazetesini ziyaret etti.

ÜLKEV heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, Başkanvekili Timur Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Kumru, Ali Vatansever ve Asuman Kurt Öge ile mütevelli heyeti üyesi Ali Erhan da yer aldı. (Diğer yönetim kurulu üyeleri ise sırasıyla şöyle; Ali Musa Uzun, Fevzi Şen, Ali Musa Uzun, Şerife Çetin, Ahmet Yurtoğlu.)

Ülküm Eğitim Kooperatifi'nin de kurucuları arasında yer alan Mehmet Aydın vakıf algısının daha farklı olduğundan hareketle ÜLKEV çatısı altında bir araya geldiklerini, süreç içinde iktisadi teşekküller aracılığı ile her iki kuruluşun iş birliğine gidebileceğini söyledi...

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkesini, vatanını seven, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, Atatürk'ü seven nesiller yetiştirmek ve bu yöndeki milli eğitim politikalarını desteklemeyi hedefliyoruz. Anaokulundan itibaren eğitimi desteklemek de ana hedeflerimiz arasında..."

Aydın, üniversitede öğrenim gören kız öğrencilere katkı verileceğine değinirken "Nihai hedefimiz ise üniversite kurmak" dedi...

Ardından da ekledi:

"Önümüzdeki yıl anaokulu ve kız öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. 5 yıl içerisinde her yıl bir eğitim kurumu kurmayı ve 5 yılın sonunda üniversite kuruluşunu konuşuyor olmayı istiyoruz.

İhtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar da amaçlarımız arasında. Bursa'daki dinamik gücümüzle hedeflerimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla kendi binalarımızı yapacağımızı öngörüyoruz. Ön istişarelerle yola çıktık. 40, 50 kişilik bir istişare heyetimiz var. Bir kısmı mütevelli heyetinde de yer aldı..."

Başkan Mehmet Aydın ÜLKEV'in Türkiye çapında şubeleşeceğini de söyledi.

ÜLKEV AKADEMİ

ÜLKEV'in 2019 yılı planları arasında ÜLKEV Akademi'nin kurulması ve akademi bünyesinde bilim, fikir, müzik, spor, folklor, satranç, edebiyat, doğa, çevre, izcilik ve tiyatro gibi alanlarda topluluklar oluşturarak gençlerin gelişimine katkı sağlanması da yer alıyor.

Yine ÜLKEV Akademi'nin gündeminde yabancı dil, hızlı okuma, beden dili, etkili iletişim, motivasyon, hızlı ve kavramsal problem çözme teknikleri ve zihinsel gelişim alanlarında kurs ve seminer düzenlenmesi; fikir, tarih ve edebiyat konferanslar, resim ve fotoğraf sergilerinin düzenlenmesi de yer alıyor...

Bu arada Ali Vatansever'in kayınpederi merhum İş Adamı ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümü eski Başkanı Ressam Mehmet Mazlum Ümit imiş. Yakında bir sergisi de açılacakmış. Böylesi bir ziyarette Ressam Mehmet Mazlum Ümit'in röprodüksiyon eserlerini görmek günün sürpriziydi.

(Bu arada Ülküm Eğitim Kooperatifi'nin Nilüfer Kültür Mahallesi'nde Aysere Anaokulu, Elmasbahçeler'de 80 kişilik Kız Öğrenci Yurdu faaliyette...)

TURGAY ERDEM: ÇITA YÜKSEK

Dün YeniDönem gazetesinin bir diğer ziyaretçisi ise CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem'di. Mustafa Bozbey'den sonra Nilüfer'de çıtanın çok yüksek olduğunu, avantajının ise Bozbey ile 15 senedir çalışması olduğunu söyledi...
Erdem'e Nilüfer'in ihtiyaçlarını sorduk; şunları anlattı: "Hızla gelişen bir kent. Mustafa Bozbey'den sonra belediye başkanı olmak kolay değil. Çıtayı yükseltebilmek için ciddi çaba sarf edeceğiz. Altyapı zaten rutin çalışmalar, onlar yapılacak.

12 metrenin altındaki yolların sorumluluğu Nilüfer Belediyesi'nde. Vatandaşın bizden en çok istediği şey daha fazla yeşil alan. Biz de bunun üzerinde yoğunlaşacağız..."


Malum, 0,50 emsal artışı ile öngörülen kentsel dönüşüm, en son başlaması gereken yerden yani Nilüfer'den; altyapı ve sosyal donatı alanları planlanmadan parsel bazlı başlamıştı. Doğanbey ucubeleri benzeri dikine ve bitişik nizam yapılar şeklinde Nilüfer'de tezahür etmişti.

Turgay Erdem, 0.50 emsal artışına baştan beri karşı çıktıklarını söyledi.  Nilüfer'deki kentsel dönüşümde ortaya çıkacak olası altyapı sorunlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmesi gerektiğine değindi.

Ziyarette, Nilüfer Belediyesi'nin geliri ile borçları da gündeme geldi. Turgay Erdem, borç planlaması yaparken gelirleri göz önüne aldıklarına değindi.

EMLAK VERGİSİNDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ

 2017 yılı sonunda OSB'lerde emlak vergisinin sıfırlandığını ve beş OSB'nin olduğu Nilüfer'de 2018 yılı itibarıyla 30 milyon liralık bir gelir kaybı yaşandığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"30 milyon, 5 yılda 5 kültür merkezi demektir. Belediye ihaleleri ertelendi. İhale yasağı ne zaman kalkar, bilemiyoruz. Belki nisandan sonra kalkabilir. Belediyelerin borçlanması istenmiyor.

 Şu anda yapılmakta olan ya da yarım kalan tesisler tamamlanıyor. Belediye gelirlerinde ciddi düşüş var. Emlak vergisi tahsilatında yüzde 50 düşüş var. En yüksek emlak vergisi geliri Nilüfer'deydi. 

Zira en yüksek tapuya esas değere sahip. Nilüfer'in 100 milyon lira civarında borcu var, ödenemeyecek bir rakam değil. 400 milyon lira geliri var. Ama 30 liralık OSB emlak vergisi geliri sıfırlandı, emlak vergileri tahsilatı düştü. Biz onların varlığına göre plan yapmıştık. Bu defa emlak satışı yapmak zorunda kalıyoruz..."

Görükle'yi sorduk; "Görükle bir üniversite kenti. Gelişmesini tamamlamış ama donatıda sıkıntı var. Hisseli alanlar çok..." dedi.

Uludağ Üniversitesi ile yaşanan soruna gelince şunları söyledi:

 "Planı yaptık, Üniversite ile de anlaştık. Nilüfer Belediye Meclisi'nden geçti. Büyükşehir'den planın geçmesini bekliyoruz..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.