Hava Durumu

Bursa'ya İstanbul'dan bakmak

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:57

Bursa'mız Türkiye'nin 4. büyük ili, Türkiye'nin ihracatına önemli katkı sağlayan bir sanayi kenti. Yeşili ile yaşamaktan gurur duyduğumuz bizim şehrimiz. Nüfusu günden güne artan yeni mahallelerin oluştuğu üretimi her yıl katlanan bir marka şehirdir Bursa.

Çok değil son 20 yıldır Bursa'da yaşayanlar bilir, o zamanlar ki Görükle ile şimdiki halini karşılaştırdığımızda ya da yine 20 yıl öncesinin Kestel'i ile Gürsu'nun şu anki büyüklüğü ile mukayese ettiğimizde şehrimizin ne kadar hızlı geliştiğine şahit oluyoruz. Bursa'mız Karagöz'ü Hacivat'ı, şeftalisi, kestane şekeri, havlusu, Uludağ'ı ve turizmde yükselen değerleri Cumalıkızık, Gölyazı gibi yerleşim bölgeleri ile başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'nin dikkatini üzerinde toplayan eski Osmanlı başkenti ve evliyalar diyarı.

İstanbul'un bir ucundan Uludağ'ın karlı tepelerinin görüldüğüne Covid-19 döneminde şahit olmuştuk. Geçtiğimiz günlerde önce sosyal medyada ardından da televizyon kanallarında yine aynı durumun yaşandığını İstanbul sakinlerinin kendi şehirlerinden Uludağ'ı görünce ne kadar mutlu olduklarını bir kez daha fark ettik. Demek ki İstanbul'dan Bursa'ya bakmak Bursa'nın bir değerini görmek Türkiye'nin en kalabalık şehri için büyük bir ayrıcalık. Gelin bunu bir de İstanbul medyası yönünden değerlendirelim. İstanbul medyası Türkiye'nin gündemini belirleyen bir merkez.

Balkanlardan kar kütlesi geliyor. “İstanbul'da trafik tıkanacak” duyuruları günlerce ülkemizi meşgul ediyor, İstanbul'da bozulan bir belediye otobüsü yapılan haberler ile hafızamıza kazanıyor. Son yerel seçimde Ekrem İmamoğlu mu yoksa Murat Kurum mu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan olacak? Aylar süren açık oturumlarla televizyon kanallarında bu tartışıldı, ulusal gazetelere haber oldu. Bu durum karşısında biz Bursalılar bile kendi şehrimizi unutup İstanbul'u konuşur olduk. Elbette ki İstanbul 20 milyona yakın nüfusuyla Türkiye'nin en büyük şehri dünyanın göz bebeklerinden biri. İstanbul'un değerini ve önemini tartışmak yanlış olur. Fakat ortada bir gerçek var ki her şehrin sakinleri için yaşadıkları yer birinci derecede kıymetlidir. Bu sebepten dolayı Bursa'yı da Bursa medyasından takip etmek gerekir. Güzel Bursa’mızı İstanbul medyasından takip etmeye kalktığımızda büyük yanılgılar yaşayabiliriz. Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yayınlanan İstanbul merkezli bir gazetede Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile ilgili yapılan bir haber dikkatimi çekti. Gazetenin internet sitesinde bir haber “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Bozbey” başlığı ile yer alıyor. Bundan almamız gereken mesaj, Bursa'nın kıymetini Bursa'da yaşayanlar bilir, Bursa'yı yönetenlerin isimlerini de Bursa medyası doğru olarak yazar. Bu şehrin sakinleri olarak kendi değerlerimize sahip çıkmak hepimiz için önemli.

SAĞLICAKLA KALIN.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.