Hava Durumu

Bursa Atatürk Stadyumu atletizm pistinin cenaze namazının kılınması!

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 06:00

1945 yılında temeli atılan ve 1950 yılında zamanın Bursa Valisi Haşim İşcan tarafından açılışı yapılan Bursa Atatürk Stadyumu'nun toprak atletizm pisti, 55 yıl Bursalı atletlerin yuvası olmuş, nice yarışlara, Türkiye rekorlarına ve milli takım yarışmalarına ev sahipliği yapmıştı.

***

Bursa Atatürk Stadı, 2000 yılında, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bursaspor arasında yapılan bir protokolle 49 yıllığına Bursaspor Kulübü'ne kiralandı.

Bu işlem için Bursaspor, her yıl bir kira bedeli ödeyecek ve Bursa'ya tartan pist yapılana kadar Bursalı atletlerin çalışması için pist ve soyunma odalarını açık tutacaktı.

Ancak zamanın Bursaspor yönetimi; bu karara saygı duymadan 2005 yılında, atletizm pistini, stadın UEFA kurallarına uyumlu hale getirilmesi amacıyla futbol sahasının büyütülmesi için kurban etti ve atletizm pisti 8 Temmuz 2005'te atletlere kapatıldı.

***

Bursalı atletler de bu kararı protesto etmek için 8 Temmuz 2005 cuma günü kapatılan Bursa atletizminin ruhuna 'Fatiha' okumak için stadyumda pistin üzerinde son defa toplanıp sembolik olarak cenaze namazı kıldılar.

Bursa'nın tarihi değere sahip eserlerinden olan Stadyum da yıkma çılgınlığından nasibini aldı! 2016 yılının Kasım, aralık aylarında yerle bir edildi!..

***

Türkiye'de yıkılan hiçbir stadın yerine yapılan stadyumlarda atletizm pisti yoktur!

Sonra da oturup kara kara "ülkemizde neden atlet yetişmediğinin "sorusuna cevap arıyoruz!..

Değerlerine sahip çıkmayan Bursa kamuoyu ve spor basını bu yıkıma sesini çıkarmadı, Kent Konseyi ayağa kalkıp da "Ne yapıyorsunuz siz?" diye sesini yükseltmedi!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.