Hava Durumu

Yetimler babası Davut Aydın

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 06:00

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir'de yaşayan yetim ve öksüz 55 çocuğa birer mektup yazarak onlara verdiği değeri ve desteği hissettirdi.
Başkan Aydın bu kadarla da kalmadı; bizzat tek tek tüm yetim ya da öksüz çocukları evlerinde ziyaret etti.

Onlara oyuncaklardan oluşan hediye paketlerini bizzat kendi eliyle götürerek teslim etti. Çocuklarla hayallerini, gelecekte ne olmak istediklerini, okul ve ev yaşantılarını konuştu. Verdiği değeri annesiz ya da babasız büyümek zorunda kalan çocuklara hissettirdi.
Çocukları ya da aileleri incitmemek adına da bu ziyaretlerin kurumsal olarak fotoğraflanmasına izin vermedi. Fotoğrafları çekildi ama çocukların aile yakınları tarafından ve fotoğraflar onlarda anı olarak kalmak kaydıyla...
Böyle de özen gösterilen bir etkinlikti...
Başkan Aydın'ın öksüz ve yetim çocuklara yazdığı mektup bir şekilde elime ulaştı.

Çocukları değerli kılan ve çocuklara değer verdiğini hissettiren mektubu okuyunca, aklıma hafta içerisinde son yolculuğuna uğurlanan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarında okuduklarım, sözleri aklıma geldi...
Cüceloğlu, yüreğindeki çocuğu her dair yaşatan ve ömrünü çocuklara ve ailelere adayan, bilimini anlaşır kılıp insanlara ulaştırmayı başaran, kitaplarıyla aklımızda, yüreğimizde, yaşamımızda iz bırakmış bir bilim insanıydı.

'ANNEN YOKSA KİMSEN YOK!'

Doğan Cüceloğlu'nun ölümüyle birlikte sosyal medyada bir youtube paylaşımı TT (Trend topic / Türkçeye akım konusu olarak çevrilebiliyor) olan bir videosu var; şimdi gündemde, iki yıl kadar önce izlemiştim... Cüceloğlu çocukluğunu ve annesinin ölümünü anlatırken gözyaşları içerisinde çok çarpıcı bir cümle kuruyordu; "Annen yoksa kimsen yok!.."    Sosyal medya yorumlarında erken yaşta babalarını yitiren 'çocuk yüreği hâlâ sızlayan'  kimi yetişkinler de bu sözü "Baban yoksa kimsen yok!" diye yorumlamışlardı...

Annesizliği ya da babasızlığı öylesine tanımlayan bir ifade ki her duyduğumda içim sızlıyor.
Her halükârda annesizlik ya da babasızlık hele de her iki ebeveyni yitirmiş olmak çok zor. Kaç yaşında olursanız olun yürekte kara bir delik oluşuyor, telafisiz bir sızı hiç yakanızı bırakmıyor. Muhtemelen de ölünceye kadar bırakmayacak. 82 yaşındaki babam kanser ağrılarına dayanmaya çalışırken "Ah annem" diye inliyordu. 

Doğan Cüceloğlu'nun aklıma çivi gibi kazınan sözlerinden biri de şöyleydi:

"Çocukluk, çocuğun ana vatanıdır..."

Ve hep üzerinde durduğu konuların başında çocuğa kendini değerli hissettirmek yer alıyordu; bir söyleşisinde şunları söylemişti:

"Eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur."

Çocuklara ulaşabilmenin, çocuklarda değerleri oluşturabilmenin bir yolu da sevgi ve değer verdiğini hissettirmektir.

DAVUT AYDIN'DAN MEKTUP

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın çocuklara yazdığı mektupta diyor ki:

"Yüreği bedeninden büyük, yarınların umut ışığı, Peygamberimizin kader arkadaşı, Yüce Allah'ın bizlere birer emaneti olan değerli kardeşim; bu mektubu bir ağabeyin olarak yazıyorum.

Minicik yüreğinle yaşamımızı renklendiren, ışıl ışıl bakan gözlerinle dünyayı daha yaşanılır bir hale getiren kıymetli kardeşim hiçbir zaman yalnız değilsin. Yenişehir Belediye ailesi olarak her zaman senin yanındayız, kapılarımız sana her zaman açık. Seninle birlikte yürüyecek çok uzun yolumuz var. Bu yoldaki engelleri birlikte aşacağız. Hiçbir şeyin, hayatta olmayan sevdiklerinin yerini dolduramayacağını biliyorum. Sevdiklerinin ve bizim tek isteğimiz senin vatana ve millete, hayırlı evlat olarak yetişmen olduğunu bilmeni istiyoruz. Sen ki bizlere en güzel hediyesin, bizden de sana küçük bir armağan, her oynadığında bizi hatırlaman dileğiyle sevgilerimi sunuyor, milletimize ve devletimize emanet olduğunu unutmuyor, gözlerinden öpüyorum."

Başkan Davut Aydın'ın mektup gönderdiği öksüz ya da yetim çocukları bire bir ziyaret etmesi de çok önemli. Çocuklar, hiç görmedikleri kişilerin başarı hikâyelerini çok da algılamazlar. Etkilenmesi için önlerinde somut, gözle görülür, elle tutulur kabilinden bir şeylerin olması gerekir. Bir Belediye Başkanı ile karşılaşmak onlar için ufuk açıcı olmuştur. Üstelik çocukluğun olmazsa olmazı olan oyunlar için getirilen oyuncaklar bu ziyareti çocuklar açısından hepten değerli ve unutulmaz kılmıştır...

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın bu karlı kış gününde yazdığı mektupla, ziyaretiyle, oyuncak hediyeleriyle ilçenin öksüz ve yetimlerinin yüreğini ısıtmış, değer verildiklerini hissettirmiş ve destek sözüyle de güven vermiştir...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.