Hava Durumu

Yalçın: Bursa'yı konuşalım!

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2018 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 06:04

YeniDönem gazetesini ziyaret eden Sedat Yalçın, Bursa'ya dair vizyonunu paylaştı... AK Parti Büyükşehir Belediye başkan aday adayları arasında yer alan Yalçın şehre dair; strateji, planlama ve ulaşımdan iklim değişikliğine dek geniş bir yelpazede projelerini gündeme getirirken; tüm adaylara çağrı yaparak "Bu yerel seçim sürecinde Bursa konuşulsun" dedi...

 Yalçın "Bursa'nın çevreye, tarihe, kültüre, duyarlı stratejik bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bu yönetim hem devletin, hem özel sektörün işleyişini; hem de vatandaşın taleplerini bilecek..."  diyerek Londra örneğini verdi.

Bursa'da çalışan ve yaşayan yabancı üst düzey yöneticilerle Bursalı olup yurt dışında yaşayanların birikimlerinden yararlanması gerektiğini söyledi:

Kent yönetimine dair ise şu önerilerde bulundu:

"Belediyeleri 657 sayılı Yasa'ya tabi insanlar yürütüyor. Özel sektör yaklaşımı olmalı, varlık, alacaklar borçlar ve yükümlülükler planlanmalı. Hedefleri olmalı, hizmetler de ölçülebilir olmalı."

Belediyelerin, piyasaya rakip olmadan gelir getirici yaklaşımlar geliştirmesi hatta dış ticaretin de olması gerektiğini söyledi. Akıllı şehir söylemini yineledi.

"Teknoloji şirketi kurmalı. Donanımlı insanlarla çok ciddi yazılımlar yapmalı. Bursa'da ihracatı ve istihdamı artırmak, kentin bilançosunu büyütmek lazım..."

Belediyelerin gelir gider dengesi için ise borçların, gelirin yüzde 70'ini geçmemesi gerektiğine, borçların sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekti.

HER MAHALLEDE KOOPERATİF

Ekonomik dalgalanmalara karşı önerisi ise kooperatifçilik oldu:

"Kooperatifçiliği öne çıkarmak istiyorum. Kırsalda da etkin olacak. Dış ticaret organizasyonu, ürünlerin dış ticarete konu edilmesi sağlanacak. Kırsalda ayrı, mahallelerde ayrı olacak. Her mahallede kadınların olduğu kooperatifler! Eğitim ve tasarım desteği verilecek. Dünyadaki talebe göre tasarım satın alma garantisi ile üretilecek. Hanelerin gelirinde artış olduğunda aile içi iletişim ve sosyal barış da olumlu etkilenecek..."

Ardından da tüm bunları şeffaflığı koruyarak yapacağını söyledi...

Yalçın "Tüketiciden üreticiye geçilmesi" vurgusunu yaparken, tasarrufa yönelik enerji kooperatifi önerisini de getirdi.

 "Üreticiden tüketiciye doğrudan satış" diyen Yalçın'ın önerileri arasında Anadolu illeriyle besi organizasyonu yapılması yer aldı:

"Hem yeni göçler önlenecek hem de vatandaşların kaliteli et tüketimi sağlanacak. Bu konuda Ticaret Borsası, Et Balık Kurumu, esnaf odası, ticaret ve sanayi odası gibi kurumlarla iş birliği yapılabilir. Kooperatif ürünleri tanzim satış yerlerinde satılabilir. Sınırlı miktarda da yapsanız piyasayı düzenlersiniz..."

Vatandaşa dokunan işler arasında anaokullarının desteklenmesi gerektiğini de saydı. Kentsel dönüşümde rezerv alanları ve şehre yakın mesafede eko uydu kentler önerdi.

Özetle Yalçın Bursa'yı konuşuyor.

GENEL İZLENİM

Malum, AK Parti 25 ilde temayül yapmadı. Bu illerde mevcut belediye başkanlarının göreve devam edeceği varsayılıyor.

Ankara ve İstanbul adayları neredeyse netleşti.
 Bursa'daki temayül öncesinde, parti genel merkezi odaklı üyelerin tercihini etkileyecek bir süreç yaşanmadığı da biliniyor.
Bu da temayülde adı öne çıkan tüm isimlerin belediye başkan adaylığında şansı olduğuna işaret ediyor.

Büyükşehir için Alinur Aktaş, Sedat Yalçın, Faruk Çelik ve Hüseyin Şahin'in temayülden çıktığı dillendiriliyor...

Bursa AK Parti açısından garanti şehir görülse de... 31 Mart kritik bir seçim;  AK Parti oylarını aşağı çekecek bir adayla seçim yarışına girmez; o yüzden ithal aday olasılığı zayıftır.

Her halükârda, Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koyacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.