Hava Durumu

Dünya'da yılın sporcuları açıklandı: Erkeklerde Mondo Duplantis; kadınlarda Yulimar Rojas

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 06:00

Kovid-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyada spor karşılaşmaları ertelenmeden önce birer hafta ara ile 8 Şubat 2020'de Polonya'nın Torun şehrinde yapılan Dünya Salon Şampiyonası'nda 6.17 metre, 15 Şubat 2020'de İskoçya'nın Glasgow şehrinde düzenlenen Uluslararası Salon Yarışması'nda 6.18 metre ile dünya sırıkla atlama rekorunu kıran İsveç'in harika çocuğu Mondo Duplantis katıldığı son 16 yarışmada hiç geçilmedi.

Kasım 2020'de 21 yaşına basan Duplantis, dünya atletizm tarihindeki 'En Genç Dünya Rekortmeni' unvanını da ele geçirmiş oldu.

Duplantis IAAF tarafından 2018 yılında da 'Yılın yükselen yıldızı' ödülüne layık görülmüştü.

***

Yılın bayan atleti seçilen Venezuela'lı Yulimar Rojas, yılın ilk yarışında Fransa'da 15.03 metre ile Güney Amerika 3 adım rekorunu kırarak sezonu açmıştı. Madrid'de yapılan Dünya Salon Şampiyonası'nda 21 Şubat 2020'de 15.43 metre ile 'Dünya 3 Adım Atlama Rekoru'nu eline geçiren Rojas, Elmas Lig'in Monako ve Castellan (İspanya) ayaklarında da 14.71 metre ile açık sahada yılın en iyi derecesini elde etti.

2017 yılında da IAAF tarafından 'Yılın yükselen atleti' ödülüne layık görülmüştü.

***

IAAF, "Yılın En İyi Federasyonu' ödülünü başarılı uluslararası yarışma organizasyonları nedeniyle Polonya Atletizm Federasyonu'na....

"Yılın Antrenörü" ödülünü de yılın erkek sporcusu seçilen Mondo Duplantis'in anne ve babası olan Helena ve Greg Duplantis'e verdi.

İsveç'in efsane çocuğu Mondo Duplantis'in anne ve babası, 7 yaşından itibaren her yaşta dünyanın en iyi derecelerini yapa yapa 20 yaşında dünya rekortmeni olan Duplantis'in bu başarısındaki en büyük faktörler olarak bu ödüle layık görüldüler.

***

IAAF Başkanı Sir Sebastian Coe, 'Toplum Ödülü'nü de kovid-19 pandemisi nedeniyle tüm spor müsabakalarının etkilendiği 2020 yılında, bütün olumsuz sağlık ve çalışma koşullarına rağmen sporcularına çalışma ve antrenman yapma imkânı hazırlayarak yarışmalara katılmalarını sağlayan tüm dünyadaki spor kulüp ve yöneticilerine verdiklerini açıkladı...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.