Hava Durumu

Yeni yıl coşkusuna var mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2024 00:05

Gelenek haline getirmeyi düşündüğüm bir durum var.

Hafta boyunca ülkenin ya da şehrin sorunlarından bahsettikten sonra mutlu, güzel, olumlu şeylerden bahsederek hafta sonuna geçiş yapalım.

İşçiler, ekonomi, şehrin depremle imtihanı, sendikalar, turizm vb. pek çok konu başlığını geride bıraktık.

Bugün Bursa’nın yeni yıla hazırlanma motivasyonunu konuşmaya ne dersiniz?

Kimileri hiç kutlamazken özellikle gençler bunu coşkuyla karşılıyor; gezmek, eğlenmek, bolca fotoğraf çektirmek ve paylaşmak istiyor.

Tüm şehrin ışıl ışıl olması karamsar tabloyu dağıtıyor, beni de umutlandırıyor.

Bazı duyumlarıma göre;

Ağaç süsleme, hediye alma ve yeni yıl pazarlarının kurulması gibi başlıklara ciddi tepki olsa da en başta da belirttiğim gibi şu anda negatife yer yok!

Sosyal medyada bir gönderide şu ifadeler kullanılmış:

“Yabancıların bayram seyran kutlama coşkusuna çok imreniyorum. Evlerini süsleme ve coşkulu kutlama konusunda yarış halindeler. ‘Neden biz de mutlu bir toplum olamıyoruz?’ diye üzülüyorum.”

Alabileceğim tepkilerin farkındayım elbette.

Denilecek ki:

“Yabancı özentisi olmayın!

Ülkemizi beğenmiyorsanız yurt dışına yerleşin…”

Yeterince yorulmadık mı?

Ağladık, dertlendik, üzülmedik mi?

O halde biraz eğlenmek çok görülmemeli.

Bizim de geride renkli anılar bırakabilmemiz için bu sene Bursa’da da çeşitli çalışmalar mevcut.

Kutlamaların başkenti hâline gelen ve bunu başarıyla yürüten Nilüfer Belediyesi’nde ‘Yeni Yıl Festivali’ başladı.

31 Aralık’a kadar sürecek etkinliklerde; sokak lezzetleri, alışveriş stantları, mini konserler, DJ performansları, sihirbaz gösterileri, atlıkarınca ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eski Atatürk Stadyumu alanında ‘Bursa Yeni Yıl Meydanı’nı oluşturdu.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde 2025’i karşılayabilmeleri için Bursa Kültür AŞ. ve ilgili birimleriyle hazırlıklarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın büyük bir coşkuyla karşılanması için Eski Atatürk Stadyumu alanını ‘Bursa Yeni Yıl Meydanı’na dönüştürdü.

Büyük bir heyecanla beklenen ‘Yeni Yıl Meydanı’ da şehre değişik, güzel bir hava kattı.

Bildiğim kadarıyla böyle bir proje Bursa’da ilk kez uygulanıyor!

Buz pisti ve yapay kar yağışından alışveriş stantlarına, fotoğraf çektirme alanlarından sahne performanslarına kadar birçok etkinlik alanının bulunduğu meydanda, Bursalılara eğlenceli ve nostaljik bir yeni yıl ruhu sunulacağı vadediliyor.

En çok beklediğim buz pistiydi; açık hava buz pisti de kuruldu.

Henüz gezmedim ama otobüsle geçerken uzaktan görebildim; ışıkların vermiş olduğu görsel şölen bile yeter!

Pazar kısmında ise; hediyelik eşya, takı, dekorasyon gibi ürünlerin satışa sunulacağı alışveriş stantları da yer alıyor.

Sahne performansları, gösteriler, atölyeler, konserler, DJ performansları ve çok daha fazlası ‘Bursa Yeni Yıl Meydanı’nda yer alacak.

Daha önce incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey; “Yeni yıl coşkumuzu Bursa Yeni Yıl Meydanı’nda yaşayacağız. 13-31 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz birbirinden eğlenceli etkinlik ve sahne performanslarıyla, yeni yıl heyecanımızı Bursalılarla paylaşacağız. Tüm hemşehrilerimizi Yeni Yıl Meydanı’mıza davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ben de bir şans vermenizi tavsiye ediyor, şimdiden iyi eğlenceler diliyorum…

Bu arada konser programı da belli oldu.

Bu akşam Burak Şenöz, cuma akşamı DENDEN sahne alacak.

Sonrasında Yeni Yıl Meydanı’nda sırasıyla Cengiz Ateş, Orkestra Lima ve Can Kazaz da Bursalılarla buluşacak.

Ayrıntıları Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Ve tabii ki diğer belediyeleri de unutmayın…

Bu sene var mısınız; kötü gidişata rağmen birlikte umutla yeni yılı kutlamaya?

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.