Hava Durumu

Araştırma: Bursa atletizminin unutulmaz isimlerinden Hasan Şeker

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 06:00

Atletizme adanan bir hayat... Doğum: 1953, Yugoslavya vefat: 8 Kasım 2019 Bursa, 66 yaşında lakabı "Şampiyon"

Sevgili Hasan'la 1970'li yıllarda TOFAŞ Spor Kulübü'nde yarıştığım yıllarda tanıştım. İsmi gibi "şeker" gibi bir insandı. Sıcakkanlılığı, mütevazı kişiliği ve insan severliği ile atletizm camiasında herkes tarafından aranan ve sevilen bir isimdi.

Atletizme Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken başladı. Okuluna, Bursa okullar şampiyonalarında pist, kros ve Atatürk yarışmalarında 800, 1500 ve 3000 metre yarışmalarında çok sayıda birincilik kazandırdı.

1970'li yıllarda, birinci lige yükselen Bursaspor Kulübü'nde Atletizm Şubesi'nin kurulmasında öncülük etti. Bursaspor Atletizm Takımı'nın kaptanlığını yaptı. 1970'li yıllarda Galip Balkanlı, Fikri Haşal, Ahmet Sarılar, Halit Acar, Sami Koçak ünlü maratoncu Süleyman Sılacı, Cevat Önge, ünlü aktör Tarık Tarcan, 1999-2004 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve Bursa'ya ilk olimpik tartan pisti kazandıran Erdoğan Bilenser ve Süleyman Uysal gibi Bursa'nın önde gelen atletlerinin yarıştığı ve renk kattığı Bursaspor Atletizm Takımı'nı şampiyon yapan kadronun takım kaptanlığını yaptı.

Atletizmi bıraktıktan sonra da sahalardan kopmadı. Bayındırlıkspor'da ve Hamzabey Spor Kulübü'nde yönetim kurullarında görev aldı. Antrenör olarak hem sporcu yetiştirdi hem de çalıştırdığı sporculara malzeme yardımı ve maddi destek sağladı. Bursa  Atletizm Ajan Yardımcılığı görevinde bulundu.

İyi bir aile babası idi. Kızları sevgili Duygu'nun da bebeklik ve çocukluk doktoru olduğumdan eşi Sevim Hanım'la birlikte muayenehanemde uzun ve tatlı sohbetlerimiz olmuştur. Sahada herkes ona isminden çok lakabı olan "nasılsın şampiyon, nerelerdesin şampiyon, ne yapıyorsun, işler nasıl şampiyon?" diye hitap ederdi.

O da bundan çok hoşlandığını sıcak gülüşü ile belli ederdi. Bursa Atletizm Ajanlığı, Hasan Şeker'in anısını yaşatmak için ölümünün birinci yılında 17-18 Şubat 2020'de Bursa pist açılış yarışmalarına "Hasan Şeker Pist Açılış Yarışmaları" adını koydu ve yarışmalar sırasında çok sevdiği kızı Duygu Şeker Halaçlar'a bir anı plaketi sundu.

Kalbimizde ve gönlümüzde hep "Şampiyon olarak yaşayacaksın Hasan Şeker." Temennim; bundan sonraki yıllarda da adını genç atletlere unutturmamak ve anısını yaşatmak için İl Atletizm Temsilciliği, her yıl pist açılış yarışmalarını "Hasan Şeker Pist Açılış Yarışmaları" adı altında devam ettirir...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.